מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך למנוע את ההתפתחות של רוזציאה?אלכס23/04/2017
לאמא שלי יש רוזציאה ואני יודעת שזו מחלה שיכולה להיות גנטית אבל ראיתי שכתבת שהיא גם מושפעת מגורמים סביבתיים. אני היום בת 26 והייתי רוצה לדעת איך אני יכולה למזער את הסיכויים שגם אני אחלה בזה.
תודה מראש,
אלכס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך למנוע התפתחות של רוזציאה?
יפית כהן23/04/2017אלכס שלום וברוכה הבאה לפורום,
רוזציאה הינה הפרעת עור גנטית, אך אין זה מחייב שגם בפנייך יופיעו אותם סמפטומים. אחת השאלות שאני שואלת את כל לקוחותיי המגיעים אליי לאבחון קליני, אם הם נוהגים ללכת לקוסמטיקאית כטיפול תחזוקתי בעור.
רב האנשים עם המקרים האקוטים ביותר של רוזציאה השיבו בשלילה.
אני מציינת זאת כי אנשים שבעברם סבלו מעור שמן או עור שמן עם פצעי אקנה נוטים לפתח אדמומיות ורוזציאה עם השנים. אי אפשר לאמר זאת כמובן בצורה גורפת על כל מי שבעור פניו אובחנה רוזציאה. אציין כי הפרשת יתר של בלוטת חלב (עור שמן), יכולה לגרום במשך הזמן ליצירה של אדמומיות בעור והתהוות של נימי דם. כמו כן, הפרשת יתר של בלוטת חלב מהווה מצע פורה לטפיל דמודקס הניזון מהפרשת החלב ותאי העור. במקרים רבים של רוזציאה אנו מאבחנים שגשוג של טפיל הדמודקס ההופך לפתוגני קרי, מחולל דלקת. שגשוג הטפיל בעור מושפעת גם מגורמים סביבתיים המשפיעים על מחסום ההגנה של העור ודיכוי המערכת החיסונית כגון סטרס.
על כן, ממליצה מאד לגשת מידי תקופה לאיש מקצוע/קוסמטיקאית לצורך איבחון העור, בדיקת סימפטומים אם אלו קיימים , ניקוז בלוטות חלב/קומדונים בצורה עדינה ומבוקרת ותחזוקת העור.
אציין בנוסף, כי כיום טכנולוגיות ביו -הנדסיות לא פולשניות מאפשרות לנו לאבחן את המבנה הקפילרי (כלי דם/נימי דם) של העור. באמצעות מכשור זה אנו יכולים לאבחן שינויים מבניים ודינמיים במבנה נימי הדם ובכך לאבחן באופן מוקדם יותר מצבים של רוזציאה. כך למשל במידה וקיימת אדמימות בעור נוכל לאבחן במדיוק אם אדמימות זאת מקורה בצבר מיקרוסקופי של נימי דם ועל ידי כך נוכל להתאים את הפרוטוקול הטיפולי והפרוצדורה המתאימה על מנת למנוע החמרה ופרוגרסיביות בסימפטומים.
באשר לרוזציאה, מומלץ להשתמש בנוסף בקרם הגנה בעת חשיפה לשמש. על בחירה נכונה של קרם הגנה תוכלי לקרוא כאן בפורום או באתר האינטרנט שלי. שמש כעקרון עלולה לגרום להיווצרות מואצת של נימי דם בעור.
מומלץ להמנע משמוש ארוך טווח בסטרואידים למריחה על העור שכן ראיתי המון מקרים של היווצרות נימי דם ואדמומיות אקוטית בטווח הרחוק או הופעתם של גלי חום בלתי מוסברים בעור.
לסיום, יש להמנע משימוש בתכשירים או משחות פגי תוקף. כבר ראיתי זה מכבר מקרים של שימוש באדפרין או משחות רפואיות להצערת העור או כטיפול באקנה בהם נעשה שימוש לא מבוקר וכתוצאה- אדמומיות וגלי חום לרב.
בכל מקרה, כאשר מופיעה אדמומיות לא מוסברת בעור, מומלץ לפנות לאיש מקצוע המומחה לדבר שכן קדימות באיבחון והתאמה נכונה של פרוטוקול טיפולי תמנע פרוגרסיביות והחמרה בסימפטומים.
בברכה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?