ראוקטן לטיפול בחולת רוזיצאה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• ראוקטן לטיפול בחולת רוזיצאה
    גל
    28/03/2017

היי,אני בת 20 ואובחנתי ע"י רופאת עור ברוזיצאה,היא המליצה לי לקחת ראקוטן למרות שהמצב שלי לא הכי חמור (אדמומיות באזור הלחיים) אני לא מעוניינת לקחת ראקוטן,יש דרכים טבעיות לטפל ? ע"י תכשירים או תזונה
    אשמח אם תעזרו לי, תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רואקוטן לטיפול בחולת רוזציאה

יפית כהן
    02/04/2017

גל שלום וברוכה הבאה לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך, אציין כי תרופת הרואקוטן (Isotretinoin), המיועדת לטיפול בפצעי אקנה, ניתנת במקרים רבים גם לטיפול במצבים מסויימים של רוזציאה. לתרופה ידועה פעילות סבוסטטית, קרי, דיכוי פעילות בלוטות החלב דבר המוביל להפחתת יצור החלב בבלוטה. אציין כי במקרים רבים אדמומיות המופיעה בעור נגרמת כתוצאה מהיפראקטיבציה של בלוטת חלב ובהמשך אף ליצירה של נימי דם בעור. יש לאבחן ולהבין ראשית ממה נגרמת האדמומיות.

מניסיוני, אבחון קליני של העור העושה שימוש בטכנולוגיה של דימות העור - מאפשר במקרים רבים לצפות ולאבחן בנעשה בעומק העור. השיטה מעלה את הדיוק הקליני ומאפשרת לצפות בשכבות העליונות של העור ובמיבנים וסקולריים כדוגמת נימי דם ונגעים פיגמנטרים ללא תלות בגון העור. כך למעשה, ניתן לאבחן אם האדמומיות הנראת בעור הפנים שמקורה מהישכחותם של כלי דם קטנטנים ו/או הפרשת חלב מוגברת "ונקודות אדומות" או פצעונים קטנטנים היוצרים רובד ומעטה אדמומי. האיבחון הקליני מאפשר התאמה מדוייקת של הפרוטוקול הטיפולי.

הטיפול ברוזציאה מחייב מניסיוני, טיפול מערכתי המתבסס על התאמה אישית של תכשירים דרמו קוסמטיים בהתאם לסימפטומים הקיימים. פרוצדורות אסתטיות במקרים בהם אנו מאבחנים לדוגמא אדמומיות כצבר של נימי דם וכו וכמובן טיפול תרופתי. אציין מניסיוני כי ניתן לטפל במצבים מיוחדים של רוזציאה ללא טיפול תרופתי אך כאמור כל מקרה הינו אינדווידואלי.

מומלץ להקטין צריכה של מוצרי חלב פרה בשל השפעה על בלוטות חלב. מאחר והיריעה כאן קצרה מלכתוב תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית.
    בהצלחה,
    יפית כהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו