שאלה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אודליה
    23/04/2008

שלום רב,
    אני לא חולת רוזציאה, אני סובלת מאקנה קשה.
    האקנה הרס את חיי וגרם לי לחרדות חברתיות עזות.
    כיום אני בת 28 ובקושי יוצאת מהבית. מאחר שנדמה לי שחולי רוזציאה יכולים להבין את הרגשתי אני שואלת בפורום זה: מה אפשר לעשות?
    אפשר לקבל המלצות כיצד לקבל ביטחון עצמי, להפסיק להתבייש באקנה ולהתחיל לחיות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום אודליה

24/04/2008

שלום אודליה
    אני יכולה להבין על מה את מדברת, אני מניחה שיש דמיון (ושוני, שגם לזה אני אגיע), שני המצבים פוגעים באסטטיקה של הפנים, וכל התגובות החברתיות הנלוות לכך.
    לקח לי הרבה זמן להגיע למסקנה, שלא חייבים להיות מושלמים כדי: להיות נאהבת, למצוא בן זוג, להצליח בקריירה, להנות, למצוא תחביבים שעושים לי טוב, להיות חברה טובה, להכיר חברים וכו'.
    אני חושבת שאת צריכה להתחיל חיפוש עצמי, כגון-
    תשאלי את עצמך מה עושה לך טוב, תנסי למצוא תחום/תחומים שמסקרנים אותך וללכת ללמוד אותם,
    תחשבי מה גורם לך לרצות להתחבר עם אנשים אחרים, ולהיות חברה שלהם?
    אני חושבת שבסופו של דבר, אנחנו מתחברים עם אנשים שגורמים לנו להרגיש יותר טוב עם עצמנו.

תשאלי את עצמך האם כל האנשים המוגדרים כיפים ויפות, הם בהכרח מאושרים? אני מכירה כמה שלא.

אני אספר לך על משהו שקרה לי מזמן (לפני שאובחנתי), הייתי בטיול בחו"ל, התחלתי לשים מייק אפ מול המראה בשרותים, היה חם והסמקתי, כשלפתע נכנסה אישה כבת +40 , נעמדה מולי והסתכלה עלי עד שסיימתי, וכל הזמן הזה היא העליבה אותי באנגלית (כמו- "לא יאומן מה שמייק אפ יכול להסוות", "ממש מכוערת", "המייק אפ מסתיר יפה" אמרתי תודה, מה שעצבן אותה עוד יותר. ולבסוף שאלה: "תמיד היית חזקה כ"כ או שזה קרה בעקבות הפנים האדומות שלך?" לא עניתי לה והיא יצאה מרוגזת), אני ידעתי שאישה שפויה/טובה/מאושרת לא הייתה עושה כזה דבר, החלטתי להתרכז בעצמי ולהתעלם, החלטתי לא לתת לה את האנרגיה שלי, הרי מה שהיא רצתה זה שאתעצבן / אאעלב ממנה ולא נתתי לה את הסיפוק (יש אנשים ממש, אבל ממש מכוערים מבפנים, שפשוט לא שווה להתרגש מהם).

ההבדל המהותי בין חולי רוזציאה לסובלים מאקנה, זה שהחולים מוגבלים במצבים מסויימים, כמו: לא לצאת לשמש/ להיחשף לחום/ פעילות גופנית/ סאונה/ אלכוהול וכו' . אצלך אין את המרכיבים האלו, כך שאני חושבת שאת צריכה להתרכז במה שאת יכולה לעשות ולא להפך. וזה המון!
    תנסי להתרכז פחות באיך שאחרים רואים אותך ויותר באיך את רואה את העולם.

האם התייעצת עם רופא עור? (ממליצה על פרופ' רוני וולף בקפלן) פילינג? לקחת ראוקיוטן ?(מאד מומלץ לאקנה)
    אני הלכתי לפסיכולוגית שעזרה לי מאד, אולי תנסי גם את?

חג שמח
    הילה מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו