מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- BB קרם של garnierתמר14/04/2014
אני משתמשת בקרם הזה כמוסיף לחות לעור וככיסוי לאדמומיות ברוזציאה, לי זה עובד לא רע אבל האם זה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
BB קרם של garnier - תגובה
יפית כהן17/04/2014תמר שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי BB קרם אינו מומלץ מניסיוני, כתרפיית טיפול יחידה לליחוח העור ולהגנה מקרני השמש כאשר מדובר ברוזצאה.
לידיעה כללית, BB קרם הינם תכשירים קוסמטיים המכילים לחות, הגנה ומייק אפ.
מניסיוני ובמיוחד כשמדובר ברוזצאה, הפרעת עור שבה בד"כ קיים ליקוי של מחסום ההגנה של העור וכתוצאה אידוי מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית וכתוצאה עור מיובש.
חשוב ביותר להשתמש בקרמים המכילים מרכיבים מלחחים ייעודיים, כמו כן מרכיבים אנטי אוקסידנטים, ומרכיבים אנטי דלקתיים כדוגמת ניאצינמיד, גליצרהיזיניק אסיד ואף ויטמין C בנגזרת שאינה מגרה את העור. בנוסף, עת הגיע האביב ועימו החשיפה לשמש, מומלץ עד מאד להשתמש במסנני קרינה ייעודיים המיועדים לעורות הרגישים ביותר בד"כ מסנני קרינה המכילים מרכיבים אנאורגניים כדוגמת Zinc Oxide,
ושאינם מכילים פארבנים או אלכוהול ומרכיבי בישום.
כמובן שאבחון מצב העור מאפשר להתאים התכשירים הקוסמטיים בהתאמה אישית למצב העור. שכן, עור מיובש או יבש או עור שמן ומיובש מחייב התאמה שונה של תכשירים קוסמטיים.
ההתאמה הינה אינדווידואלית ומשתנה מפציינט לפציינט ולכן מה שמתאים לך אינו מחייב כי יתאים באופן גורף לאנשים שונים עם רוזצאה. כל זאת ועוד כשמדובר בגילאי 40, 50 ואילך גילאים בהם ידוע כי מרכיבי הלחות הטבעיים של העור קטנים ולכן העור עוד יותר מיובש.
בכל מקרה, מוזמנת ליצור עימי קשר להתייעצות אישית,
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח
תמר17/04/2014תודה על התשובה במהלך החג. רציתי לציין שעברתי את הטיפול בלייזר יותר בשביל למנוע החמרה והשתנות, כלומר האנטיביוטיקה חיסלה די יפה את האדמומיות והגבשושיות אבל נשארו נימים ממש דקיקים והסיבה כפי שאמרתי היתה בשביל למנוע התקף בעתיד הקרוב יותר או נזקים בלתי הפיכים, אני בלחץ אני רק בת 37 מה יהיה הלאה?.עור הפנים שלי הוא די שמנוני . אני לא חובבת של מייקאפ ובגלל זה אני אוהבת את הbb.יש לי קרם לחות וסבון לניקוי הפנים שניתן לי על ידי רופא העור שלי אבל הוא לא ציין שום קרם רפואי שמסייע בזמן התפרצות, יש לך משהו להציע לי? אני גרה בניו זילנד ככה שמאוד קשה לי להשיג מוצרים כמו שיש בארץ אם הם לא בינלאומיים . את יכולה בכל זאת להמליץ לי על קרם שעוזר בזמן התקף ומייקאפ טוב , ? מקסימום ישלחו לי מהארץ אם זה לא במרשם רופא. ועוד שאלה..הבנתי שהרוזציאה מחמירה בזמן מאמץ , אני שוקלת להרשם לחדר כושר, יש מצב שזה לא לעניין בשבילי?
תודה ושוב חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חג שמח - תגובה
יפית כהן25/04/2014תמר שלום,
בהתייחסות לשאלותייך אציין כי למרות שפעילות גופנית מואצת יכולה להחמיר הסימפטומים בעור הפנים מניסיוני, קיימים קרחונים מיוחדים כדוגמת קרחונים אשר שמים בצידניות לקרור המזון עת הולכים לפיקניק. ניתן לרכוש קרחונים זהים או קטנים יותר לעטפם במגבת או בד דק ובעת פעילות גופנית לקיים הפסקות קלות ולהניח הקרחונים בטפיחות קלות על העור.
באשר למייק אפ לרוזצאה, מומלץ לבחור מייק אפ אשר ניתן להסירו בנקל ללא שימוש מאסיבי של סבון פנים או חומר להסרת איפור. קיימים מייק אפים מעולים לרוזצאה.
מניסיוני, רבים מלקוחותיי משתמשות במייק אפ כדוגמת Double Wear של אסתי לאודר. כמובן שיש להתאים קודם גון המייק אפ לגון העור ולאדמומיות בפנים.
אציין כי גברים רבים אשר אובחן כי בעור פניהם רוזציאה שואלים אותי לא פעם לגבי מייק אפ לכיסוי האדמימות ולכן תשובתי מופנית גם לגברים. יש לאבחן אם עור הפנים שמנוני או שמנוני ומיובש? האם קיימים פצעים או נימי דם? חשוב לבחור מייק אפ שאינו קומדוגני, Oil Free. שימי לב, שבחירה של מייק אפ אשר אינו ניתן להסירו בנקל עלולה להחמיר נימי הדם בעור גם אם אלו קטנטנים!
באשר לטיפול בנימי דם קטנטנים קיימת טכנולוגיה חדשה אשר נקראת Thermocoagulation. טכנולוגיה העושה שימוש בגלי רדיו ובאמצעות מחט דקיקה הניראת כמו מחט אפילציה מאפשרת טיפול ממוקד בנים הדם(קופרוז) ללא תופעות לוואי וללא סכנה של הצטלקויות או שינויים פיגמנטטיביים כדוגמת היפר או היפופיגמנטציה.
שימי לב שהטכנולוגיה שונה מטיפול באמצעות מחט חשמלית הידועה כאפילציה שיטה אשר הייתה מאד פופולרית לטיפול בנימי דם בעור, שכן זאת האחרונה עלולה להותיר הצטלקויות ותופעות לוואי לא רצויות במיוחד אם מדובר בעור דק, שברירי ורגיש! בקרוב אעלה סרטונים המסבירים על הטכנולוגיה ותמונות לפני ואחרי. כמו כן, אפרסם מאמרים בנושא באתר הבית החדש שלי שבקרוב יעלה.
כאשר מדובר בטיפול בנימי דם קטנים בעור הפנים לעיתים טיפול בליזר אינו פותר לחלוטין בעיה זאת במיוחד אם קוטרו של הנים פחות מ- 0.3 מ"מ.
כל זאת ועוד שלייזר לעיתים יכול לגרום לתופעות לוואי של אדמימות מאד חזקה הנמשכת ימים מס' לאחר הטיפול.
מניסיוני בטיפול בנימי דם טכנולוגיה של IPL בשילוב גלי רדיו יכולה במיקרים רבים לתת אף היא תוצאות משמעותיות בשיפור, הטבה, והפחתת האדמימות בפנים ובתופעת נימי הדם.
מצרפת מחקר שנעשה בנושא זה ואשר התפרסם עוד בשנת 2008 במגזין:
The Journal of clinical of Aesthetic and dermatology
המחקר עשה שימוש בגלי רדיו וטכנולוגיית IPL לטיפול בתת סוג רוזציאה המאופיינת באדמימות ונימי דם(Rosacea Erythematotelangiactasis)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2989806/
במידה והינך נמצאת בניו זינלד תוכלי לבדוק איזה קליניקות רפואיות עושות שימוש בטכנולוגיה שציינתי בשם Thermocoagulation.
באשר להתפרצות של פצעים בעור פנייך, מאחר וקצת בעייתי ליטול אנטיביוטיקה לאורך שנים לטיפול ברוזציאה בשל תופעות לוואי נילוות וסיבות רבות אחרות כמובן שמשתנה מפציינט לפציינט בהתאם לפרופיל הרפואי שלו. אציין כי קיים תעשיר בשם אקניל רוז הנמכר בארץ לטיפול בעור אדמומי. התכשיר מכיל חומצה אזלאית, הידועה בתכונותייה לווסות בלוטת החלב וניתנת זה רבות לטיפול אף במצבים של אקנה.
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי מומלץ השימוש באנטי אוקסידנטים כדוגמת תה ירוק ומרכיבים אנטי דלקתיים כדוגמת גליצרהיזיניק אסיד.
לשאלות נוספות ולהתייעצות אישית ניתן לפנות אליי בנייד:054-53210* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?