מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרם לחות בשילוב עם טיפול לרוזיצאהיעלי13/11/2014
יפית שלום,
פניתי אליך בעבר הייתי מיואשת והנה אני שוב מחפשת עזרה.
אני סובלת מרוזיצאה כשלוש וחצי שנים, נבדק ונמצא דמודקס.
אין לי פצעונים בפנים אלא אדמומיות במיוחד באיזור ה T ומתחת לסנטר ולעיתים גם גרד.
טופלתי בקרמים רבים ושונים כמו רוזקס ואף נטלתי קיורוטן לפני כשנה.
כיום ובהמלצת רופאת העור (ד"ר רינה סגל) אני מורחת על העור "רק" משחה ג'ל שקוף שרוקחים במיוחד בסופר פארם (איני יודעת את שמה, זה מגיע בקופסה לבנה עם פקק אדום)
קיבלתי MINOCYCLINE 50MG לחודש ימים וטרם לקחתי.
האם את ממליצה לי לנסות?
התכשירים שאני משתמשת בהם:
* לניקוי הפנים אני משתמשת בתרחיץ של SEBO MEDIS
* ובהמלצתך קרם הגנה של AVENE (אריזה כתומה) ומייק אפ של סיסלי (יקרררר)
לאחרונה יש לי יובש בפנים וגם תחושה שהפנים בוערות.. אולי בגלל מזג האוויר המייבש את העור?
אני מחפשת קרם לחות כי מרגישה שהעור שלי מאוד "צמא".
אשמח לקבל המלצתך המקצועית.
יום טוב בהערכה רבה,
יעלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שם המשחה הוא Ivermectin
יעלי16/11/2014יפית,
שם המשחה שאני מורחת על הפנים כל בוקר הוא Ivermectin 0.5% in Gel
כאמור זה הטיפול היחיד שלי כרגע ואני מחפשת לחות לעור שלא תגרום לגירוי יתר כי אני מרגישה שהעור יבש.
תודה רבה,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שם המשחה הוא Ivermectin - תגובה
יפית כהן17/11/2014יעלי שלום,
התכשיר אשר ניתן לך בשם Ivermectin הינו תכשיר אנטיפאראזיטרי הניתן למצבים בהם מאובחנות בעור רמות גבוהות של טפיל הדמודקס (Demodex Mites).
בד"כ רמות גבוהות של הטפיל נצפות במצבים של רוזציאה דמויית אקנה. שכן אז הפצעים הינם אדומים קטנים ללא מוגלה אך לא רק!
מניסיון, התכשיר יעיל אף למצבים דמויי רוזציאה כדוגמת Rosacea like demodicosis.
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי לעיתים גרד ותחושת צריבה הינם בין הסימפטומים האופיינים למחלה בשל ליקוי במחסום ההגנה של העור. ומשכך מומלץ השימוש בקרמים המשקמים מחסום ההגנה של העור המכילים אף מרכיבים אנטי דלקתיים ומרכיבים מלחחים.
יש להכיר את הפרופיל הרפואי שלך ולאבחן את סוג האדמומיות על מנת להמליץ על תכשירים ייעודיים מלחחים שכן מניסיוני קיימים פציינטים רבים הרגישים למרכיבים מסויימים בתכשירי קוסמטיקה ונושא זה צריך לבדוק לפני שמתאימים קרם זה או אחר.
באשר למייק אפ חלופי לסיסלי וזול יותר הינו Double Wear של אסתי לאודר.
באשר לאנטיביוטיקת מינוציקלין, זאת נרשמת לעיתים לטיפול במצבים של רוזציאה
בנוסף, יש לאבחן האם קיימות גבשושיות חלב בולטות או סתומות באזור האדמומיות ובכלל, שכן אלו עלולות להחמיר האדמומיות האופיינית ונימי הדם אם אלו קיימים.
בכל מקרה, תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד: 054-5321040
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?