מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלותר10/04/2008
שלום הילה.
1.קראתי למעלה שסיגלת סיגנון חיים שונה. מהו סיגנון החיים השונה שסיגלת לעצמך? לא יוצאת מהבית הרבה וכדומה?
2. לאימי היה רוזציאה עד שהיא נפטרה מסרטן. כיום יש לי מדי פעם חום בפנים ולחיים סמוקות מאוד, בלי שום סיבה. האם רוזציאה היא גנטית? והאם הסימנים שיש לי מראים שאני עומד לחלות בזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
10/04/2008שלום
1. לפני שאובחנתי, הייתי מטיילת המון בטבע בשמש, משתזפת בים, הייתי ספורטאית (חדר כושר, שחייה, ריצה, הליכות), לא הייתי מתאפרת בכלל, שותה בסופ"ש וכל אותם הדברים שרוב האנשים לוקחים כמובן מאליו כמו להנות ממקלחת חמה, חימום של מזגן בחורף שתיית משקה חם וכו'.
אחרי שאובחנתי,
אני לא מטיילת בטבע כשיש שמש וחם בחוץ אבל כן מטיילת בתקופת החורף בארץ , או בחו"ל.
אני עושה כושר מתון (15 דק' במקום שעתיים) וטאי צ'י בקבוצה (הם יודעים שאני חולה ומתחשבים).
אחד השיקולים המרכזיים שלי בבחירת עבודה, זה המזגן.
אני עושה קניות בחוץ רק בערב, ובמשך היום בקניונים ממוזגים (אני נוסעת לשם עם רכב).
עשיתי רשיון בגלל המחלה (לא היה איכפת לי להמשיך לנסוע בתחבורה ציבורית).
אני נפגשת עם חברות בדר"כ בערב בבית/מסעדה, או סתם מסתובבות בעיר.
אני לא שותה משקאות חמים או חריפים.
וכו'
2, אני מצטערת לשמוע על אמא שלך.
טוענים שרוזציאה זו מחלה תורשתית (אי אפשר להידבק ממגע ממישהו שחולה במחלה, כי זה גנטי).
יכול להיות שגם אתה מתחיל לפתח סימנים למחלה , בדר"כ קשה לרופאי עור לאבחן את המחלה בשלב כ"כ מוקדם.
כשהמחלה רק התפרצה אצלי, (רק הסמקות ועדיין בלי הסימנים בפנים) אני הלכתי להרבה רופאים, ולא אובחנתי, הם טענו שזה פסיכולוגי. אובחנתי רק אחרי שהופיעו לי סימנים בפנים.
(תצטרך ללכת לרופא עור כדי להיות בטוח, אני ממליצה על פרופ' וולף, בבית חולים קפלן).
אני ממליצה לך להמנע מהדברים שמחמירים רוזציאה, משום שלמרות שהמשחות יכולות לעצור את ההתפתחות של המחלה, הן לא יכולות להחזיר את הגלגל אחורה, אולי ממש קצת.
האם ההסמקות שלך כואבות/מרגישות כמו כבייה? לפני כמה זמן זה התחיל? בן כמה אתה?
הילה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אדמומיות באף ונימים בולטים בצבע כחול
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?