מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך גבר יכול להסתיר אדמומיות?אהוד22/03/2014
שלום יפית, אני בן 20.
די נמאס לי! אני נשבע לך שבא לי להתאבד ולגמור עם הסבל הזה..
אני מרגיש כל כך חסר אונים.
פעם היו לי כאלה חיי חברה נפלאים, היום אני לא יכול לחשוב על כלום חוץ מעל האדמומיות הזו.
אני מרגיש כל כך מגוחך, אנשים צוחקים, אנשים שמחים ורק אני חושב כמה אני אדום!
דיי! נמאס לי!! למה אין לזה תרופה? למה אין טיפול?
החיים שלי הרוסים, יש לי אדמומיות קבועה בפנים שהורסת את כל החיים שלי.
אם אין לרוזציאה טיפול, לפחות יש אפשרות להסתיר את האדמומיות הזאת?
נשים אני עוד יכול להבין, יכולות להסתיר עם מייק אפ. אבל איך גברים מסתירים את זה? מה את חושבת על שיזוף בהתזה?
אמנם זה לא פותר את הבעיה, אבל די כמה אפשר לסבול? אני כל כך חסר אונים יפית את חייבת לעזור לי!
האם אפשר לבוא אלייך ולראות הקלה באדמומיות? מה הסיכוי שמשחות יעזרו לי?
פעם היו לי הסמקות חוזרות ונשנות בתדירות גבוהה, היום הן כמעט לא קיימות.
אני מודה לאל שאין לי הסמקות, אבל מה עם האדמויות הקבועה בפנים שלי? למה היא לא חולפת?
אני כל כך חסר אונים יפית!
בתקווה לעזרה, אהוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך גבר יכול להסתיר אדמומיות? - תגובה
יפית כהן27/03/2014אהוד שלום וברוך הבא לפורום,
רוזצאה הינה הפרעת עור השכיחה בגילאי 30-60 אך למרות זאת אציין כי
אני רואה יותר ויותר מיקרים של רוזצאה בגילאים הצעירים יותר.
חסרים לי מס' נתונים על מנת שאוכל להשיב לך בצורה קונקרטית. למרות גילך הצעיר
אבקש לדעת אם אובחנת על ידי רופא עור והאם בוצעה בדיקה עם מכשיר הדרמטוסקופ לגילוי טפיל הדמודקס?
במידה ואובחנת ע"י רופא מה הוא הטיפול אשר נרשם לך ע"י הרופא?
בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פניך אציין מניסיוני בטיפול בעורם של אנשים עם רוזצאה כי באופן חד משמעי ניתן להפחית ובמיקרים מסויימים בצורה משמעותית את האודם שהינו אחד הסימפטומים של רוזצאה ובנוסף ניתן לטפל בפיצעונים ובהקלה של תחושת הגרד והצריבה הנילוות לא פעם!
הטיפול ברוזציאה הינו מערכתי ומשלב טיפול תרופתי ופרוצדורות קוסמטיות המתבצעות בקליניקה בשילוב תכשירים דרמוקוסמטיים לשיקום מחסום ההגנה של העור, המכילים מרכיבים אנטי דלקתיים ומרכיבים ייעודיים מלחחים. ההתאמה של הפרוצדורה הקוסמטית מחד, ומאידך התאמת המוצרים לתת סוג הרוזצאה מחייבת קודם בדיקה מעמיקה של מצב העור, תשאול רפואי ובדיקות נוספות שיש לבצע על מנת שהטיפול יותאם בהתאמה אישית למצב העור. יש לציין שלתזונה חשיבות מכרעת בהישנותם והחמרתם של הסימפטומים הקיימים שכן ידוע שמיני מזונות יכולים להחמיר האדמימות האופינית. אציין כי במיקרים מסויימים ניתן טיפול אנטי היסטמיני.
פרוצדורות קוסמטיות לשיפור והטבה באדמומיות משלבות טכנולוגיית IPL . מכשיר הפולט אורכי גל בספקטרום רחב ובנוסף טכנולוגיה חדישה וממוקדת לטיפול בנימי דם באף ובלחיים ללא קונטרא אינדיקציות וכמעט ללא תופעות לוואי.
בנוסף, אציין כי קיימים מס' פילינגים אנטי דלקתיים המיועדים לטיפול במצבים של פצעונים דמויי אקנה בעלי פעילות פלאוטרופית קרי, טיפול בפצעונים מחד, ומאידך בעלי השפעה אנטי דלקתית ומשכך השפעה גם על הדלקתיות והאדמימות האופיינית והקלה והטבה בתחושת הצריבה והעיקצוצים אם אלו קיימים!
אני מבינה את תחושותיך וסערת רוחך! מניסיוני בטיפול ברוזצאה, הפרעת עור זאת אכן יכולה לפגוע בתחושת הביטחון העצמי ולמרות שכיום הטיפול התרופתי שניתן הינו פליאטיבי, קרי מקל על הסימפטומים הקיימים אך לא מרפאם אוכל להגיד כי כיום קיימות פרוצדורות היכולות להיטיב עד מאד עם מצב העור בכל ההיבטים.
באשר להסמקות החוזרות ונשנות ואדמימות שהפכה להיות קבועה בפנים כפי שתארת
אציין כי רוזצאה הינה מחלה פרוגרסיבית כלומר אם קיים עיכוב בטיפול או חוסר אבחנה שכן קיימים המון אנשים עם רוזצאה אבל הבעיה שהם לא יודעים כלל וכלל שבעור פניהם רוזצאה ולכן הם גם לא מאובחנים. רק כשהסימפטומים הולכים ומחמירים ואותן הסמקות חוזרות ונשנות הופכות ונהייות קבועות או שפתאום צצים להם פצעונים ונימי דם ולפעמים יש אף פגיעה בעיניים (רוזצאה אוקולרית) ועוד תופעות ידועות רק אז הם מגיעים לרופא. ולעיתים דרושה יותר מאבחנה אחת של רופא על מנת לקבוע שאכן מדובר ברוזצאה!
עם זאת אציין כי אם לא אובחנת על ידי רופא העור יכול להיות שאותן הסמקות חוזרות ונשנות הינן "סומק נעורים" ולא רוזצאה. גם כשאני הייתי בגילך ויותר צעירה (ביה"ס היסודי),בעור פניי ובעיקר בכל אזור הלחיים היה אודם חזק ביותר ותמיד המורות היו צועקות עליי על שהתאפרתי מה שלא היה נכון ! סומק הנעורים עם השנים חלף ועבר כלא היה.
כאמור, אשמח אם תיצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד: 054-5321040* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איך גבר יכול להסתיר אדמומיות? - תגובה - תגובה
יפית כהן27/03/2014בהמשך לתשובתי,
חשוב ראשית, לאבחן את עור פניך. אציין בנוסף כי אם בו האביב חשובה ביותר הגנה מהשמש שכן זו גורמת לשיחרור של חומרים בעור מחוללי דלקת המחמירים הסימפטומים הקיימים.
שנית, אני אוסרת כל שיזוף גם אם מדובר בשיזוף בהתזה על כך ארחיב בהמשך!
באשר למייק אפים לכיסוי האדמימות. קיימים תכשירים מצויינים המותאמים לעורות הרגישים.
כאמור יש להתאים סוג המייק אפ לגון עורך וכמובן יש לבחור מייק אפ עם מרכיבים המותאמים לעורות הרגישים ביותר.
מניסיוני עם לקוחותיי מייק אפ של אסתי לאודר Double Wear.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?