מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול ברוזיציאהאיריס25/06/2014
יפית שלום,
לפני מספר חודשים אובחנתי ע"י רופא עור שקבע שיש לי רוזיציאה וסבוריאה דרמטיטיס. היתה לי אדמימות בפנים ופצעים הולכים ובאים. חוץ מזה לא משהו רציני. לאחר טיפול של חודש בקרם אלידל פעמיים ביום - המצב החמיר - כמות הפצעים גדלה משמעותית, הלחיים שלי נראות כאילו יש לי כוויות בצבע בורדו, מגרד לי, חם לי...
החלטתי להפסיק בקרם אלידל ולפני פניה נוספת לרופא העור החלטתי לנסות כמה טיפולים ב o3 מי אוזון - לאחר שני טיפולים של קומפרסים של מי אוזון ומשחה של אוזון - יש שיפור קל מאוד.
אומרים שטיפולים במי אוזון יעלים מאוד לטיפול באקנה ואקזמות - האם ידוע לך אם הוא יעיל ברוזיציאה? (או שאני מבזבזת את זמני?)
כרגע מרגישה חסרת אונים לא יודעת למי כדאי לפנות, איך לטפל, איך להגן על עורי מפני השמש... אנחנו לקראת חופשה משפחתית - ואני ממש לא יודעת איך להגן על העור שלי.הפסקתי להשתמש במייקאפ - ולא נעים לי לצאת ככה מהבית. באיזה שלב אוכל לחזור למייקאפ? (משתמשת במייקאפ של שסיידו)
אודה לך אם תוכלי לענות לי לפחות על חלק מהשאלות
אלפי תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול ברוזיציאה - תגובה
יפית כהן27/06/2014איריס שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין ראשית כי יש לאבחן את תת סוג הרוזציאה אשר בעור פנייך ואת הסימפטומים האופיינים על מנת להתאים את הפרוטקול הטיפולי.
מניסיוני מאחר ורוזציאה הינה מולטיפקטוריאלית כלומר רב סיבתית תרפיית הטיפול הינה מערכתית ואינה כוללת רק סוג אחד של טיפול!
לא מצאתי כל איזכור או מחקרים בספרות הרפואית על טיפולים לרוזציאה באמצעות אוזון.
Ozone Therapy הינה תרפיית טיפול אשר בה נעשה שימוש בטיפול בפצעים למשל אבל אילה וקוץ בה שכן טיפול זה יכול לייצר רדיקלים חופשיים וידוע גם כך שבקרב חולי רוזציאה קיימת רמה נמוכה בעור של אינזימים אנטי אוקסידנטים מסוג Superoxide Dismutaze הנלחמים בין היתר ברדיקלים חופשיים. חומר חימצוני הנמצא גם בעורם של חולי רוזציאה הינו malondialdehyde
לא אוכל להתייחס למהות הטיפול אשר ניתן לך שכן אינני מכירה את כל הפרטים והתכשירים אשר ניתנו לך.
האם בוצעה בדיקה בעור פנייך לגילוי טפיל הדמודקס?
כאמור יש לבדוק את הפרופיל הרפואי שלך, לאבחן את הסימפטומים בעור פנייך, להדריך אותך לגבי תזונה(יש קשר הדוק). לבדוק נושא של אלרגיות. לבדוק האם עורך יבש מיובש או שמן אן גם וגם. יש להתאים לך קרם הגנה בהתאם למצב עורך ועוד.
מייק אפ ניתן ואף מומלץ להשתמש בתנאי שניתן להסירו בנקל. בנוסף יש מרכיבים במייק אפים מהם מומלץ להימנע וחשוב לדעת מה הם. חשוב להבין אם הנך משתמשת בסבון ניקוי ואיזה סוג?
בקרוב אעלה סרטון של הרצאתי בנושא טיפול ברוזציאה מתוך כנס לדרמטולוגיה קוסמטית אשר התקיים לפני כחודש.
כאמור אשמח אם תיצרי עימי קשר להתייעצות אישית בנייד אשר מספרו 0545321040
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול ברוזיציאה - תגובה
יפית כהן01/07/2014איריס שלום וברוכה הבאה לפורום,
ראשית אציין כי תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית שכן יש המון מה להגיד בנושא והיריעה לצערי קצרה במסגרת פורום זה.
בכנס האחרון לדרמטולוגיה קוסמטית אשר התקיים ב-2014 בהילטון הוזמנתי להרצות בנושא רוזציאה ודרכי טיפול מההיבט הקוסמטי/רפואי. בקרוב אצרף בפורום לינק לסרטון ההרצאה אבל מה שחשוב להגיד שטיפול ברוזציאה מניסיוני הינו טיפול מערכתי הכולל טיפול רפואי ופרוצדורות קוסמטיות בשילוב תכשירים דרמו קוסמטיים.
שילוב של כל אלו מניסיוני בטיפול ברוזציאה יכול להיטיב עד מאד בכל הסימפטומים האופיינים קרי, אדמימות, נימי דם, פצעונים דמויי אקנה,טיפול בעור השמן והמיובש וטיפול בגבשושיות חלב סתומות תופעה שכיחה ביותר בקרב אנשים אשר בעור פניהן רוזציאה או אקנה רוזציאה ואשר זאת האחרונה כמעט ולא מקבלת התייחסות רפואית ראויה שכן בלוטות חלב סתומות יכולות להחמיר הופעתם של נימי דם בפנים. מבדיקות דרמטוסקופיות של העור נראה כי כמעט בכל מקום שקיימת בלוטת חלב סתומה ניראים אף נימי דם.
בהסתייגות שלא איבחנתי את פנייך אציין כי הטיפול ברוזציאה והחלטה על הפרוטוקול הטיפולי מחייב ראשית אבחון של תת סוג הרוזציאה, והסימפטומים האופיינים, בדיקת הפרופיל הרפואי ושאלות רבות הנשאלות בהבטים שונים על מנת להחליט מה הוא הטיפול הנכון למצב העור. האם בוצעה בעורך בדיקה של טפיל הדמודקס?
באשר ל- Ozone Therapy- טיפול בו משתמשים בד"כ לפצעי אקנה וזיהומים אבל כפי שציינתי מאחר והטיפול ברוזציאה מחייב שילוב של מס פרוצדורות קרי, טיפול ושיקום מחסום ההגנה של העור שגם כך הוא לקוי, דבר העלול לגרום למצב של קצב התאיידות מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית וכתוצאה עור מיובש המלווה לעיתים ובמקרים רבים עם גרד למרות שהעור יכול להיות גם שמן ומיובש.
על כן, יש להשתמש בקרמים המכילים מרכיבים משקמי מחסום הגנה. בנוסף, אם בעורך קיימים פצעונים יש לבדוק ולאבחן אם קיימות בלוטות חלב סתומות? בדיקה זאת לצערי כמעט לא מבוצעת ע"י אנשי מקצוע. קיימת פרוצדורה מיוחדת לפתיחה וניקוז של בלוטת החלב הסתומה. פרוצדורה המשפרת עד מאד את אחידות מרקם העור ומשפרת ואף מונעת הופעתם של נימי דם, או הישנות הופעתם אם העור טופל בלייזר או IPL.
באשר לקרם הגנה, מאחר והשמש מהווה אחד הגורמים להחמרת האדמומיות ונימי דם
מומלץ לבחור קרם הגנה ייעודי לעורות רגישים עם רשימת מרכיבים חיוניים עליהם כתבתי בפורום.
באשר למייק אפ, מומלץ להשתמש במייק אפ אשר ניתן להסירו בנקל!
לא מומלץ להשתמש במייק אפים הדורשים שימוש רב של סבון או מוצרי ניקוי על מנת להסירם מעור הפנים דבר העלול להחמיר נימי דם.
מניסיוני עם לקוחותיי מייק אפ של אסתי לאודר Double Wear* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזיציאה
איריס02/07/2014יפית, תודה רבה על המענה.
לאחר 3 טיפולים במי אוזון ובמשחה של אוזון על בסיס שמן זית - העור שלי השתפר וחזרה לי התקווה.
במקביל חזרתי לרופא העור הפרטי והבכיר, שהציע לי טיפול חלופי לקיחת 20 מ"ג של קורטן ומשחת אקניל רוז. אני לא מתכוונת להתחיל לקחת את הכדורים (בשיא הקיץ) כי אני חוששת מאוד להינזק. לגבי המשחה אני מתלבטת. חושבת בלית ברירה להמשיך עוד כמה טיפולים באוזון - לפחות זה לא מזיק.
לא ידוע לי שהרופא עשה לי אבחון של תת סוג הרוזיציאה. לא עברתי בדיקה של טפיל הדמודקס ואין לי מושג מה זה.
מה את מציעה לי לעשות? איך לטפל בעצמי?
כמו כן איך להישמר מפני השמש? כאמא לארבעה ילדים שצריכים להיות בחוץ - אני ממש בדילמה ולא יודעת מתי לצאת איתם - באיזה שעה יש פחות קרינה? איך להגן על עורי? ובחופשה המשפחתית - להוציא אותם לבריכה או להסתתר כל היום בחדר?
האם קרם הגנה לפנים של 70spf+uvb היפואלרגני ומותאם לעור רגיש של חברת ד"ר פישר - אולטרסול - יגן עלי בצורה מספקת?
יפית תודה רבה ואני אשמח לתשובתך
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רוזיציאה וטיפול באוזון- תגובה
יפית כהן04/07/2014איריס שלום,
בהתייחס לשאלותייך ולשאלת הגולשים לגבי אוזון וטיפול באוזון אציין כי השימוש באוזון ידוע מזה עשרות שנים כטיפול תרפוייטי. לאוזון ידועות תכונות אנטי חיידקיות/ אנטי טפיליות ואנטי ויראליות ולכן הטיפול במי אוזון הנעשה באמצעות קומפרסים של מים המכילים אוזון ובאמצעות משחת אוזון מיועד לטיפול בטפיל הדמודקס אשר רמותיו בעור גבוהות בד"כ במצבים של רוזציאה דמויית אקנה המאופיינת בפצעים אדומים דמויי אקנה ללא מוגלה.
משחת אוזון לידיעה כללית מכילה שמן זית אליו הוחדר אוזון בתהליך מסויים. שמן זית היחידי שיכול להחזיק אוזון . המשחה חייבת להישמר בקרור. למשחה מעטה הנראה בד"כ כמו וזאלין וריחה מזכיר את "הריח הנקי" אותו אנו נושמים ומריחים לאחר גשם כבד, זהו למעשה ריח האוזון.
אציין מניסיוני בטיפול ברוזציאה כי במידה וקיימת תת סוג רוזציאה המאופיינת עם פצעים אדומים לרב מומלץ לבצע בדיקת דמודקס. הבדיקה מתבצעת בין היתר באמצעות מכשיר דרמטוסקופ והטיפול השכיח והמוכח למצבים אלו הינו טיפול אנטי טפיל/אנטי פראזיטרי.
אוזון כפי שציינתי בעל תכונות אנטי טפיליות ולכן פעמים רבות אנו רואים שיפור והטבה במצב הפצעים שכן השימוש במשחת האוזון חושף רקמת העור למינונים נמוכים של אוזון לאורך זמן.
אציין כי הטיפול ברוזציאה מחייב שילוב מערכתי שאינו מושתת רק על טיפול אחד.
לשאלות נוספות ניתן ליצור עימי קשר לנייד אשר מספרו: 054-5321040
בברכה,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אוזון
אור18/07/2014היי אני גם סובל מרוזצאיה . מה זה טיפול באוזון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזון תרפיה
איריס20/07/2014היי אור
אוזון זו שיטה לא תרופתית עם סגולות של אנטיביוטיקה טבעית. אומרים שזה יעיל מאוד לטיפול בבעיות בעור.
לי יש רוזיציאה וסבוריאה ולפני כחודש לא יכולתי להביט על עצמי בראי - הפנים שלי היו נפוחות וכואבות אפילו שורפות, מלאות פצעים ובצבע בורדו - כמו כוויות. פשוט קטסטרופה. הגעתי למצב הזה בעקבות שימוש במשחה שנתן לי רופא עור פרטי (כן, השקעתי...).
מתוך יאוש הגעתי לטיפול באוזון - שזה קומפרסים עם מי אוזון - O3 - וגם קיבלתי משחה של אוזון למרוח בבית . המצב שלי היה חמור - כך שלא מיד ראיתי שיפור ואפילו התייאשתי....
לשמחתי אחרי 5 ימים (2 טיפולים במכון ומריחות של המשחה כל יום בבית) סוף סוף היתה לי רגיעה קלה בעור - הפסיקו לצוץ פצעים חדשים, נרפאו רוב הפצעים הקיימים, הפסיק כמעט לגמרי לגרד, אבל עדיין הפנים נראו אדומות מאוד
קבעתי תור נוסף ולאחר שבוע וחצי נוספים בהם התמרחתי במשחה בבית - סוף סוף התחלתי לאהוב את מה שאני רואה במראה - קודם כל - אני כבר לא בצבע בורדו - הלחיים שלי קבלו גוון ורוד, וגם האיזור של האדמומיות קטן מעט ממה שהיה. כמעט ואין לי פצעים, וגם אם הם מתחילים - הם די מהר עוברים - כי אני מורחת עליהם משחה.
אני כרגע בלי טיפול תרופתי - אני עדיין מתלבטת. כי אף תרופה לא מרפאת את הבעיה אלא רק משתיקה את הסימנים החיצוניים - ואף עלולה לפגוע במנגנונים אחרים של הגוף.
אם יהיה לי שיפור נוסף (הלוואי הלוואי...) אני אדווח פה בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?