היי יפית

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• היי יפית
    נונה
    13/08/2014

היי יפית
    עוד מעט אני מסיימת טיפול באנטיביוטיקה מינוציקלין שלקחתי 3 חודשים, יש לציין שחל שיפור משמעותי בפנים בזמן הלקיחה. רופאת העור אמרה לי לקחת שלושה חודשים מה קורה אח"כ האם הכל חוזר??? חלילה.
    בנוסף אני מטפלת ברוזקס יש לציין שהשפעתו קטנה.
    אנא תשובתך המהירה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי יפית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי יפית - תגובה

יפית כהן
    14/08/2014

נונה שלום וברוכה הבאה לפורום,

מינוציקלין הינה אנטיביוטיקה הניתנת בד"כ כטיפול תרופתי למיקרים של רוזציאה. בד"כ זמן השימוש הינו לתק של שלושה חודשים.

השפעתה של אנטיביוטיקה זאת הינה אינדווידואלית ומשתנה מפציינט לפציינט כך שמניסיוני יש כאילו המגיבים טוב לטיפול ויש כאלו אשר עם תום הטיפול חווים התפרצויות חוזרות ונישנות של אותם סימפטומים. אינני יכולה לחזות את הישנות הסימפטומים בעורך עם תום נטילת האנטיביוטיקה ולכן חשוב מאד להיות תחת מעקב וביקורת!

חשוב מאד לאבחן את הסימפטומים בעורך. האם קיימים פצעונים, נימי דם, ואף בלוטות חלב סתומות או שקיימת רק אדמימות?

חשוב מאד לבדוק אם לא קיימות בלוטות חלב מוגדלות (Sebaceous Hyperplasia), שכן אלו יכולות להחמיר הופעתם של נימי דם בעור הפנים ואף לפגוע במרקם ובאחידות העור. תופעה זאת אופיינית מאד ושכיחה במיקרים של רוזציאה אך לא רק ולכן אם קיימות בלוטות חלב מוגדלות יש צורך לנקזן.

באשר לתכשיר רוזקס המכיל מרכיב פעיל בשם מטרונידזול. בעל פעילות תרפויטית אנטי חיידקית ואנטי אוקסידנטית. בד"כ תוצאות ניראות רק לאחר מינימום שימוש של חודש ימים ויותר אך כאמור ההשפעה הינה אינדווידואלית.

חסרים לי פרטים לגבי תכשירים דרמו קוסמטיים ייעודיים בהם הינך משתמשת אם בכלל שכן אלו האחרונים הינם בגדר חובה ומהווים חלק מטיפול מערכתי משלים למיקרים של רוזציאה אך לא רק!

לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד:054-5321040

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו