מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- noritateמוש18/05/2015
שלום יפית,
יש לי אדמומיות על לחי שמאל עם פצעונים קטנים. הייתי אצל כמה רופאי עור שלא ממש הצליחו לאבחן אבל האחרונה שבהם אבחנה את זה כרוזיצאה ולפי מה שאני קורא כנראה זה מה שיש לי. הרופאה נתנה לי מרשם לNORITATE פעם ביום לחודשיים. האם קרם זה יעיל לרוזיצאה מניסיונך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
noritate - תגובה
יפית כהן25/05/2015שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי נוריטט (Noritate), הינו תכשיר הנרשם פעמים רבות ע"י רופאים למצבים של רוזציאה ופעמים רבות משמש כ- Gold Standard לטיפול ברוזציאה. יעילות הקרם הינה אינדווידואלית ממשתמש למשתמש ומניסיוני בטיפול ברוזציאה תכשיר זה לבדו כטיפול מונותרפי אינו מספיק על מנת לטפל בכל האינדקציות הרפואיות של רוזציאה.
לידיעה כללית, נוריטט וגם תכשיר בשם רוזקס הניתן אף הוא לרוזציאה מכילים מרכיב פעיל בשם מטרונידזול (Metronidazole). למרכיב זה פעילות אנטימיקרובייאלית וכן השפעה אנטי דלקתית הבאה לידי ביטוי גם בהשפעה אנטיאוקסידנטית ודיכוי היווצרות של רדיקלים חופשיים הנוצרים ע"י תאי מערכת החיסון בתהליך דלקתי האופייני מאד לרוזציאה. התכשיר במיקרים מסויימים אפקטיבי למצבים בהם קיימת אדמימות ופצעונים דמויי אקנה. התכשיר אינו יעיל למצבים בהם ניראים גם נימי דם בעור הפנים תופעה המאד אופיינית לרוזציאה.
בד"כ נדרש שימוש של מס' שבועות על מנת לראות הטבה בעור הפנים.
אציין מניסיוני כי מאחר ורוזציאה הינה הפרעת עור פרוגרסיבית קרי, סימפטומים הנוטים להחמיר במידה וקיים עיכוב במתן טיפול ו/או טיפול תרופתי שאינו מתאים. האיבחון הקליני של תת סוג הרוזציאה והסימפטומים בעור הפנים מהווים אבן יסוד ובסיס לטיפול מערכתי.
יש לבדוק מהם הפיצעונים בעור הפנים והאם קיימת הפרשת חלב מוגברת בעור הפנים שכן זאת עלולה להחמיר את האדמומיות בפנים ואת היווצרותם של נימי הדם.
יש לבדוק אם קיימות בלוטות חלב סתומות וכן יש לבדוק האם עור הפנים שמן ומיובש או מיובש. בהתאם לכך יש להתאים קרמים ותכשירים המאזנים את הפרשת בלוטת החלב והמלחחים ומשקמים את מחסום ההגנה של העור.
לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מוש27/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?