מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מי וכיצד ניתן לאבחן רוזציאה אשמח להכוונהאילנית05/03/2016
שלום רב,
יש לי אדמומיות קשה, גרד, עור יבש עם קשקשים ומעט שומני, ופצעים מעט מוגלתיים. אני סובלת מתופעות אלה כבר מס' שנים אך מעולם לא אובחנתי על ידי אף רופא עור במחלת הרוזציאה או מחלה אחרת. (והייתי אצל לא מעט רופאים) כך שאין לי מושג מה יש לי וממה זה נובע.
אשמח מאוד מאוד מאוד לקבל ממך מידע ראשוני לאיזה רופא עור באזור המרכז המתמחה בתחום מחלות עור בכלל ורוזציאה בפרט עליי לגשת. האם האבחון נעשה במקום? או שעליי לבקש בדיקות כלשהן מרופאת המשפחה טרם הגעה לרופא?
כמו כן באילו תכשירים קוסמטיים עליי להשתמש כי לאחרונה פניתי לקוסמטיקאית שהמליצה לי על תכשירים יקרים מאוד והמצב החמיר מאוד. האם המלצה על תכשירים קוסמטיים (קרם לחות,סבון פנים, מייק אפ) נותן הרופא או קוסמטיקאיות המתמחות בתחום?
תודה
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מי וכיצד ניתן לאבחן רוזציאה אשמח להכוונה - תגובה
יפית כהן12/03/2016אילנית שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך ואת הסימפטומים בפנייך אציין כי על מנת להמליץ לך על תכשירים קוסמטיים יש לאבחן ראשית את סוג הפצעים בעור פנייך, להבין ממה נגרם העור היבש ומיקום הקשקשת. כמו כן, יש לבדוק עם ציוד מיוחד מה היא אותה אדמומיות קשה והאם מקורה מהימצאות נימי דם או שמדובר מאדמומיות הנגרמת מסיבות אידיופטיות אחרות או אדמימות הנגרמת כתוצאה מהפרשת חלב מוגברת.
אבחון קליני הינו למעשה מעין הרכבת פאזל ולכן יש לבדוק גם את הפרופיל הרפואי על מנת לתת אבחנה קונקרטית יותר. הייתי ממליצה לך לבדוק אצל אלרגיולוג רגישות למרכיבים בקוסמטיקה על מנת שאפשר יהיה להתאים לך בהתאמה אישית תכשירים קוסמטיים ואף תכשירי איפור.
לשאלתך, דרמטולוג או רופא עור אינם ממליצים בד"כ על תכשירי איפור. חלקם ימליצו על סבון או קרם לחות אבל מאחר וקיימות חברות קוסמטיקה רבות ומגוונות הייתי ממליצה לך להתייעץ עם קוסמטיקאית או איש מקצוע המתמחה בטיפול בעורות רגישים וברוזציאה בפרט.
תוכלי לפנות לרופאת עור מפ"ת בשם דר' אורה שיפר, או דר' רונן אלקלעי מת"א.
בכל מקרה, תוכלי בנוסף ליצור עימי קשר להתייעצות אישית
בברכת שבוע טוב,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?