מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם רוזיצאה לא מאובחנת?sharon25/03/2017
היי יפית,
אני בת 34 ומאז שאני זוכרת את עצמי הייתה לי אדמומיות בפנים באזור הלחיים, המצח והסנטר, חספוס ומרקם עור לא חלק.
הייתי אצל רופאת עור שמקבלת במרכז המשולב לאסתטיקה באיכילוב.
אחרי כמה שאלות היא אבחנה שיש לי רוזיצאה והמליצה לי על טיפולי לייזר לאדמומיות ונתנה לי קרם איברמקטין לחספוס ואמרה שזה לא יעזור לאדמומיות של העור.
מאחר וטיפולי הלייזר מאוד יקרים רציתי לשאול האם יש דברים אחרים שיכולים לעזור לי?
בנוסף האם יש דרך לאבחן האם יש לי רוזיצאה מעבר לתשאול? ( יש לציין שלא עשתה בדיקה נוספת מעבר לתשאול)
בעבר כשפניתי לרופא עור הוא טען שזה צבע העור שלי ואין מה לעשות עם זה. חשוב לי לציין שלאחר שלושה ימים של לקיחת התרופה יש פחות חספוס בעור אך יש עדיין אדמומיות. האם צפויה הטבה באדמומיות לאחר זמן מסוים? בנוסף האם אני אמורה לשים קרם הגנה עם קרם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם רוזציאה לא מאובחנת?
יפית כהן02/04/2017שרון שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך אציין כי תכשיר האיברמקטין (ivermectin), ניתן במקרים רבים לטיפול במצבים בהם אנו מאבחנים הישכחות של טפיל הדמודקס מייטס בעור. תרופה זאת יכולה להיטיב עם החיספוס הקיים בעור כאשר זה נגרם מטפיל הדמודקס. חספוס בעור יכול להגרם מהפרשת בלוטת חלב בעור או מליקוי במחסום ההגנה של העור דבר המאיץ את קצב אידוי המים מפנים העור לסביבה החיצונית והתוצאה - עור שמן מיובש או עור מיובש ומחוספס.
לתכשיר ידועה גם פעילות אנטי דלקתית למרות שעדיין לא ידוע מנגנון הפעולה המדוייק הרי שתרופה זאת יכולה להיטיב עם אודם שאינו צבר של נימי דם.
אדמומיות בעור הפנים המלווה לעיתים בפצעונים דמויי אקנה, כתמים אדומים ומרקם עור לא אחיד, יכולה להיות מאובחנת לעיתים ובשוגג כהפרעת עור כזאת או אחרת. על כן, כאשר מדובר ברוזציאה, לצד תשאול ובדיקת הפרופיל הרפואי של המטופל, האיבחון הקליני הינו הליך חשוב ביותר שעל בסיסו יקבע הפרוטוקול הטיפולי.
מניסיוני, איבחון העור באמצעות טכנולוגיה של דימות העור ע"י אור מקוטב – צולב ( Cross Polarized Technologyy), מבטל את החזר (רפלקציית) האור ומאפשר לאבחן את הנעשה מתחת לפני שטח העור ולצפות במבנים "תת קרקעיים בעור".
כך למשל, ניתן לאבחן אם האדמומיות הנראית בעור הפנים, מקורה מהישכחותם של כלי דם קטנטנים ו/או הפרשת חלב מוגברת "ונקודות אדומות" או פצעונים קטנטנים היוצרים רובד ומעטה אדמומי.
לשאלתך, טיפולי ליזר לטיפול באדמומיות ונימי דם אינם מהווים פרוצדורה יחידה לטיפול בהפרעה אסתטית זאת. קיימים טיפולים העושים שימוש בטכנולוגיה הידועה בשם IPL וטכנולוגיה נוספת העושה שימוש בגלי רדיו והידועה בשם תרמוקואגולציה (Thermocoagulation). הטכנולוגיה מטפלת בנימי דם אשר קוטרם קטן מ - 0.3 מ"מ ומבוצעת בין היתר בשילוב או במקרים בהם פרוצדורות כדוגמת לייזר וטכנולוגיית IPL כשלו מלטפל בנימי דם קטנטנים.
למידע נוסף לגבי האבחון הקליני תוכלי לקרוא באתר האינטרנט שלי בלינק:
http://bit.ly/2aH20Xa
בהצלחה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?