אקנה רוזיאציה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• אקנה רוזיאציה

רופא העור איבחן את האדמומיות והנימים הקטנים שלי באף כאקנה רוזיצאיה, (אני כבן 42).
    אני מטופל בכדורי אנטיביוטיקה ומשחות נאו מדורל ואקניל רוז.(משחת רוזאקס גם ניסיתי ולא עזר) אני מטופל כבר 5 חודש.ים..
    קשה לי לומר אם אני רואה שיפור באף כי כל כמה ימים זה משתנה ובעיקר מפריע לי שמתגלים כתמים לבנים קטנטנים ... ניסיתי גם לייזר ולא רואה שינוי...

האם קיימים טיפולים חדשים נוספים מועילים?...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנה רוזיאציה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה רוזיאציה - תגובה

יפית כהן
    01/01/2014

גיל שלום וברוך הבא לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פניך ובהתייחס לשאלותיך אציין ראשית, כי נאו מדרול
    תכשיר המיועד לטיפול מקומי ומניסיוני נקודתי בפצעי אקנה. התכשיר מכיל קורטיקוסטרואיד על כן חשוב להבין את אופן שימושך בתכשיר זה. קורטיקוסטרואיד לידיעה כללית מיועד לטיפול במצבים דלקתיים בעור מחד, אבל מאידך ידוע כי קורטיקוסטרואידים יכולים להחמיר עוד יותר מצבים של רוזצאה במיוחד עם תום השימוש.

חשוב להבין מה היא האנטיביוטיקה אשר נרשמה לך על ידי רופא העור?
    לגבי משחת הרוזקס ציינת שלא עזרה כלל. רוזקס לידיעה כללית המכיל מרכיב בשם מטרונידזול- תכשיר למריחה מקומית המשמש במקרים רבים כ- Gold Standard לטיפול ברוזצאה
    במיקרים רבים ניתן לראות שיפור באדמומיות העור רק לאחר יותר מחודש ימים של שימוש ויותר. חשוב להבין גם כן כיצד השתמשת בתכשיר ותדירות המריחה?

אציין כי במיקרים רבים של אקנה רוזצאה מניסיוני ניתן להיטיב עד מאד עם הסימפטומים
    האופיינים קרי, פצעונים ואף אדמומיות. פרוצדורות אסתטיות בשילוב עם טיפול תרופתי ועל כך ארחיב בהמשך. באשר לנימי הדם- נכון להיום קיימות טכנולוגיות חדשות לטיפול. טכנולוגיות העושות שימוש בגלי רדיו ובאמצעות מחט מיוחדת ניתן אף להעלים נימי הדם. חשוב להדגיש כי לא מדובר בשיטה הידועה של שימוש במחט חשמלית הידועה גם בשם (Electrocoagulation). שימוש במחט חשמלית (מכשיר אפילציה) לידיעה כללית, יכול להותיר צלקות ואף היפר או היפו פיגמנטציה. הטכנולוגיה החדשה מכונה Thermocoagulation והינה שיטה יעילה עד מאד לטיפול בנימי הדם. על כך ארחיב בהמשך.

שימוש בטכנולוגית IPL - מכשיר הפולט אורכי גל בספקטרום רחב אף הוא מניסיוני יכול להיטיב עם האדמימות האופיינית. בד"כ מומלץ סדרה של מס טיפולים.

חשוב להבין בנוסף באיזה תכשירים קוסמטיים אם בכלל הנך משתמש? ידוע כי בהפרעת עור רוזצאה קיים ליקוי במחסום ההגנה של העור על כן, חל אידוי מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית. העור במיקרים רבים מאד מיובש דבר היכול להשפיע על האדמימות/הדלקתיות האופיינית ותחושת הגרד או הצריבה אם זו קיימת.
    למרות שהאדמימות והדלקתיות האופיינית הניראת במצבים של רוזצאה קשורה גם למנגנונים שונים הידועים אף בעלייה ברמות של פפטידים אנטי בקטריאלים בעור מניסיוני, שימוש בתכשירים דרמוקוסמטיים המכילים מרכיבים ייעודיים לליחוח העור ולשיקום מחסום אפידרמלי מיטיבים במיקרים רבים אף עם האדמימות האופיינית.

לשאלות נוספות ולהתייעצות אישית תוכל ליצור עימי קשר.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו