איזה תכשירים שיעניקו לי לחות הרבה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• איזה תכשירים שיעניקו לי לחות הרבה
    תודה
    09/04/2015

שלום, העור שלי יבש עם רוזציאה, המלצת לי שלא להשתמש בשמנים אתרים וכך עשיתי והמצב ממש הוטב לי המון תודה רבה לך! רציתי לבקש המלצות לתכשירים כמו משהו שלא מייבש להסרת איפור וקרמי הגנה עמידים בנוסף הקרם לחות שלי הוא אוון אופטימל ריץ' ועדיין העור יבש וגם השפתיים... בבקשה עזרה והמלצות מה לקנות איזה תכשירים שיעניקו לי לחות הרבה לחות...תודה רבה שוב-עוד שאלה קטנה הזרקתי חומצה היאלורונית לפני חודשיים בלחיים ומתחת לעיניים האם זה בסדר בגלל שיש לי רוזציאה אני שואלת..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום - תגובה

יפית כהן
    09/04/2015

הי,

בהתייחס לשאלותייך אציין כי הזרקה של חומצה היאלורונית בלחיים ובאזור האינפרא אורביטל קרי האזור מתחת לעיניים לא אמורה מניסיוני להשפיע על פרוגרסיביות או החמרה בסימפטומים של רוזציאה. למרות שבמצבים כמו רוזציאה העור בד"כ מאד רגיש וכמעט שאינו טולרנטי למריחת חומרים טופיקלים בשונה בהזרקה של חומצה היאלורונית למילוי קמטים לא ניתקלתי בבעיה מסויימת למרות שבהסתייגות אציין כי רבים ממטופליי נמנעים מלבצע כל פרוצדורה אסתטית שכזאת בגלל רגישות העור כל זאת ועוד שאם האדמימות שכיחה באזור הלחיים ובאזור מתחת לעיניים הרי שהייתי מלכתחילה נמנעת עד לטיפול, רגיעה וריפוי של הסימפטומים האופיינים לרוזציאה!

באשר ליובש שהנך חשה בעור..עורם של אנשים עם רוזציאה מאובחן לא פעם כעור שמן ומיובש או עור יבש מאד בשל ליקוי במחסום ההגנה של העור ומשכך קצב התאיידות של מים מהיר יותר מפנים העור לסביבה החיצונית והתוצאה עור יבש או מיובש דבר הגורם לא פעם להחמרת תחושת הגרד והצריבה בעור אם אלו קיימות.

אציין עוד כי מניסיוני התרופות הניתנות לטיפול ברוזציאה יכולות להשפיע אף הן על מרקם העור ולגרום להתייבשותו ולכן יש להבין גם מה הוא הטיפול הרפואי אשר ניתן לך ע"י הרופא אם זה ניתן? יש גם לבדוק אם הטיפול הרפואי הותאם לכל הסימפטומים בעור פנייך. אציין מניסיוני הרב בטיפול ברוזציאה כי רק טיפול מערכתי המטפל בכל הגורמים והסימפטומים הניראים בעור שמקורם מרוזציאה קרי, טיפול תרופתי המלווה בפרוצדורות אסתטיות וקרמים ייעודיים לרוזציאה לליחוח והזנה של העור רק הם יתנו מענה מעולה לריפוי העור והפגת הסימפטומים. טיפול תרופתי לבדו אין ביכולתו לפתור את כל הסימפטומים האופיינים קרי, אדמימות, נימי דם, פצעונים אם אלו קיימים, הפרשת יתר של בלוטות חלב, בלוטות חלב סתומות ( Sebaceous Hyperplasia), יובש בעור ועד טיפול בגלי חום נילווים או במיקרים אקוטים של התעבות או התחלת התעבות רקמת האף כתוצאה מעיכוב בטיפול בבלוטות החלב הסתומות.

במיקרים רבים נאבחן אף רוזציאה אוקולרית (עיינית ), המאופיינת בתופעה של עיניים יבשות, צורבות ובמיקרים רבים Blepharitis וסתימה של בלוטות החלב(Meibomian Glands) הממוקמות מעל העפעף. גם במיקרים הנ"ל ובמיקרים רבים אנטיביוטיקה או טיפות עיניים כטיפול מונותרפי אינן מספיקות לטפול בבעיה ולכן יש צורך לערב פרוצדורה אסתטית לפתיחת בלוטות החלב הסתומות!

באשר לקרם הגנה המומלץ לרוזציאה קיימים מס' קרמים טובים כדוגמת קרם הגנה של חב Vichy המותאם לעורות רגישים, אינו מכיל פארבנים והמכיל Mexoryl
    הקרם הינו Photostable קרי, עמיד יותר מפני התפרקות המרכיבים בחשיפה לשמש ולכן יותר טולרנטי לעור הפנים. אציין בהסתייגות כי יש לאבחן את עורך והסימפטומים בעור פנייך ומומלץ לעבור על הפרופיל הרפואי על מנת להתאים את מרכיבי הקרם לעור פניך! לא כל קרם הגנה גם אם מיועד הוא לעורות רגישים או לרוזציאה יתאים בהכרח לכל עור עם רוזציאה. מניסיוני יש הרבה אנשים אשר בעור פניהם רוזציאה ואשר אינם מסוגלים למרוח קרם הגנה או כמעט כל קרם על עור פניהם בגלל רגישותם למרכיבים מסויימים בקרם ולכן יש לבדוק האם קיימת רגישות, מה הם המרכיבים אליהם הם רגישים ורק אח"כ להתאים את הקרם.

הדבר נכון גם לקרם לחות. במידה וקיים יובש בעור קרם לחות לכשלעצמו לא יספיק מניסיוני לליחוח העור. לא אוכל להמליץ על קרם לחות ספציפי מבלי שאיבחנתי את עורך.

לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר באופן אישי בנייד אשר מספרו: 054-5321040

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה

תודה
    12/04/2015

לא רואה את תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו