אפשרויות לטיפול ברוזציה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• אפשרויות לטיפול ברוזציה
    שי
    10/05/2008

שלום,אני בן 37 ולפני כארבעה חודשים הלכתי בפעם הראשונה בחיי לטיפול פנים רגיל,אתם יודעים הוצאת שחורים וכו',לאחר הטיפול הקוסמטיקאית המליצה לי על מסכת פילינג כדי להחיות את עור הפנים,מאחר ובחיים לא השתמשתי בתכשירים קוסמטיים כאלה ואחרים,התלבטתי אך בסוף השתכנעתי וקניתי,לאחר שבוע של שימוש,שמתי לב כי העור מתחיל לפתח אדמומיות ןנפיחות,מייד הפסקתי בטיפול ושיערתי כי תוך כמה ימים זה יעבור,אך זה לא עבר עד היום!!!!בקרתי כבר אצל שני רופאי עור שנתנו לי שתי משחות רפואיות לטיפול וגם חודש טיפול באניביוטיקה מינוציקלין.הם אבחנו את הבעיה במיידי כרוזציה.מאז היה שיפור כלשהו במצב,אך הפנים לא חזרו לחלוטין למצבם הקודם.לאחר הטיפול האנטיביוטי קבלתי(לפני מספר ימים) משחה צרפתית חדשה שיצאה לשוק שמשווקת ע"י אטלס תרופות שנקראת "רוביליין".האם מישהו מכיר?מה לגבי טיפול פוטודינמי,או בלייזר או IPL האם יכול להיות אפקטיבי.אני מבחינתי יעשה הכל כדי לשפר את מצב העור בפנים שלי שכן אין ספק שמצב זה משפיע עליי נפשית מאוד ופוגע בביטחון העצמי שלי.גם אני לצערי התחלתי להשתמש במייק אפ וכגבר גם כן מרגיש עם זה ממש שלא בנוח.....
    מה ניתן עוד לעשות?האם יש רופאים טובים בארץ שמתמחים בטיפול בבעיה זו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפשרויות לטיפול ברוזציה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום שי

10/05/2008

שלום שי,
    אני מציעה לך להתייעץ עם פרופ' רוני וולף שבבית החולים קפלן ברחובות, (רופא מצויין!).
    פשוט שתהייה בטוח שיש לך רוזציאה.
    ככל הידוע לי רוזציאה באה בהדרגה, בשלב הראשוני מגיעות ההסמקות החריפות ורק לאחר מכן האודם נשאר קבוע על הפנים, וביחד עם זאת יש רגישות בעיקר ל-חום /קור עז, שמש, מאמץ גופני, האם גם אתה רגיש לדברים אלו? האם הרופאים שאלו אותך על זה? האם אתה מסמיק לעיתים קרובות?

אחד היתרונות שיש לך בתור גבר עם רוזציאה, זה שההתייחסות בנוגע למראה החיצוני אצל גברים פחות חשובה מאשר אצל נשים... זו לפחות הדעה הרווחת בחברה, כך שאני לא חושבת שזה צריך להדאיג אותך כל כך.
    אני מבינה שזה מצב חדש בשבילך, לוקח זמן להסתגל מחדש, אני זוכרת כמה קשה היה לי בהתחלה, בעיקר כי לא רציתי לקבל את המצב כמו שהוא, היום אני מקבלת את המחלה ובודקת מה אני כן יכולה לעשות עם המגבלות.
    אני הגעתי למסקנה, שהכל זה עניין של תפיסה, הכל בראש! יש לך את הכוח להחליט אם אתה תהיה אדם מאושר או לא, אתה חושב שרק אנשים המוגדרים כמושלמים הם בהכרח מאושרים? האם זו הנוסחה לאושר?

לגבי המייק אפ, אם תשים קצת, אין סיבה שיראו אותו עליך בכלל.

לגבי טיפול פוטודינמי, לייזר או IPL , לי נאמר שזה לא מומלץ (משום שזה יכול להזיק).
    (אני אישית לא מכירה את התרופה "רוביליין")

המון הצלחה ובריאות! אשמח אם תעדכן אותי
    שבוע טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום הילה

רויטל
    28/02/2011

שלום הילה בנודע לתשובתך לשאלתו של שי ובכלל בפורום מספר פעמים דיברת על כך שעשית שינוי בדרך החיים שלך,תזונה וכד'...האם תוכלי לפרט יותר לגבי השינויים שעשית,לשתף אותנו באילו שינויים מדובר על מנת שאוכל ליישם אותם.כפי שאומרים "אין חכם כבעל נסיון".תודה.רויטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בסגנון החיים

24/03/2011

הי רויטל, לקח לי זמן להסתגל למצב החדש, זה דורש המון עבודה (הרי לדברים טובים מסתגלים מהר ולדברים פחות טובים לוקח זמן...)
    זה תהליך, בהתחלה יש את ההכחשה, אח"כ יש התנגדות למצב ואז כשמבינים שזה המצב מתחיל תהליך של אבל, אנחנו מתאבלים על מה שהיה ואז מתחילים לשחרר לאט לאט ועם הקבלה וההשלמה מתחילים לבדוק מה אפשר לעשות עם מה שיש עכשיו (ומשתחררים מן העבר).
    זה לא היה קל משום שהייתי רגילה לסגנון חיים אחר- ים, בריכות, טיולים בשמש, המון כושר, פסטיבלים בקיץ, ציירתי בטבע בקיץ, לא התאפרתי בכלל ועוד.
    הייתי צריכה ממש לחפש איך אני יכולה להמשיך לעשות את אותם דברים אבל בדרך שונה וגם לחפש תחומי ענין חדשים.

גיליתי שאפשר לעשות כושר אבל לסירוגין עם הפסקות, אני ממליצה על רכיבה על אופניים בשעות הערב, גם כושר וגם רוח בפנים.
    הוצאתי רישיון וקניתי רכב עם מזגן כמובן, ככה גם כשחם אפשר לצאת למקומות אחרים ממוזגים.
    אני אפילו הולכת לפסטיבלים בקיץ- מגיעה לשם בשעות הערב וחוזרת לפנות בוקר- אם אי אפשר חלק אז זה לא אומר שאי אפשר הכל!!!
    בתקופת החורף אני משתדלת לטייל באויר הפתוח כל שישי ושבת (שהיו קרירים מספיק) בשעות היום,
    צריך ממש להיות עקשניים במציאת פתרונות יצירתיים למצב הזה!

חיפשתי תחומי עניין חדשים, גיליתי על עצמי דברים שלא ידעתי קודם שמעניינים אותי.
    אני למשל גיליתי שאנשים שהייתי בטוחה שלא יקבלו אותי בגלל המחלה, הפתיעו אותי לטובה. מאוד עזר לי לספר להם שיש לי מחלה, כך הם הבינו מה עובר עלי ולמה אני לא יכולה לבוא למקומות מסויימים, אין כמו האמת. בהתחלה כשרק אובחנתי התביישתי לספר וסתם הפכתי את הכל ליותר מסורבל.

צריך סבלנות ועקשנות למצוא את מה שכן אפשר לעשות, תעשי ממש שעורי בית, תחפשי באינטרנט רעיונות כמו לאן לטייל כשנעים וקריר מספיק, חוגים מסויימים שמעניינים אותך,
    פסטיבלים של מוסיקה/שנטי ועוד ולנסוע אליהם בערב/לילה, לטייל בים בערב, להפגש עם חברים/להכיר אנשים חדשים ועוד ועוד, ממש תעשי רשימה מה את יכולה לעשות (תגלי שהרשימה תגדל ותגדל)

אני וחברי הפורום נשמח לשמוע כמה מהרעיונות שלך, תמיד טוב לקבל עוד רעיון חדש!
    המון הצלחה ושיהיה שבוע טוב , גשום וקר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו