רוזיצאה מעצבנתתת

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• רוזיצאה מעצבנתתת
    ירין
    11/08/2014

שלום יפית,

אני בן 24 וסובל בשנה האחרונה מרוזיצאה שהולכת ומחמירה למרות כל מיני טיפולים כאלה ואחרים.
    אני מטייל הרבה בעולם בעיקר בארצות קרות (בגלל העבודה) ובאחד מהטיולים היה קור קיצוני(בנוסף לכל מיני לחצים כאלה ואחרים) שאני חושש שגרם להתפרצות המחלה הארורה הזאת.

חזרתי לארץ ובהתחלה כשכל מה שהיה לי על הפנים זה אדמומיות בלחייםת רופא העור שלי המליץ לי על למרוח קרם נרידרם ומשחת נרידרם פעם ביום. זה אכן עזר, אבל גיליתי שללא מריחות של הקרמים הנ"ל הבעיה צצה מחדש ואפילו בצורה חמורה יותר. לאט לאט החלו לצוץ הפצעונים המדוברים ששונים מאקה רגיל, והאדמומיות לא נעלמה.

שנה שלמה נעזרתי במשחות כאלה ואחרות שהחומר הפעיל שלהן הוא אותו החומר שיש בנרידרם.בין היתר ניסיתי עוד כל מיני משחות שכוללות את החומר מטרודניזרול.
    לאחרונה הלכתי לרופאת עור אחרת, שהמליצה לי על רוקאוטן, ובין היתר על אקניל רוז.

החלטתי לנסות את אקניל רוס, ויש לי כמה שאלות לגביו. האם העובדה שזה שורף במריחות הראשונות על העור אומרת שהחומר הפעיל באקניל רוז תוקף את החיידק שיש לי?תוך כמה זמן השפעותיו של אקניל רוז צריכות להיראות?אני מורח כבר 5 ימים וכל מה שאני רואה זה שהאדמומיות נעלמה אבל כל הפצעונים קיימים ואפילו יותר מהרגיל.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוזיצאה מעצבנתתת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוזיצאה מעצבנתתת - תגובה

יפית כהן
    12/08/2014

ירין שלום וברוך הבא לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פניך, אבקש לדעת ראשית אם בוצעה בעור פניך בדיקה לגילוי טפיל הדמודקס? (Demodex Mite)

מניסיוני במיקרים בהם קיימת רוזציאה דמויית אקנה כאשר אנו בודקים את העור באמצעות דרמטוסקופ ניתן לראות רמות גבוהות של טפיל הדמודקס ולכן הטיפול יהיה בתכשירים אנטי פראזיטרים!

שנית, נרידרם(Neriderm) זהו תכשיר המכיל קורטיקוטרואידים(iflucortolone valerate). בד"כ שימוש בסטרואידים יכול להחמיר הסימפטומים האופייניים לרוזציאה עם תום השימוש ולכן בד"כ מומלץ להימנע משימוש בתכשירים המכילים מרכיבים שכאילו. בנוסף, מומלץ להימנע משימוש ארוך טווח בקורטיקוסטרואידים מפאת תופעות לוואי או קונטראינדיקציות.

מאחר ואינני מכירה את הפרופיל הרפואי שלך ולא איבחנתי את הסימפטומים בעור פניך הרי שלא אוכל לחוות דעה מדוע נרשם לך תכשיר זה מבלי להבין את כל האינדיקציות הרפואיות.

באשר לרואקוטן לטיפול ברוזציאה מניסיוני אציין כי תרופה זאת בד"כ נרשמת במינונים נמוכים לטיפול בהפרשת בלוטת החלב ובמיקרים רבים במידה וזאת קיימת ניתן לראות הטבה בשמנוניות ואף בפיצעונים. עם זאת אחת מתופעות הלוואי הינה יובש ולכן רצוי להשתמש בתכשירים מלחחים ייעודיים לעור הפנים בכל תק' השימוש.

באשר לתכשיר אקניל רוז, התכשיר מכיל חומצה אזלאית(Azelaic Acid), חומר פעיל הניתן במיקרים רבים אף לאקנה במצבים בהם קיימת הפרשת חלב מוגברת אך לא רק!
    במידה והתכשיר גורם לרגישות או לתחושת "שריפה" אין הדבר מצביע על פעילותו כנגד חיידק!

מחסום ההגנה של העור במיקרים של רוזציאה בד"כ לקוי ולכן חדירות החומרים במריחה על העור בד"כ גבוהה יותר ומכאן גם תופעות לוואי ורגישות יתר!

התכשיר מכיל ריכוז גבוה של חומצה אזלאית ולכן בעורות היותר רגישים יכול לגרום לתחושה של אי נוחות ואף לאדמימות שחולפת או תחושת בעירה. כעקרון ,קיימת גם תק "הסתגלות" של העור לחומר לכן קיימת גם אפשרות לדלל החומר ע"י מריחה של קרם לחות טיפולי ייעודי לרוזציאה למרחו על העור לחכות מס דק ולאחריו למרוח את האקניל רוז.

מניסיוני, האקניל רוז תכשיר מצויין לטיפול באדמימות ולמצבים בהם העור שמן וקיימת הפרשת חלב מוגברת. הפרשת חלב מוגברת יכולה להחמיר האדמימות האופיינית במיוחד כשמדובר ברוזציאה דמויית אקנה או במצבים בהם קיימת גם סבוריאה לצידה של הרוזציאה. חומצה אזלאית לידיעה כללית זהו מרכיב המשמש גם לטיפול בכתמים אדומים או חומים שלאחר האקנה. (Post Inflammatory Hyper Pigmentation) תופעה השכיחה גם במיקרים מסויימים ברוזציאה. מנגנון פעולה נוסף ואולי העיקרי הינו עיכוב בפעילות של אינזים 5- alpha -reductase.

דגש נוסף, במידה וקיימים בעורך פיצעונים יש לבדוק ולאבחן אם קיימות בלוטות חלב סתומות או מוגדלות? רשמתי רבות על התופעה (Sebaceus Hyperplasia), השכיחה ביותר גם במיקרים של רוזציאה והעלולה לגרום להחמרת נימי דם אם אלו קיימים. בנוסף, במידה וזאת קיימת באף יכולה היא להוביל עם השנים להתעבות רקמת האף ואף להחמרת האדמימות ולכן חשוב מאד לבדוק אם זאת לא קיימת בעור הפנים.

אציין בנוסף, כי קרם הגנה מהשמש הינו חלק אינטגרלי מכל פרוטקול טיפולי.

לשאלות נוספות תוכל ליצור עימי קשר באופן אישי לנייד:054-5321040

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ירין
    12/08/2014

לא בדקתי אם יש לי את הטפיל דמודקס שאת דיברת עליו אבל כן יש לי מלא פצעים שמאוד מזכירים את האקנה של גיל ההתבגרות.אבל מה שכן אני ממש ממש מיואש כי כרגע כל הפנים שלי מלאות בפצעים שמסביבם יש אדמומיות ואני לא יודע מה לעשות.

כרגע אני שוטף פנים עם אקניל wash ולאחר מכן מורח אקניל רוז.האדמומיות הכללית נעלמה אבל כמו שאמרתי סביב הפצעונים יש אדמומיות.תוך כמה זמן אקניל רוז צריך להשפיע?האם הוא יעלים את הפצעונים לגמרי?אני ממש מתגעגע לשימוש בנרידרם כי למרות שהייתה אדמומיות הפנים שלי היו קניות מפצעים ונראיתי נורמלי.

אין לי ביטחון כרגע לצאת החוצה בכלל כל הפצעים והאדמוניות הזאת,מה גם שההרגשה בפנים מאוד לא נעימה.אני לא יודע מה לעשות ואני ממש ממש מיואש!!!

אפשרי לעשות יום אחד הפסקה עם אקניל רוז ולמרוח במקום נרי גרם שיעלים את כל הפצעים??

האם טבילה בים המלח תעזור בנושא הזה?ידוע שיש לים המלח סגולות רפואיות מעולות לבעיות עור

תודה ירין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

יפית כהן
    14/08/2014

ירין שלום,

בהתייחס לשאלותיך אציין כי יש לאבחן אם בעור פניך רוזציאה דמויית אקנה או רוזציאה וגם אקנה שכן במידה וקיימים גם פצעים פוסטולרים עם מוגלה הרי שהטיפול יהיה קצת שונה.

בהסתייגות שלא איבחנתי את עור פנייך אציין כי ההשפעה של אקניל רוז אינדווידואלית ומשתנה מפציינט לפציינט. מניסיוני, האקניל רוז יכול להיטיב עם האדמימות וגם עם הפרשת החלב המוגברת. באשר לריבוי פצעים תכשיר זה כמונותרפיה קרי, טיפול המתבסס על תכשיר אחד אינו מספיק לריפוי הפצעים!

ניתן להשתמש באקניל רוז אפילו פעמיים ביום בוקר וערב. ניתן אף לשלבו עם קרמים ותכשירים נוספים בהתאם להתייעצות עם איש מקצוע. זמן השפעתו אינדווידואלי כפי שציינתי כך שתוצאות ניתן לראות גם לאחר שלושה שבועות עד חודש ימים של שימוש.

באשר לתכשיר הנרידרם מאחר שמכיל הוא קורטיקוסטרואיד הוא אינו מיועד לשימוש ארוך טווח שכן אחת מתופעות הלוואי כתוצאה משימוש ממושך הינה אטרופיה של העור, ואף היווצרות נימי דם. בנוסף, אחת מהתוויות הנגד של התכשיר הינה למיקרים של רוזציאה! על כן, מבלי שהכרתי את הפרופיל הרפואי שלך, ומבלי שאיבחנתי את הסימפטומים בעור פניך הרי שלא אוכל לייעץ לך מבחינה מיקצועית להשתמש בקרם זה!

קיימות פרוצדורות אסתטיות נוספות לטיפול בפצעי רוזציאה או אקנה ותכשירים נוספים לריפוי פצעי אקנה או רוזציאה.

אשמח מאד אם תיצור עימי קשר להתייעצות. כמו כן תוכל להגיע אליי לקליניקה לאיבחון קליני על מנת שנוכל לבדוק אם הפצעים והאדמימות בפניך אינם נגרמים גם בין היתר כתוצאה מטפיל הדמודקס שכן אז כפי שציינתי נדרש טיפול נוסף אנטיפרזיטרי העוזר מניסיוני במיקרים רבים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו