אקניל רוז לטיפול באדמומיות בפנים

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• אקניל רוז לטיפול באדמומיות בפנים
    נטע לי
    23/03/2016

היי. אני סובלת מזה כחודשיים מתחושת שריפה בפנים בעיקר בלחיים ובסנטר ומעט במצח. לאחר מכן הלחיים נהיות ממש אדומות וגם מופיעה אדמומיות על האף ואיזור בית החזה ויש תחושה של עקצוצים. קיבלתי מהרופא הידרואגיסטן לא עזר. עכשיו לוקחת טלפסט ויש לי תור גם לבדיקות אלרגיה. בנוסף משתמשת במשך 11 יום בכל רחצה של לה רושה ליפיקאר סידנט וקרם ופנים ליפיקאר באום
    אני לוקחת טלפסט כבר במשך 12 יום ועדיין האדמומיות ותחושת השריפה בלחיים מורגשת.
    היום קיבלתי מרשם למשחת אקניל רוז. רציתי לדעת איך משתמשים בה. מה התדירות. מה התופעות לוואי. לא רוצה לגרום לעור שלי יותר נזק ממה שיש לו כרגע. האם הוא מכיל סטרואידים?
    ואיזה קרם הגנה לעור רגיש לפנים ולגוף את ממליצה?

תודה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך להודעה הקודמת

נטע לי
    23/03/2016

שכחתי לציין שגם יש לי פצעים קטנים אדומים על העור מה שלא היה לי בעבר והעור שלי בהיר מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקניל רוז לטיפול באדמומיות בפנים - תגובה

יפית כהן
    26/03/2016

ליטל שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחסות שלא איבחנתי את עורך ואת הסימפטומים בעור פניך חשוב להבין אם ניתנה לך אבחנה רפואית למצב הקיים בעור פניך. תחושת שריפה או בעירה בעור הפנים המלווה באדמומיות או אודם באזור האף אינה בהכרח מצביעה על הפרעת העור רוזציאה. בנוסף, רוזציאה אינה שכיחה באזור הדקולטה או באזור החזה ולכן מומלץ ראשית לבצע בדיקת תבחינים לגילוי אלרגיה או רגישות למרכיבים. אני אישית ממליצה על בדיקה באמצעות מדבקה עורית אשר תכלול גם בדיקה לקבוצת מרכיבים בשם קטון CG – המדבקה מכילה אלרגנים מסוגים שונים ומודבקת על העור למשך 48 שעות.

ליקוי בפעילות של בלוטת תריס אף הוא יכול לגרום לגלי חום ותחושת בעירה ולכן מעבר לבדיקות דם מקיפות והבנת הפרופיל הרפואי, יש לאבחן באופן קליני באמצעות מכשור מיוחד את הסימפטומים בעור פנייך ואת סוג האדמומיות על מנת להתייחס באופן קונקרטי לשאלותייך וכמובן לשם התאמת הפרוטוקול הטיפולי.

באשר לתכשיר אקניל רוז, זה נרשם במיקרים רבים כאשר קיימת הפרשת חלב מוגברת בעור הפנים קרי, עור שמנוני לצורך איזון הפרשת החלב דבר המשפר במיקרים רבים את אדמומיות העור. בלוטת החלב מושפעת מהורמונים אנדרוגנים גבריים ובמיוחד מהורמון טסטוסטרון. חשוב להבין בנוסף כי בלוטת החלב הינה סטראודוגנית קרי, מייצרת באופן לוקלי/מקומי הורמונים אנדרוגנים. בתוך בלוטת החלב הטסטוסטרון עובר שינוי אינזימתי להורמון פוטנטי חזק יותר הנקרא Dehydrotestosterone ובקיצור DHT. הורמון ה- DHT גורם להיפראקטיבציה של בלוטת החלב ומשכך עור שמנוני יותר.

חומצה אזלאית ( Azelaic Acid), הנימנת מבין המרכיבים העיקריים של קרם האקניל רוז יכולה להפריע למנגנון יצירת ההורמון הגברי Dehydrotestosterone ובכך להשפיע על איזון בלוטת החלב.

חשוב להבין מדוע הומלץ לך השימוש בתכשיר זה?

יש לזכור שהתכשיר יכול במקרים מסויימים לגרות את העור ואף להחמיר את אדמומיות העור. התכשיר אף יכול לגרום לרגישות העור במצבים מסויימים ולכן במידה והעור מאד מגורה הייתי ממליצה לך להיות תחת ביקורת של איש מקצוע על מנת שיבדוק את תגובת עורך ועל מנת שיתאים לך את מינון ותדירות השימוש בהתאם לסימפטומים בעור הפנים. הקרם אינו מכיל סטרואידים ומיועד לטיפול אף בכתמי עור שנוצרו כתוצאה מפצעי אקנה.

באשר לקרם הגנה הייתי ממליצה לך לבצע קודם את בדיקת האלרגיה ורק בהתאם לתוצאות יהיה נכון יותר להתאים לך את קרם ההגנה.

בברכת שבוע טוב,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי תודה על התגובה המהירה.....

נטע לי
    05/04/2016

היי יפית. תודה על התגובה
    אני פונה שוב בשאלה כי אני דיי אובדת עצות.
    לפני כחודש נתנו לי להשתמש שבוע פעמיים ביום בהידרואגיסטן לפנים. אני עכשיו מאוד סובלת מהתוצאות. צומח לי שיער !! על הלחיים. הסנטר. איזור האף והאף עצמו וצידי הצוואר. אני ממש לא יודעת איך לעצור את זה.
    גם סובלת מאדמומיות קיצונית בלחיים האף והסנטר. האיזורים ממש ממש בוערים ותחושת שריפה כת הזמן. הייתי אצל רופא אלרגיה. לא עשה לי תבחיני אלרגיה ולפי מה שסיפרתי הוא שולח אותי למספר בדיקות כי אולי לטענתו מדובר במחלת עור מסוג אורטיקריה. העלה לי את המינון של טלפסט לשניים ביום למשך חודש.
    בנתיים ממשיכה להשתמש בתכשירים של לה רושה פוסי סינדנט ובאום גם לפנים וגם לגוף. מה עושים לגבי השריפה בפנים שממש ממש מפריעה לי. ובעיקר עם השיעור שנוצר ? האם אני עושה משהו לא נכון שמגביר את זה? קראתי שבגלל שאיזורים בעור מודלקים מוגבר שם גם השיעור.
    ומה דעתך על דיקור סיני ? האם זה יכול לעזור או להקל עלי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יפית אשמח לתגובתך.....

ליטל
    17/04/2016

היי יפית. בנוסף למה שכתבתי קודם (אשמח לתגובה) רציתי לציין שהייתי אצל רופא אלרגיה שלא עשה לי בדיקות אבל מהסתכלות טען שאולי מדובר באורטיקריה. העלה לי את המינון של טלפסט לפעמיים ביום למשך חודשיים. ושלח לבדיקות ותבחין נשיפה. הבדיקות כולן יצאו נגטיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יפית אשמח לתגובתך..... - תגובה

יפית כהן
    17/04/2016

הי ליטל,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך הרי שלא אוכל לחוות את דעתי המקצועית מבלי לראות ולאבחן את הסימפטומים בעור פנייך.

הסימפטומים הקליניים של אורטיקריה שונים מרוזציאה. רוזציאה אינה שכיחה בגוף בשונה מאורטיקריה ולכן יש צורך כפי שציינתי לאבחן את אופי וצורתם של הסימפטומים בעור פנייך.

בברכה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יפית אשמח לתגובתך..... - תגובה

יפית כהן
    17/04/2016

הי ליטל,

בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך הרי שלא אוכל לחוות את דעתי המקצועית מבלי לראות ולאבחן את הסימפטומים בעור פנייך.

הסימפטומים הקליניים של אורטיקריה שונים מרוזציאה. רוזציאה אינה שכיחה בגוף בשונה מאורטיקריה ולכן יש צורך כפי שציינתי לאבחן את אופי וצורתם של הסימפטומים בעור פנייך.

בברכה,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקניל רוז לטיפול באדמומיות בפנים - תגובה

יפית כהן
    26/03/2016

ליטל שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהתייחסות שלא איבחנתי את עורך ואת הסימפטומים בעור פניך חשוב להבין אם ניתנה לך אבחנה רפואית למצב הקיים בעור פניך. תחושת שריפה או בעירה בעור הפנים המלווה באדמומיות או אודם באזור האף אינה בהכרח מצביעה על הפרעת העור רוזציאה. בנוסף, רוזציאה אינה שכיחה באזור הדקולטה או באזור החזה ולכן מומלץ ראשית לבצע בדיקת תבחינים לגילוי אלרגיה או רגישות למרכיבים. אני אישית ממליצה על בדיקה באמצעות מדבקה עורית אשר תכלול גם בדיקה לקבוצת מרכיבים בשם קטון CG – המדבקה מכילה אלרגנים מסוגים שונים ומודבקת על העור למשך 48 שעות.

ליקוי בפעילות של בלוטת תריס אף הוא יכול לגרום לגלי חום ותחושת בעירה ולכן מעבר לבדיקות דם מקיפות והבנת הפרופיל הרפואי, יש לאבחן באופן קליני באמצעות מכשור מיוחד את הסימפטומים בעור פנייך ואת סוג האדמומיות על מנת להתייחס באופן קונקרטי לשאלותייך וכמובן לשם התאמת הפרוטוקול הטיפולי.

באשר לתכשיר אקניל רוז, זה נרשם במיקרים רבים כאשר קיימת הפרשת חלב מוגברת בעור הפנים קרי, עור שמנוני לצורך איזון הפרשת החלב דבר המשפר במיקרים רבים את אדמומיות העור. בלוטת החלב מושפעת מהורמונים אנדרוגנים גבריים ובמיוחד מהורמון טסטוסטרון. חשוב להבין בנוסף כי בלוטת החלב הינה סטראודוגנית קרי, מייצרת באופן לוקלי/מקומי הורמונים אנדרוגנים. בתוך בלוטת החלב הטסטוסטרון עובר שינוי אינזימתי להורמון פוטנטי חזק יותר הנקרא Dehydrotestosterone ובקיצור DHT. הורמון ה- DHT גורם להיפראקטיבציה של בלוטת החלב ומשכך עור שמנוני יותר.

לחומצה האזלאית ( Azelaic Acid), הנימנת מבין המרכיבים העיקריים של קרם האקניל רוז יש יכולת להפריע למנגנון יצירת ההורמון הגברי Dehydrotestosterone ובכך להשפיע על איזון בלוטת החלב.

חשוב להבין מדוע הומלץ לך השימוש בתכשיר זה?

יש לזכור שהתכשיר יכול במקרים מסויימים לגרות את העור ואף להחמיר את אדמומיות העור התכשיר אף יכול לגרום לרגישות העור במצבים מסויימים ולכן במידה והעור מאד מגורה הייתי ממליצה לך להיות תחת ביקורת של איש מקצוע על מנת שיבדוק את תגובת עורך ועל מנת שיתאים לך את מינון ותדירות השימוש בהתאם לסימפטומים בעור הפנים. הקרם אינו מכיל סטרואידים ומיועד לטיפול אף בכתמי עור שנוצרו כתוצאה מפצעי אקנה.

באשר לקרם הגנה הייתי ממליצה לך לבצע קודם את בדיקת האלרגיה ורק בהתאם לתוצאות יהיה נכון יותר להתאים לך את קרם ההגנה.

בברכת שבוע טוב,
    יפית כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו