מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקנה רוזצאהעלמה120/12/2015
שלום רב,
כל רופאי העור שהייתי אצלם החליטו שיש לי סבוראה.
הייתי אצל רופאה פרטית שאיבחנה אקנה רוזציאה ונתנה לי טיפול בסקבייאס משחה של פריגו ליום ועוד משחה פוליקוטן או טבעקוטען לערב במשך שבועיים וזה עזר. אח"כ אמרה לי לעבור לתכשירים לעור שמן וקרו שני דברים - 1. העור שלי התייבש ובנוסף שוב חזרו פצעונים. הרופאה אמרה לי שבמידה וחוזרים פצעונים להשתמש במשך 5 ימים בוקר וערב בפוליקוטן או בטבעקוטען. אני מרגישה שאני עבד למשחות הללו. היא המליצה לי להשתמש בקרם לחות של ד"ר עור סבועור פורטה וגם איתו יצאו לי פצעונים.
אבקש המלצה עם איזה תכשיר לנקות את הפנים ואיזה לחות מומלצת לסובלים מאקנה רוזיציאה ובאיזו תדירות אפשר ומותר להשתמש במשחות שהרופאה המליצה עליהן. היא לא המליצה להתקדם עם טיפול אנטביוטי כי ראתה הטבה אבל עובדה שזה חוזר.
אשמח לתשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקנה רוזצאה - תגובה
יפית כהן23/12/2015עלמה שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך אציין על סמך ניסיוני בטיפול ברוזציאה כי במיקרים רבים אנחנו מאבחנים בעור הפנים סבוריאה בשילוב רוזציאה. במיקרים רבים אף מאבחנים רוזציאה דמויית אקנה כלומר פיצעונים אדומים קטנים האופיינים לאקנה אך ללא מוגלה וקיימים מיקרים בהם אנחנו מאבחנים גם רוזציאה גם סבוריאה וגם אקנה!
מאחר ובין היתר מקור הבעיה נובע מהיפראקטיבציה של בלוטת החלב קרי, הפרשת חלב מוגברת הגורמת גם ברב המיקרים לאודם ובמיקרים רבים להישכחותם של נימי דם(זה האחרון אופייני יותר לרוזציאה), הרי שלעיתים ניתן לשגות באבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עלמה123/12/2015יפית שלום,
איזה תכשירים קוסמטיים ותכשירי ניקוי ניתן להשתמש שלא יעשו לי שוב פצעונים ושלא יעשו לי יובש בפנים.
כבר נמאס לי ללכת לרופאי עור ונמאס לי להוציא כסף על תכשיריים קוסמטיים שהולכים לפח ולא מיטיבים עם הפנים שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
יפית כהן23/12/2015הי עלמה,
בשל בעיה במערכת תשובתי המפורטת לא נשמרה.
במהלך היום תוכלי לקרוא את תשובתי אליך.
עמך הסליחה,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקנה רוזצאה - תגובה
יפית כהן26/12/2015
עלמה שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך אציין על סמך ניסיוני בטיפול ברוזציאה כי במיקרים רבים אנחנו מאבחנים בעור הפנים סבוריאה בשילוב רוזציאה. במיקרים רבים אף מאבחנים רוזציאה דמויית אקנה כלומר פיצעונים אדומים קטנים האופיינים לאקנה אך ללא מוגלה וקיימים מיקרים בהם אנחנו מאבחנים גם רוזציאה גם סבוריאה וגם אקנה!
היפראקטיבציה של בלוטת החלב קרי, הפרשת חלב מוגברת האופיינית לשלושת הפרעות העור,גורמת במיקרים רבים לאודם , לפצעים דמוי אקנה ובמיקרים רבים להופעתם של נימי דם(זה האחרון אופייני יותר לרוזציאה), ולכן הפרוטוקול הטיפולי יכלול גם תכשירים לאיזון בלוטת החלב!
באשר למשחה הרפואית טבעקוטן (Tevacutan)או פוליקוטן (Polycutan), הנ"ל מכילות מינון של קורטיקוסטרואידים (Dexamethasone Acetate), ועל כן אינן מיועדות לשימוש ארוך טווח בשל תופעות לוואי ידועות (היווצרות נימי דם, אטרופיה של העור ועוד). התכשיר למעשה במיקרים רבים הינו פליאטיבי קרי, מקל על תסמיני המחלה ומיטיב עם הסימפטומים הנראים בעור בשל תכונותיו האנטי דלקתיות ווזוקונסטריקציה(יכולת היצרות כלי דם), אך זה אינו מרפאה ובד"כ הפסקה בשימוש של תכשירים אלו יכולה לגרום להישנות הופעתם של הסימפטומים בעור!
באשר לתכשיר נגד סקביאס..במידה ואובחנו בעורך רמות גבוהות של טפיל הדמודקס (Demodex mites), האבחנה נעשית בד"כ ע"י דרמטוסקופ מכשיר אופטי קטן המצוי בידי רופאי עור ו/או לקיחת ביופסיה מעורך(בד"כ נעשה בביה"ח ואו במעבדות ייעודיות) מניסיוני ,תכשיר אנטי- פראזיטרי לשימוש יומיומי תקופתי בד"כ לשימוש בערב יכול להיטיב מאד עם הפצעים האופיינים ואו האדמומיות אם זאת קיימת.
אציין כי טפיל הדמודקס מאובחן בעור הפנים במיקרים רבים כאשר ניראת רוזציאה דמויית אקנה ( Rosacea PapularPostular) ולכן יש לבדוק ולאבחן את סוג הפצעים בעור פניך.
באשר לתכשירים קוסמטים, ציינתי לא אחת בפורום זה ובמאמרים רבים שכתבתי כי הטיפול ברוזציאה מחייב טיפול מערכתי המשלב טיפול רפואי, פרוצדורות קוסמטיות ותכשירים דרמוקוסמטיים ייעודיים. לשאלתך, לא מומלץ להשתמש בתכשירים לעור שמן אשר בד"כ גורמים עוד יותר לעור מיובש שכן ברוזציאה העור בד"כ שמן ומיובש בשל ליקוי במחסום ההגנה של העור ולכן מומלץ השימוש בתכשירים מלחחים משקמי מחסום הגנה..מנגד במידה ובעורך גם רוזציאה וגם אקנה הרי שהיום אנחנו יודעים גם מבחינה מחקרית שייבוש העור יכול לגרום לפרוליפרציה ושגשוג של חיידק ה- P.Acne האופייני לאקנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עלמה126/12/2015לא אובחן אצלי הסקייבס בבדיקת דמודקס אבל עדיין התכשיר עזר לי
אז איזה תכשיר רפואי אםשר למרוח לטווח ארוך בשעות הערב?
לא הבנתי איזה עור יש לי? יבש, מעורב, שמן ובהתאם איזה חברות דרמה קוסמטיקה או איזה תכשירים מומלצים לניקוי ולליחוח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
יפית כהן28/12/2015עלמה שלום,
על מנת שאוכל להמליץ לך על תכשירים ספציפים לעורך שאכן יעזרו ועל מנת שלא תשובי לרכוש עוד מוצרים ותכשירים שאין בהם ממש תועלת .. יש צורך לאבחן את הסימפטומים בעורך ומשכך להתאים בהתאמה אישית את התכשירים למצב העור כל זאת בהתחשב בפרופיל הרפואי שלך, ובבדיקת הטיפול הרפואי שניתן לך.
מניסיוני בטיפול ברוזציאה כפי שציינתי במיקרים רבים העור שמן אבל מיובש ואין סתירה בין השניים. יש צורך לאזן את בלוטת החלב ומנגד להשתמש בתכשירים מלחחים ומזינים משקמי מחסום ההגנה של העור.
בנוסף, יש לבדוק אם לא קיימות בלוטות חלב סתומות, תופעה אופיינית לרוזציאה.. שכן אם אלו קיימות יש לנקזן שכן תופעה זאת עלולה לגרום להיווצרות נימי דם ועוד..
בכל מקרה, תוכלי ליצור עימי קשר טלפוני להתייעצות אישית שכן כפי שציינתי היריעה כאן קצרה מלהכיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?