זקוקה להמלצה על תכשירים קוסמטיים

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• זקוקה להמלצה על תכשירים קוסמטיים
    חיפושית
    01/01/2014

שלום יפית,

אני סובלת מאדמומיות וגרד בפנים כבר כמה חודשים. השבוע סוף סוף הגעתי לרופא עור שבישר לי שזו רוזציאה.
    התכשירים שהוא המליץ עליהם הם: סבון וקרם לחות עם מסנן קרינה של דוקטור or בבוקר, ומשחת דרמסילק בערב. בנוסף, רשם לי כדור aerus למשך חודש, שזה בכלל כדור נגד אלרגיה...
    אמנם לא עבר הרבה זמן, אבל אני לא מרגישה שום הטבה. העור מגרד, במיוחד אחרי המקלחת, ואני מתקשה להרגיע את הגרד.
    אשמח להמלצה על תכשירים קוסמטיים ו/או צמחיים, הן לשיקום המצב והן להרגעת הגרד.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה להמלצה על תכשירים קוסמטיים - תגובה

יפית כהן
    01/01/2014

שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך ובהתייחס לשאלותייך אציין כי אחת התופעות הידועות בקרב מי שבעור פניו רוזצאה הינה יובש, גרד ועיקצוצים. התופעה נגרמת בין היתר בשל ליקוי מחסום ההגנה של העור המאיץ את קצב התאיידות המים מפנים העור לסביבה החיצונית וכתוצאה עור מיובש. במצבי עור בהם מאובחנת אקנה רוזצאה או רוזצאה פפולרית פוסטולרית המאופיינת בנגעים דמויי אקנה ואפילו במיקרים בהם הרוזצאה מאופיינת אך ורק באודם ונימי דם ניתן לאבחן במיקרים רבים עור מיובש לצד עור שמן. לכאורה קיימת סתירה אך אין כך הדבר!

באשר לקרם הדרמסילק הנרשם לך על ידי הרופא. חשוב מאד לאבחן את תת סוג הרוזצאה אשר בעורך שכן קרם הדרמסילק המיועד לעור מאד יבש מכיל שמן מינרלי
    Mineral oil מרכיב אשר אינו מומלץ למי שאובחן כאקנה רוזצאה או עור שהינו שמן בחלקו. בנוסף, הקרם מכיל חומרים משמרים ממשפחת הפארבנים Methylparaben
    מרכיב הפחות מומלץ לעורות הרגישים.

באשר לכדור לאלרגיה הניתן לך ע"י הרופא האם נעשתה בדיקה אצל אלרגיולוג לבדיקת אלרגיה או בדיקת דם לגילוי אלרגיה?

באשר לשימוש לסבון פנים חשוב מאד לבדוק מרכיבי הסבון בו הנך משתמשת.
    אם קיים עדיין גרד בעור למרות השימוש בתכשירי הקוסמטיקה יש לבדוק ואפילו בגדר חובה את מרכיבי הקרם ואף הסבון. מניסיוני, קיימים תכשירי קוסמטיקה ובמיוחד סבונים אשר על גבי האריזה נכתב כי מיועדים הם לעורות הרגישים אבל מקריאת המרכיבים מתברר כי מכילים הם בין היתר Sodium Lauryl Sulfate, מרכיב אשר אינו מומלץ כלל וכלל למי שבפניו רוזצאה!

בנוסף, האם נרשם לך תכשיר רפואי/טיפולי נוסף שכן במידה ואכן אובחן כי בעור פנייך רוזצאה אזי חסר לי תכשירים טיפוליים אנטידלקתיים ויכול להיות שתופעת הגרד קשורה לכך ולכן לא יהיה זה נכון להמליץ על תכשירי קוסמטיקה נוספים. האם בוצעה גם בעור פניך בדיקה לגילוי טפיל הדמודקס?

כאמור, אשמח אם תיצרי עימי קשר באופן אישי להתייעצות שכן רק לאחר איבחון תת סוג הרוזצאה ותשאול לגבי ההיסטוריה הרפואית נכון יהיה להמליץ לך על תכשירים נוספים במידה ואכן התכשירים בהם הינך משתמשת לא מתאימים. בנוסף וחשוב מאד לבדוק מדוע נרשם לך כדור כנגד אלרגיה?

ולסיום אציין כי מקלחות חמות וממושכות אינן מומלצות כלל שכן הנ"ל יכולות להחמיר עוד יותר את היובש ומשכך גם את הגרד האופייני.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו