מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רזוציאהנונה09/06/2014
היי יפית
איבחנו אצלי רזוציאה בפנים ואני מטופלת באנטיביוטיקה ובמשחה לפעמים אני אדומה יותר ולפעמים פחות, מתחת לעיניים ישנה נפיחות יותר בבוקר פחות בערב , נבדקתי אצל רופא עיניים אך הוא אמר שאין לי רזוציאה בעיניים. מה שמציק לי זו הנפיחות בפנים ושמתי לב שהאף שלי התעבה למרות שקראתי שזו תגובה אופיינית יותר אצל גברים.
בנתיים אני לא שמה מייק אפ אך אני רוצה להתחיל לשים ולהראות נורמלי, איזה מייק אפ את ממליצה לי לשים, והאם בסיס למייק אפ בצבע ירוק טוב ? בנוסף האם אני יכולה לשים קונסילר? שמתי לב ששמתי קרם עיניים הנפיחות בעיניים החמירה.
אני יעצי לי מנסיונך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רזוציאה - תגובה
יפית כהן12/06/2014נונה שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחס לשאלתך אציין כי בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך יהיה זה לא מיקצועי לשער ולתת אבחנות באשר לנפיחות בעור פנייך ובעור מתחת לעייניך.
באשר למייק אפ אציין כי זה משמש חיץ נוסף ושכבת הגנה נוספת כנגד השפעותייה ההרסניות של קרני השמש. עם זאת מומלץ להשתמש במייק אפ אשר ניתן להסירו בנקל. שטיפה מרובה של עור הפנים עם סבון עלולה להחמיר נימי הדם אם אלו קיימים בעור ובכללֱ
יש לבחור מייק אפ אשר אינו סותם נקבוביות העור קרי, אינו קומדוגני, Oil Free והמותאם לעורות רגישים. קיימות מס חברות טובות ביניהן Double Wear של אסתי לאודר.
באשר לנפיחות בעור פנייך כאמור אוכל להתייחס רק בעת אבחון העור ותת סוג הרוזציאה. עם זאת אציין שפעמים רבות מומלץ לבצע בדיקות של אלרגיה למרכיבים קוסמטיים ורגישות למיני מזונות שכן אלו האחרונים מהווים אחד הגורמים הידועים המחמירים הסימפטומים האופייניים ברוזציאה. על כן, מומלץ לפנות אף לאלרגיולוג.
באשר לנפיחות באזור האינפרא אורביטל קרי, אזור מתחת לעיינים חשוב לאבחן את מרקם העור והסימפטומים האופיינים ואף בדיקת הפרופיל הרפואי שכן נפיחות מסביב לעיינים יכולה להיות סימפטום להפרעות עור נוספות. בכל מיקרה במידה וקיימת נפיחות לא מומלץ בד"כ להשתמש בתכשירים קוסמטיים בעלי מרקם משחתי באזור זה.
באשר להתעבות רקמת האף חשוב לאבחן אם באזור האף נימי דם והאם קיימת סתימה של פתח תעלת הפרשת בלוטות חלב, תופעה המכונה Sebaceous Hyperplasia. מניסיוני אציין כי במיקרים רבים בקרב רבים הסובלים מרוזציאה וכאשר קיימת הפרשת חלב מוגברת או במצבים של אקנה/רוזציאה, ניראות גבשושיות שטוחות או בולטות על פני העור בגון צהבהב, לבן או בגון העור. סתימה של גבשושיות אלו יכולה להוביל למצב של התעבות רקמת האף תופעה השכיחה בקרב גברים אך לא רק. תופעה של בלוטות חלב מוגדלות שכיחה אף באזור המצח, הלחיים הסנטר ובעיקר האף. חשוב לפתוח בלוטות אלו שכן אי פתיחתן וניקוזן יכולה להוביל אף להחמרת תופעת נימי הדם בפנים.
ומניסיוני בטיפול ברוזציאה במקרים רבים בהם אנו מזהים צבר של נימי דם בעור הפנים ובעיקר באף ניראות בסמוך בלוטות חלב מוגדלות.
פרסמתי מס רב של פוסטים בנושא זה. בקרוב אפרסם תמונות לתופעה זאת.
אציין כי בלוטות חלב מוגדלות הינה תופעה השכיחה אף בקרב אנשים בגילאי 35-40 ואילך, גברים ונשים כאחד אשר עורם שמן או אשר סבל בעבר מהפרשת חלב מוגברת.
גנטיקה הינה אחד הגורמים להתהוות התופעה כמו כן גיל וקצב התחדשות איטי של העור. אציין כי במקרה של רוזצאה התופעה מלווה בנימי דם. בקרוב אפרסם תמונות לתופעה זאת.
בכל מקרה, תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד: 054-5321040
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?