noritate

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• noritate
    מוש
    18/05/2015

שלום יפית,

יש לי אדמומיות על לחי שמאל עם פצעונים קטנים. הייתי אצל כמה רופאי עור שלא ממש הצליחו לאבחן אבל האחרונה שבהם אבחנה את זה כרוזיצאה ולפי מה שאני קורא כנראה זה מה שיש לי. הרופאה נתנה לי מרשם לNORITATE פעם ביום לחודשיים. האם קרם זה יעיל לרוזיצאה מניסיונך?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    noritate

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• noritate - תגובה

יפית כהן
    25/05/2015

שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי נוריטט (Noritate), הינו תכשיר הנרשם פעמים רבות ע"י רופאים למצבים של רוזציאה ופעמים רבות משמש כ- Gold Standard לטיפול ברוזציאה. יעילות הקרם הינה אינדווידואלית ממשתמש למשתמש ומניסיוני בטיפול ברוזציאה תכשיר זה לבדו כטיפול מונותרפי אינו מספיק על מנת לטפל בכל האינדקציות הרפואיות של רוזציאה.

לידיעה כללית, נוריטט וגם תכשיר בשם רוזקס הניתן אף הוא לרוזציאה מכילים מרכיב פעיל בשם מטרונידזול (Metronidazole). למרכיב זה פעילות אנטימיקרובייאלית וכן השפעה אנטי דלקתית הבאה לידי ביטוי גם בהשפעה אנטיאוקסידנטית ודיכוי היווצרות של רדיקלים חופשיים הנוצרים ע"י תאי מערכת החיסון בתהליך דלקתי האופייני מאד לרוזציאה. התכשיר במיקרים מסויימים אפקטיבי למצבים בהם קיימת אדמימות ופצעונים דמויי אקנה. התכשיר אינו יעיל למצבים בהם ניראים גם נימי דם בעור הפנים תופעה המאד אופיינית לרוזציאה.

בד"כ נדרש שימוש של מס' שבועות על מנת לראות הטבה בעור הפנים.

אציין מניסיוני כי מאחר ורוזציאה הינה הפרעת עור פרוגרסיבית קרי, סימפטומים הנוטים להחמיר במידה וקיים עיכוב במתן טיפול ו/או טיפול תרופתי שאינו מתאים. האיבחון הקליני של תת סוג הרוזציאה והסימפטומים בעור הפנים מהווים אבן יסוד ובסיס לטיפול מערכתי.

יש לבדוק מהם הפיצעונים בעור הפנים והאם קיימת הפרשת חלב מוגברת בעור הפנים שכן זאת עלולה להחמיר את האדמומיות בפנים ואת היווצרותם של נימי הדם.

יש לבדוק אם קיימות בלוטות חלב סתומות וכן יש לבדוק האם עור הפנים שמן ומיובש או מיובש. בהתאם לכך יש להתאים קרמים ותכשירים המאזנים את הפרשת בלוטת החלב והמלחחים ומשקמים את מחסום ההגנה של העור.

לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר,

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מוש
    27/05/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו