גירוד לא פוסק למרות הטיפול

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• גירוד לא פוסק למרות הטיפול
    רפי
    02/04/2017

אני מאובחן כחולה כבר כמה שנים ומטופל בג'ל אבל האזור לא מפסיק לגרד ואני חושב שזה רק מחמיר עם הזמן. יש משהו שיכול להקל על הגירודים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירוד לא פוסק למרות הטיפול

יפית כהן
    02/04/2017

רפי שלום וברוך הבא לפורום,

בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך, אציין כי חסרים לי מס' פרטים על מנת להשיב על שאלתך. מה הוא הטיפול הרפואי שניתן לך? גרד, צריבה, תחושת בעירה ויובש הם חלק מהסימפטומים האופיינים לרוזציאה. יובש ומשכך גם גרד, יכולים להגרם כתוצאה מנוכחות טפיל הדמדקס מייטס. לחילופין, הנ"ל יכולים להגרם כתוצאה מליקוי מחסום ההגנה של העור המוביל לאיבוד מהיר של מים מפנים העור לסביבה החיצונית (Trans epidermal water loss) וכתוצאה עור שמן או שמן מיובש עם גרד לרב. גרד, עלול להגרם מהישנותם של פצעים בעור ו/או התאמה לא נכונה או רגישות לתכשיר תרופתי או קוסמטי. על כן, יש לאבחן את הסימפטומים בעורך ורק אז להתאים את הטיפול או התכשירים לצורך הרגעת העור, הצריבה והגרד.
    אציין כי הטיפול ברוזציאה מניסיוני, חייב להתבסס על טיפול מערכתי אשר יכלול לצד טיפול תרופתי בחלק מהמקרים, גם התאמה אישית של תכשירים דרמו קוסמטים ייעודים.

חשוב להבין כי גם שימוש בסבון או תכשיר ניקוי לצורך הסרת לכלוך או איפור עלול להותיר את העור עם תחושת יובש או גרד לרב.

בהצלחה,
    יפית כהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו