מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוזציאה והמשך עבודה בשמש -מה עושים?נגה03/06/2016
שלום .רופא עור איבחן אותי כחולה ברוזציאה .אני בת 48 ומגיל 20 מורה לשל"ח לימודי ארץ ישראל. מה שאומר רב הזמן בשטח בטיולים.אני מורה במשרד החינוך ומתלבטת האם אפשרי בכלל להמשיך במקצוע ? הבנתי שצריך להמנע לחלוטין מחשיפה לשמש.. האם ביטוח לאומי. מכיר במחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוזציאה והמשך עבודה בשמש...מה עושים?- תגובה
יפית כהן06/06/2016
נגה שלום וברוכה הבאה לפורום.
בהתייחס לשאלתך אציין כי נכון להיום ביטוח לאומי לא מכיר ברוזציאה ואף לא חברות הביטוח.
לצערי, נכון להיום על פי הרפואה לרוזציאה היבטים אסתטיים ולא בריאותיים ומכאן בעצם מתחילה הבעיה..
מניסיוני בטיפול ברוזציאה, אציין כי איבחון קליני נכון של הסימפטומים בעור פניך, התאמה נכונה של טיפול תרופתי בשילוב פרוצדורות אסתטיות וקרמים ייעודים לרוזציאה יכולים להיטיב עד מאד עם האודם, פיצעונים דמויי אקנה אם אלו קיימים, נימי הדם ותחושת היובש, הגרד ואף הצריבה.
באשר להימנעות מוחלטת מהשמש, ידוע כי שמש מהווה אחד הטריגרים האקוטים להחמרת האודם ונימי הדם והשאלה מהם הסימפטומים בעור פנייך?
במידה וקיימים פיצעונים בעור הפנים הרי שיש לאבחנם, שכן מניסיוני שמש אינה הגורם להתהוותם. באשר לאודם ונימי דם קיימות היום טכנולוגיות לטיפול והטבה בסימפטומים אלו. ממליצה לך כמובן לחבוש כובע רחב שוליים, משקפי שמש וכמובן קרם הגנה ייעודי לרוזציאה המותאם לעורות רגישים.
מידע מפורט נוסף באשר לטיפול ברוזציאה ודרכי התגוננות מהשמש ובכלל תוכלי למצוא באתר שלי אשר יעלה לאוויר בשבוע הבא.
מצרפת לך תמונה של אחד מלקוחותיי וכיצד איבחון קליני נכון והתאמה נכונה של פרוטוקול טיפולי יכולה עד מאד להיטיב עם עור הפנים.....
בכל מקרה, תוכלי להתייעץ עימי באופן אישי.
בברכה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליפית על התשובה המהירה
נגה גביש06/06/2016יפית תודה.כל הנושא חדש לי....ומפחיד אני אוהבת שמש וטבע וכל החיים מטיילת
האם אפשר להמשיך כרגיל?כמובן עם קרם הגנה וכובע רחב שוליים??? האם אפשר ללכת לים? בגדים קצרים? ורק לשמור על הפנים.?
חייבת לציין שאין לי פצעים.רק אודם בפנים מוגזם!!!! כמו כוויה שלא עוברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ליפית על התשובה המהירה - תגובה
יפית כהן07/06/2016הי נגה,
מהתמונה ששלחת נראה כי אכן העור היה חשוף לשמש ובעיקר כמדומני על סמך ההבדלים בגון העור ובכתמי הפיגמנטציה. קשה לאבחן על פי התמונה אם מקור האודם בנימי דם מפושטים. בכל מקרה, נדרשת תשומת לב נוספת להגנה על העור מפני קרני השמש המזיקות. רוזציאה אינה שכיחה בעור הגוף אלא בעור הפנים ולכן הליכה עם בגדים קצרים או הליכה לים מחייבת משנה זהירות.
לשאלות נוספות, תוכלי להיוועץ עימי באופן אישי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?