מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבחון רוזיציאהלירון13/05/2015
שלום
לפני כשנתיים וחצי במהלך ההריון האחרון שלי התחילה אדמומיות מתחת לעיניים, איזור הלחיים. לא ייחסתי חשיבות רבה והנחתי שזו תוצאת לוואי של ההורמונים. לאחר הלידה ובשנה האחרונה התופעה רק הולכת ומחמירה. הייתי אצל 3 רופאי עור שונים: הראשונה נתנה לי תכשירים לאקנה, שכמובן לא עזרו. השני אמר שזו סבוריאה, והמליץ על ראקוטן. השלישי- שגם קרא לרופא נוסף לצורך האבחון, אבחן את זה כרוזיציאה וגם שלח אותי לביופסיה, שיצאה שלילית. כשחזרתי אליו עם התוצאות הוא אמר שלמרות שהתוצאה שלילית נתייחס לזה כאל רוזיציאה- וגם הוא המליץ על ראקוטן.
אני לא רוצה לקחת ראקוטן, הייתי שמחה להמלצות מה כן ניתן לעשות בנידון?
אציין שאני סובלת מאדמומיות רבה באיזור הלחיים והמצח, עם מעט פצעונים (מרביתם לא מוגלתיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחון רוזיציאה - תגובה
יפית כהן15/05/2015לירון שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי לרוזציאה לא קיימות בדיקות סרולוגיות(בדיקות דם לגילוי נוגדנים) או בדיקות היסטולוגיות של רקמת העור ולכן האבחנה הקלינית מאד קשה ומתבססת על הסימפטומים המופיעים בעור הפנים בשילוב לעיתים עם הפרופיל הרפואי . לעיתים מתבצעת ביופסיה או בדיקה לא פולשנית באמצעות מכשיר הדרמטוסקופ על מנת לאבחן אם קיים טפיל הדמודקס בעור(Demodex Mites).
בנוסף, אציין כי הסימפטומים המאפיינים רוזציאה קרי, הפרשת חלב מוגברת במיקרים רבים המלווה באודם או אדמומיות, פצעונים, דלקתיות בעור הפנים ונימי דם המלווים לעיתים בתחושה של צריבה, וגרד יכולים להצביע על הפרעות עור דומות כדוגמת סבוריאה או סבוראיק דרמטיטיס, אקנה, אטופיק דרמטיטיס, והרשימה עוד ארוכה....
לעיתים אנו מאבחנים מיקרים של רוזציאה המלווים עם סבוריאה וגם אקנה או רוזציאה בשילוב סבוריאה.
זאת הסיבה שלעיתים האבחון הניתן שגוי ומשכך גם הטיפול התרופתי אשר אינו מביא להטבה ושפור מרקם העור והסימפטומים האופיינים.
כפי שציינתי לא אחת הטיפול ברוזציאה הינו טיפול מערכתי המשלב טיפול תרופתי ופרוצדורות קוסמטיות וקרמים ייעודיים לרוזציאה. רק אלו יטפלו בכל ההיבטים של המחלה ומשכך מניסיון נראה שיפור והטבה מהותית בעור ברב המיקרים.
יש להבין מה היא הביופסיה שבוצעה. כמו כן, יש לבדוק האם בעור קיימת הפרשת חלב מוגברת שכן זאת עלולה להחמיר את האדמומיות הניראת בעור הפנים ולכן במיקרים רבים רושמים הרופאים את תרופת הרואקוטן שהינה סבובטטית כלומר מדכאת את פעילות בלוטת החלב. מניסיוני במיקרים רבים בהם קיימת הפרשת חלב מוגברת ניתן להשתמש בתכשירים המכילים מרכיב שיש באפשרותו לדכא את פעילותה של בלוטת החלב ולאזנה.
לצורך התאמת הטיפול יש צורך לאבחן את עורך ולכן לא אוכל לייעץ לך מבלי לראותך.
באשר לפיצעונים, בד"כ ברוזציאה הפצעונים אינם מוגלתיים ויש פתרון גם לכך אבל כאמור יש לאבחן את עור הפנים ורק לאחר להתאים את הטיפול.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד: 054-5321040
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?