טיפול באיברמקטין לדמדוקס

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• טיפול באיברמקטין לדמדוקס
    תום
    18/12/2015

הי,
    יש לי רוזציאה כבר כמה שנים, וכל פעם יש טיפול אחר, בהתאם לטיב המחלה. לפעמים פצעונים, לפעמים רק אדום, ולפעמים (תודה לאל, ובעזרת טיפול) הכל בסדר.

לאחרונה אין לי ממש אדמימות, אבל יש לי פצעונים קטנים ואדומים בלי ראשים לבנים. אחרי כמה חודשים טיפול במינוציקלין ובאקניל רוז, הפצעונים לא ממש נעלמים, וחדשים מופיעים מדי שבוע, לפעמים מדי יום. לוקח להם כמה ימים לרדת, והם משאירים כתמים קטנים שנעלמים רק אחרי מספר שבועות. אציין שיחסית לחולי רוזציאה שנתנו לזה להגיע למצבים חמורים, אני טיפלתי בזה בצורה די אגרסיבית מההתחלה, ולכן המקרה שלי אף פעם לא היה מהמקרים החמורים. אבל זה עדיין מפריע מאוד, כמובן. אז מאחר והמינוציקלין והאקניל רוז לא ממש מונעים פצעונים בזמן האחרון, רופא העור שלי רשם לי איברמקטין (IVERMECTIN 0.5%) ברקיחה מיוחדת, אשר מגיע מעורבב בתוך "קרם גנרי". לא איבחנו אם יש לי את הדמדוקס, אבל מאחר והשיטות האנטי-דלקתיות (כדורים ומשחה) לא עוזרות, זאת ההנחה. הוראות הרופא הם לשים את זה פעמיים ביום, אבל הקרם לא נספג לגמרי, והאזור שעליו שמים את הקרם נשאר שמנוני עד ששוטפים את זה. לכן כמובן אי אפשר לצאת מהבית כששמים את זה. אז אני חושב לשים את זה רק פעם ביום, לפני השינה.

האם זה הגיוני שזה מתנהג ככה? האם עלי לדבר עם רופא העור שלי שאולי ירשום לי שירקחו לי את האיברמקטין בתוך קרם בסיס אחר? וגם, האם צפוי שבשבועות הראשונים תהיה החמרה במצב לפני שמתחילים לראות שיפור? האם יכול להיות שהשומניות של הקרם עושה פצעים בלי שום קשר להשפעה של האיברמקטין?
    אני מצרף תמונה של התרופה, אולי זה יעזור.
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באיברמקטין לדמדוקס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באיברמקטין לדמדוקס - תגובה

יפית כהן
    29/12/2015

תום שלום וברוך הבא לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעור פניך אציין כי איברמקטין 0.5% תכשיר אנטי טפילי הנרשם בין היתר למצבים בהם מאבחנים רמות גבוהות בעור של טפיל הדמודקס(Demodex Mites).

התכשיר אכן מגיע במרקם קצת שמנוני ומניסיוני יכול להיטיב עם מצבים בהם קיים אודם בעור בשל פעילותו האנטי דלקתית(מנגנון הפעולה האנטי דלקתי אינו מובן לחלוטין אבל מניסיוני יכול בהחלט להיטיב ולעזור כאשר קיים אודם ופצעונים דמויי אקנה בעור).מומלץ למרחו בלילה.

התכשיר מנגד יכול לגרום במיקרים מסויימים לרגישות המתבטאת באודם חריג ואו בהחרפת הסימפטומים המופיעים בעור ולכן יש לבדוק ולאבחן את תגובת עורך לתכשיר זה. תוכל להיוועץ עם הרופא המטפל או עם איש מקצוע מומחה לדבר!

באשר להישנות חזרתם של הפצעים בעורך שים לב כי יש לאבחן האם קיימות נקודות לבנות קטנות בתוך הפצעים. מניסיוני במיקרים רבים יש לאבחן באמצעות ציוד מיוחד אם אלו קיימות שכן לעיתים לא ניתן לראותם בעין רגילה ומשכך אם אלו קיימות יש לנקזן.
    פרוצדורה זאת מיטיבה במיקרים רבים ומונעת הישנות חזרתם של הפצעים.

באשר לאנטיביוטיקה מינוציקלין (Minocycline), הניתנת במיקרים רבים למצבים של רוזציאה. אנטיביוטיקה זאת יכולה להיטיב עם האודם האופייני ולעיתים אף עם הפצעים אבל בכל מקרה, הפסקת השימוש יכולה לגרום להישנות הופעתם של הפצעים שלא לדבר על תופעות לוואי וקונטרא אינדיקציות.

לשאלות נוספות תוכל לפנות אליי להתייעצות אישית

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו