מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התפרצות של רוזציאה לאחר לידהנטלי18/01/2015
יפית שלום,
אני אובחנתי כחולת רוזציאה לפני 6 שנים וחוויתי גירודים ואדמומיות בפנים אשר טופלו בהצלחה והמחלה נסוגה. כלומר האדמומיות נשארה אבל הגירודים והפצעים נעלמו. לפני שבועיים ילדתי ואני מניקה ושוב החל גרד חזק בפנים ואדמומיות בלחיים.
אני מניחה שהמחלה חזרה.
האם ניתן לטפל בנושא בדרך טבעית או שכל עוד אני מניקה המחלה תחמיר.
קניתי לחות של סבו קאלם לעור רגיש ואדמומי אבל התחושה של גרד לא נעלמת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התפרצות של רוזציאה לאחר לידה - תגובה
יפית כהן29/01/2015נטלי שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין מניסיוני כי השינויים ההורמונלים האופייניים במהלך ההריון יכולים לגרום במיקרים רבים להשפעה פיזיולוגית פתולוגית בעור ומשכך להחמיר את הסימפטומים האופיינים לרוזציאה . במיקרים נוספים מניסיוני רוזציאה עלולה להופיע במהלך ההריון ואף בתקופת הפוסט פארטום.
אדמימות, נימי דם, פצעונים, גבשושיות חלב מוגדלות, יובש וגרד הם רק חלק מהסימפטומים האופייניים אשר אלו האחרונים עלולים להhגרם ברב המיקרים מליקוי במחסום ההגנה של העור המשפיע על קצב התאיידות מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית.(Trans Epidermal Water Loss).
לשאלתך, יובש וגרד הינן אחת התופעות הידועות ולכן מומלץ להשתמש בקרם לחות ייעודי לרוזציאה. קרם המכיל מרכיבים אנטי דלקתיים ומרכיבים מרגיעים ומלחחים. הקרם שרכשת מיועד לעור רגיש אך אינו ייעודי לרוזציאה!
בנוסף, יש לאבחן את האדמימות המופיע בעור פנייך? האם קיימים נימי דם פצעונים והפרשה של בלוטות חלב למרות שהעור יבש. מניסיוני בטיפול ברוזציאה ניתן עד מאד לטפל באדמימות האופיינית אבל כאמור יש צורך לאבחן את הסימפטומים בעור הפנים!
הריון ותקופת הפוסט פארטום במידה וגם מניקים מגבילה מבחינת טיפול תרופתי למרות שקיימים תכשירים טובים לטיפול באדמומיות או בדלקתיות אם זאת קיימת.
לסיום אציין שעור מיובש עלול להחמיר את האדמומיות האופינית. על כן, בחירה של סבון ניקוי ייעודי לרוזציאה ולעורות רגישים חשובה ביותר שכן שימוש בסבון שאינו ייעודי עלול לפגוע אף בשומנים הטובים של שכבת העור העליונה ובכך להחמיר אף יותר את תחושת היובש הגרד והצריבה אם זאת קיימת.
מצרפת מאמר שכתבתי בנושא הריון ורוזציאה ואשר התפרסם באתר "צעדים ראשונים" לנשים בהריון ואמהות לילדים:
http://www.first-steps.co.il/articles/pregnancy/251-rozetzia
בכל מקרה, תוכלי ליצור עימי קשר לייעוץ ואבחון אישי בנייד: 054-5321040
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?