מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבחון ראשוני - האם אמין?יולי27/01/2017
שלום רב, אשמח לקבל ייעוץ והכוונה..
עקב בעיית עור שהחלה לפני שבועיים - פניתי למספר רופאים וקיבלתי חוות דעת שונות וטיפולים שונים ואני מאוד מבולבלת וחסרת אונים :-(
הסיפור שלי מתחיל בכמה שטויות שלצערי הרב גרמתי לעצמי במו ידיי.. קצת רקע- מעולם לא סבלתי מבעית עור כזאת או אחרת או הסמקות. אני בת 32 ולפני שלושה שבועות החלטתי שכחלק ממלחמת מנע בקמטים כדאי שאמרח אדפרין. מרחתי 3 ימים באופן רציף ולא מבוקר וכעבור מס׳ ימים החלה להופיע תחושת גרד, אודם ואף בצקת בפנים. העור הרגיש כמו כוויה ומרחתי ביאפין להרגעה. קיבלתי טיפול מרופא עור מס׳ 1- צטאפיל, אקווה קרם ואפלומיצין. כאשר לא הושגה הטבה קיבלתי מרופא 2- משחת אלוקום למריחה. סה״כ מרחתי את המשחות 4 ימים. הנפיחות פחתה וגם הגרד ירד אך בד בבד החלו להופיע הסמקות רבות בעיקר כתוצאה מחשיפה לגורמי חום (תנור, מזגן, שמש, ובזמן יקיצה-לאחר שינה טובה וחמימה). רופאה מס׳ 3- אמרה לי להפסיק מיד עם הקורטסטרואידים ולהימנע מגורמי חום ולמרוח קרם טולריאן של לה רוש פוזה על הפנים. עשיתי כדבריה אך לאחר שההסמקות חזרו ולוו בתחושת גלי חום בפנים, הלכתי לרופא מספר 4- שקבע שמדובר ברוזציאה ולא העניק לי שום טיפול וקבע פגישה נוספת רק עוד חודש. להערכתי כיוון שמדובר בפרק זמן קריטי שאולי טיפול מונע יכול להטיב או להקל (במיוחד אם אני נמצאת בשלב ראשון וכמובן שלא ארצה שיחמיר) - החלטתי ללכת להתייעצות עם רופאה נוספת- מס׳ 5, שקבעה שלא סביר שמדובר ברוזציה אלא קונטקט דרמטיטיס כתוצאה מאירוע חריף. היא רשמה לי כדורי אנטיהיסטמין (אריוס) ומשחת הידרואגיסטן למקרי קיצון.
נכון להיום ולמזג אויר הקר ששורר לאחרונה לרוב כמעט ואין סומק ניכר (רק לאחר שינה או חשיפה לחום ישיר וממושך) ומס׳ פעמים ביום אני חשה גלי חום באופן לא סימטרי בפנים.
אני לא בטוחה כבר מה מזג האוויר כי לפעמים חם לי כשלכולם קר... מה יש לי???? איך אני מטפלת?? למי אני פונה??
אני מיואשת כל כך!
אשמח לעזרה והכוונה...
תודה תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחון ראשוני - האם אמין?
יפית כהן01/02/2017יולי שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא אבחנתי את הסימפטומים בעורך אציין כי תכשיר האדפרין (Adaferin),אשר נרשם לך ע"י רופא עור ניתן במקרים רבים למצבים של פוסט אקנה בהם נותרים בעור כתמי עור או פיגמנטציה פוסט אינפלמטורית. בנוסף, למצבים בהם קיימים פקקי חלב, או קומדונים ולמניעת היווצרות מיקרוקומדונים בעור ובנוסף ל"עידון "צלקות פוסט אקנתיות ובכלל כאנטי אייג'ינג.
לשאלתך, השימוש באדפרין יכול לגרום לאיבוד מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית
(Trans epidermal water loss), דבר העלול לגרום ליובש בעור (Xerosis)או לעור מיובש. אחת מתופעות הלוואי הידועה לתכשיר זה הינו גירוי העור ותחושת גרד, צריבה ואודם. על כן, בימים של חורף כשהעור עוד יותר מיובש יש צורך לנקוט משנה זהירות ומומלץ להקפיד על מריחה מבוקרת ושימוש בקרם לחות ואף קרם הזנה.
אדמימות בעור הפנים המתאפיינת בהסמקות חוזרות ונשנות ובתחושה של גלי חום יכולה להיות מאובחנת לעיתים ובשוגג כרוזציאה, דרמטיטיס ורשימה ארוכה של הפרעות עור כאלו ואחרות.
על כן, אנו רואים באבחון הקליני הליך חשוב ביותר שעל בסיסו יקבע הפרוטוקול הטיפולי. כל זאת ועוד כאשר מדובר בהפרעת העור רוזציאה. מאחר ולא קיימות בדיקות סרולוגיות (בדיקות דם), לגילוי רוזציאה. מניסיוני, האיבחון הקליני נעשה ע"י מכשור לדמות העור ע"י אור מקוטב – צולב. שיטה זאת מבטלת את החזר (רפלקציית) האור והמאפשרת לצפות ולאבחן את הנעשה מתחת לפני שטח העור בעומק של עד 1 מ"מ. השיטה מעלה את הדיוק הקליני ומאפשרת לצפות בשכבות העליונות של העור ובמיבנים וסקולריים כדוגמת נימי דם ללא תלות בגון העור.
באשר למצב עורך, הייתי ממליצה לך להפסיק את כל התכשירים שניתנו לך אשר מכילים סטרואידים.
שנית, הייתי מפסיקה את השימוש בסבון אשר הומלץ לך ומשתמשת רק אם יש צורך בתכשיר ניקוי שאינו מייבש בכמות מזערית, שאינו מכיל מרכיב בשם Sodium Lauryl sulfate. מומלץ מאד להשתמש בקרם לחות ובקרם המשקם את מחסום ההגנה של העור.
בכל מקרה, תוכלי ליצור עימי קשר לצורך התייעצות אישית בנייד אשר מספרו:054-5321040
מידע נוסף לגבי האיבחון הקליני, תוכלי למצוא באתר האינטרנט שלי:www.yafitcohen.co.il
בהצלחה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?