שיטות טיפול ברוזציאה בפנים

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שיטות טיפול ברוזציאה בפנים
    שון
    15/08/2017

אהלן יפית :)

כבר תקופה ארוכה כ4 שנים שאני סובל מאדמומיות בפנים, היו עליות ומורדות אך בסך הכל בעיקר חוויה לא טובה. הפסקתי לשתות אלכוהול, מתרחק ממאכלים חריפים, שתייה חמה, מתוקה וכו'..
    כרגע התהליך שאני עושה בכל יום הוא כזה:
    בוקר - שימוש בסבון של חברת cetaphil ולאחר מכן מריחת המשחה rosex ואז מריחת קרם הגנה של חברת vichy (תחליב פנים לעור מעור-שמן) 50spf

ערב- שימוש בסבון פנים של חברת cetaphil

בנוסף לכך אני לוקח כדור מינוצקלין אחד ביום בערב

רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לטיפול ברוזציאה:

א. האם סבון הפנים cetaphil הינו סבון טוב לטיפול ברוזציאה? כן או לא ואם לא על איזה סבון פנים את ממליצה?

ב. נוסף לאדמומיות באזור הלחיים קיימת גם גבשושיות/ יובש (תמונה מצורפת), האזור הינו יבש וקשיח, איך אפשר לפתור את הבעיה הזו והאם קיים קרם לחות אשר יכול לעזור?

אשמח אם תוכלי לענות על השאלות הנ"ל,
    תודה רבה מראש!
    שון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום שון,

לילך קפלן
    14/09/2017

אפשרויות הטיפול בה מגווונות ויש להתאימן לדרגת החומרה של המחלה. בשלב הראשון צריך לברר מה הגורם שהביא להופעתה ולהמנע מלהחשף לו.

ניתן להשתמש במשחות שונות המכילות חומר פעיל הנקרא מטרונידרזול. הן מדכאות את פעילותו של הטפיל הגורם להתפרצות המחלה (דמודקס).

כמו כן, קיימים קרמים ותרחיצים שונים המשלבים פעילות אנטי בקטריאלית שמטרתה לסלק חיידקים מהעור ופעילות אנטי דלקתית להרגעתו. תכשירים מהסוג הנ"ל, כגון: אקניל-רוז, מצמצמים את הקרטין (השכבה עליה צומחים זקיקי השיער הנסתמים בשעה שהעור מתעבה כתוצאה מהרוזיציאה).
    עצה נוספת לטיפול היא להסיר שכבות של עודף שומן מעור הפנים. כדי לבצע זאת כדאי להשתמש בתרחיצים המיועדים לכך, כמו צטאפיל ואקניל ווש.
    פעולתם עוזרת לשמור את הנקבוביות פתוחות ונקיות ומונעת הצטברות של לכלוך בתוכן. כאשר האדמומיות גוברת ונוצרים פצעונים רבים ניתן להשתמש בקרמים אנטיביוטיים, כגון: רוזקס.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו