סבוקלם או אקניל רוז?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• סבוקלם או אקניל רוז?
    אסנת
    22/01/2014

שלום

אני סובלת מהסמקה תכופה בלחיים ובאף והרופאה שביקרתי אצלה שיערה שזו רוזציאה, רשמה לי רוזקס והמליצה על אקניל רוז לשימוש יומיומי כקרם פנים.
    קראתי ששני האחרונים מיועדים בעיקר לרוזציאה נודולרית ולא למקרה שלי שמאופיין יותר בהסמקה ובנוסף, מאז שהתחלתי את הטיפול הופיעו 3 חצ'קונים.
    אבא שלי ואחיו משתמשים כבר שנים בסבוקלם קרם לסבוריאה ואדמומיות והמליצו לי במלוא הפה על קרם זה. העניין הוא שהקרם אינו נטול שומן ואני מפחדת מחצ'קונים ובנוסף, הוא מיועד לסבוראה בזמן שאקניל רוז ורוזקס מיועדים לרוזציאה. באיזה משניהם לבחור?

שאלה נוספת - קראתי שחשוב מאוד להשתמש בקרם הגנה מהשמש, אלא שאיני מכירה קרם הגנה לעור רגיש שאינו מכיל שומן (אוון ודר' עור חיצ'קנו אותי והבנתי שפישר יכול ליצור גירוי)

לתשובתך אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סבוקלם או אקניל רוז?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ועוד שאלה - מייקאפ

אסנת
    22/01/2014

מה זה המייק אפ הירוק הזה להעלמת אדמומיות שנידון בגוגל? יש בארץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו עונה כאן, אגב?

אסנת
    26/01/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאסנת-לגבי אקניל רוז

זהר
    24/01/2014

האם את מרוצה מהקרם אקניל-רוז? האם הוא "מתקד טוב" כקרם פנים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ממש. לכן השאלה

אסנת
    24/01/2014

הוא סמיך מאוד, יקר מאוד (90 ש"ח ל 30 מ"ל), קשה למריחה, מסריח ויוצר תגובה מיידית של אדמומיות ועקצוץ.
    ממחקרים שקראתי חומצה אזלאית (הרכיב הפעיל שלו) לא היתה ממש יעילה בהפחתת אדמומיות, אלא בעיקר בהפחתת הנודולות והפיסטולות (וגם זה בערך כמו רוזקס, שהוא נעים וזול יותר) ולכן לא ברור לי עד כמה הוא יכול להועיל לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או.קי,

זהר
    25/01/2014

תודה על התשובה.
    יש אולי המלצה על תרחיץ פנים? האם הרופא נתן לך איזושהי המלצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שגרת הטיפוח הנוכחית שלי כוללת

אסנת
    26/01/2014

קרם ג'ל הגנה של פישר (בתוספת אבץ, הממליס וחומצה סליצילית) לבוקר, ניקוי באקניל ווש ובמי פני עדינים של גרניה בערב ואז מריחה של רוזקס ומעליו-אקניל רוז.
    העור שלי מאוד רגיש, כך שאם תהיה לי תגובה שלילית לאחד מהם אני מייד אראה אותה.

בפישר ובאקניל ווש אני משתמ/שת כבר שנים ויכולה לספר שהם תרחיץ הפנים/קרם הפנים spf הכי מתאימים לי, מכל מה שניסיתי לפניהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה

זהר
    26/01/2014

האם הכוונה שלך לסדרת "יאנג" של ד"ר פישר?
    האם האקניל ווש לא אגרסיבי מדי לעור רגיש?
    תודה רבה על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבוקלם או אקניל רוז? - תגובה

יפית כהן
    27/01/2014

אסנת שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך ובהתייחס לשאלתך אציין כי קרם האקניל רוז לטיפול באדמימות וקרם הסבוקלם המיועד להרגעת העור ואף במיקרים מסויימים הפחתת האדמומיות, שניהם למעשה פועלים במנגנונים שונים על העור.

ראשית, לגבי הרופאה אשר איבחנה כי בעור פניך רוזצאה. האם נבדק גם רמת הדמודקס אשר בעור פניך? הבדיקה מבוצעת ע"י מכשיר דרמטוסקופ ודרכו ניתן לראות את זנב הטפיל. מניסיוני עם פציינטים רבים במידה ונמצאה רמה גבוהה של דמודקס, אזי במיקרים רבים נרשם גם תכשיר אנטי פרזיטי.

שנית, קרם הסבוקלם אכן מיועד לעור סבוראי, מניסיוני האישי שכן גם לי מידי פעם התפרצות של סבוראה רק שבזכות הקוסמטיקה ושימוש בפילינגים ומרכיבים ייעודיים ואף תזונה נכונה למדתי כמעט לנטרלה כך שאותם סימפטומים מופיעים בעור פניי בתדירות נמוכה ביותר! הקרם ובפרט ג'ל ההרגעה מלחחים את העור, מכילים הם בין היתר את צמח הברבדוס(אלוה ורה). עור יבש לידיעה כללית עלול להחמיר עד מאד את האדמימות האופיינית גם במצבים של סבוראה וגם במצבים של רוזצאה ולכן אציין כי פעמים רבות בהן נעשה שימוש נקודתי דווקא בג'ל ההרגעה בקרב מטופליי אשר בעור פניהם רוזציאה ניראתה לא פעם הטבה באדמימות האופינית.

באשר לתכשיר האקניל רוז, הנ"ל אכן מכיל חומצה אזלאית הידועה בהשפעתה על הפרשת בלוטת החלב ( החומצה מתערבת בדיכוי הפיכתו של הורמון הטסטוסטרון לדהידרוטסטוסטרון), לכן מומלצת היא למיקרי אקנה או לרוזצאה פפולרית פוסטולרית נגעים דמויי אקנה אך לא רק! בנוסף, לחומצה תכונות אנטי דלקתיות, ובבדיקות מעבדה נמצא כי קיימות לה תכונות נוספות כאנטי אוקסידנטית.

אציין כי לכל תכשיר קיימת תקופת הסתגלות של העור ולכן אם האקניל רוז מעקצץ את העור ניתן למרחו בתדירות נמוכה יותר פעם ביום כל יומיים עד שתגיעי לתדירות של שימוש פעמיים ביום. חלק מלקוחותיי משתמשים באקניל רוז בתוספת מריחה של קרם לחות ייעודי לעור רגיש ואדמומי כך שאם האקניל רוז קצת מייבש או מאדים את העור בתחילת השימוש אזי, נמרח קודם קרם הלחות בשכבה דקה ורק לאחר נמרח האקניל רוז עד להסתגלות של העור.

בנוסף, אציין על סמך ניסיוני בקליניקה בטיפול באנשים עם רוזצאה כי טיפול בטכנולוגיית IPL יכול להיטיב עד מאד עם רוזצאה מסוג אריטמטו טלנגיאקטזיה. אותה רוזצאה המאופיינת בסימפטומים של אדמימות ספורדית או קבועה ללא נגעים פוסטולרים או פצעונים.

בכל מקרה, תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו