רוזצי'ה בלחיים

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• רוזצי'ה בלחיים
    אופירה
    01/09/2015

יפית כהן שלום,

מזה כמה חודשים אני סובלת מאדמומיות בלחיים וקצת גם על האף- נקודות אדומות.
    הייתי אצל רופא עור והיא אמרה שלא מדובר בטפיל דמודקס או חיידק או בלוטות חלב מוגדלות, אלא רק מהתרחבות נימי דם.
    היא המליצה לי להשתמש בג'ל רוזקס המכיל metronidazole 0.75% .

למרוח פעמיים ביום בוקר וערב במקומות שהם אדומים.

אני קצת חוששת להשתמש במשחה הזאת כי קראתי שכאשר מפסיקים את השימוש בג'ל המצב מחמיר.

אודה לך על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוזצי'ה בלחיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוזציאה בלחיים - תגובה

יפית כהן
    03/09/2015

אופירה שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחס לשאלתך ובהסתייגות שלא איבחנתי את עורך אציין כי אדמומיות בעור הפנים יכולה להיגרם מסיבות אידיופטיות (שהגורם אינו ידוע), ומנגד יכולה להיגרם כתוצאה מהתרחבות כלי דם, הפרשת חלב מוגברת, רגישות או אלרגיה למרכיבים בקרמים קוסמטיים, הפרעות עור רבות ומגוונות, היסטוריה של חשיפה לשמש ובעצם היריעה קצרה מלהכיל..

במידה ובעורך אובחנה אדמימות הנובעת כתוצאה מנימי דם מדוע נרשם לך תכשיר רוזקס?

רוזקס הינו תכשיר המכיל Metronidazole, חומר בעל ספקטרום נרחב של פעילות אנטימיקרוביאלית(אנטי חיידקית), והנרשם במיקרים רבים כ-Gold standard למצבים של רוזציאה, רוזציאה דמויית אקנה ובמיקרים בהם קיימת אדמומיות/דלקתיות בעור אך לא רק. התכשיר אינו מיועד לטיפול בהתרחבות של נימי דם אם אלו אכן קיימים!

הטיפול בנימי דם מניסיוני נעשה בד"כ ע"י פרוצדורות קוסמטיות המשלבות טכנולוגיות כדוגמת IPL או ליזר ו/או טיפול נקודתי בנימים באמצעות טכנולוגיית טרמוקואגולציה. הסבר לשיטות הטיפול רשמתי רבות בפורום זה.

יש לאבחן מה הן אותן נקודות אדומות באפך, והאם קיימת הפרשת חלב מוגברת בעור הפנים ו/או באזור האף שכן הפרשת חלב באזור ה-T, עלולה לגרום פעמים רבות להיווצרותם של נימי דם ומשכך יש צורך בתכשיר לאיזון הפרשת החלב.

תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית שכן יש צורך לאבחן באמצעות מכשור ראיה מיוחד מה הן אותן נקודות אדומות והאם האדמומיות בעור פניך אכן נגרמת כתוצאה מנימי דם בלבד ורק אז להתאים את הפרוטוקול הטיפולי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו