התקפי צריבה באים והולכים

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• התקפי צריבה באים והולכים
    אני
    16/10/2017

האם רוזציאה צורבת כל הזמן, או בהתקפים?
    האם רוזציאה חייבת להיות מלווה בפצעים, או שאדמומיות וצריבה הם תסמינים מספיקים, כדי לאבחן רוזציאה?
    האם רוזציאה חייבת להיות סימטרית?
    תודה מראש על ההתייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי צריבה באים והולכים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי רוזציאה

לילך קפלן
    16/10/2017

שלום רב,
    אדמומיות בפנים אינה נובעת תמיד מסומק בלחיים. במקרים רבים הסיבה לאדמומיות הקבועה היא מחלת עור בשם רוזציאה המאופיינת באדמומיות מוגברת של עור הפנים, בעיקר על פני הלחיים, המצח והסנטר. התופעה שכיחה בעיקר בקרב נשים עם עור בהיר, לרוב אחרי גיל 30 ומכונה לעיתים כאקנה של הגיל המבוגר. המחלה מתבטאת בתפרחת אדומה של עור הפנים, המלווה בתחושת צריבה ונימיות דם מורחבות (קופרוז) ולעיתים אף בפצעונים קטנים דמויי אקנה. בניגוד לאקנה, ברוזציאה אין קומדונים (נקודות שחורות ולבנות) ואין מעורבות של החזה והגב.
    בתחילת המחלה הסומק מופיע ונעלם, אולם בהמשך הופך קבוע ומהווה בעיה אסתטית.
    כדי לאבחן את הרוזיצאה, אני ממליצה לך לגשת לרופא עור.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לחדד את שאלתי

אני
    16/10/2017

האם צריבה בפנים ובעפעפים שמופיעה בהתקפים הולכים ובאים בתדירות משתנה אופיינית לרוזציאה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בעפעפיים

לילך קפלן
    16/10/2017

יש מצבים שיכולה להופיע צריבה בעפעפיים. יש מקרים של דלקות בלחמית. זה לא משהו מאוד מאוד שכיח.
    מציעה להיוועץ ברופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו