מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם רוזציאה יכולה לעבור?רחל עמרני29/03/2017
אני יש לי רוצזיצאה כבר שלושה חודשים ואני רציתי לשאול עם זה עובר?? הייתי אצל רופא עור גם מומחה עור הוא אמר זה לוקח זמן זה יעבור לי. אני לוקחת היום קיורטן זה עוזר לי אבל מדי פעם אני אדומה יש לי יובש בפנים אני שמה שמן קוקוס ומשחה לפנים נגד שמש וגם לחות לעור אשמך לתשובה העניים דומעות כל הזמן קשה מאוד עם זה מחכה לתשובה אני עובדת בגן ילדים נורא קשה לי עם זה מה הכי כדאי לי לעשות בנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם רוזציאה יכולה לעבור?
יפית כהן01/04/2017רחל שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך, אציין כי פעמים רבות אני נשאלת האם באמת ניתן ל"היפטר" מרוזציאה או רק להקל על המצב הקיים. התשובה תלוייה בשלב שבו אובחנה הרוזציאה, באיבחון הקליני ובהתאמה נכונה של הפרוטוקול הטיפולי המערכתי. ככל שהאבחון יהיה מוקדם יותר כך נוכל לעזור לשלוט בתסמינים ונמנע פרוגרסיביות והחמרה בסימפטומים.
טיפולים באמצעות פרוצדורות קוסמטיות בקליניקה לטיפול באודם, נימי דם וגבשושיות חלב אם אלו קיימים יהיו קצרי טווח וידרשו רק טיפולים תחזוקתיים תקופתיים. במקרה של רוזציאה..התאמה אישית של תכשירים ייעודיים מלחחים, מזינים ואנטי דלקתיים. במצבים אקוטיים יותר של רוזציאה ידרשו טיפולים ארוכי טווח.
רואקוטן, או קריוטן תרופות הניתנות לטיפול בפצעי בגרות ואקנה הורמונלי ניתנות במקרים רבים גם לטיפול ברוזציאה כאשר קיימת הפרשה של בלוטת חלב, אדמומיות או פצעונים לרב. תופעת לוואי ידועה לתרופת הרואקוטן הינה תחושת היובש בפנים (Xerosis), תלוי כמובן במינון שהינך נוטלת. ככל שהמינון יותר גבוה כן הסיכוי ליובש קיצוני בעור. על כן, מומלץ להשתמש בתכשיר מלחח אשר ביכולתו לשקם את מחסום הגנה של העור והמיועד לשימוש בעת נטילת הקריוטן. הבעיה מתחילה בעת הפסקת השימוש ברואקוטן שכן כמו במקרים רבים בטיפול באקנה, יכולה להיות הישנות חזרתם של פצעים עם הפסקת הטיפול בתרופה או תקופה לאחר נטילתה והדבר נכון גם לרוזציאה.
באשר לעיניים הדומעות, צריך להבין קצת יותר האם קיים גם בנוסף גרד או צריבה בעיניים או באזור מעל העפעף. בכל מקרה, ממליצה לך לגשת לרופא עיניים על מנת שיבדוק אם קיים דמודקס באזור ה- Meibomian gland (בלוטות מעל העפעף) ובכלל אם קיימת רוזציאה בעיניים.
בברכה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?