האם סבוריאה או רוזצאה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• האם סבוריאה או רוזצאה?
    נטע
    14/11/2017

שלום
    פונה עקב בלבול ותסכול
    סובלת מסבוריאה שנים רבות. ישנן תקופות טובות ופחות. רוב השנים הצלחתי להימנע משימוש בסטרואידים בשוטף והסתדרתי עם קרמים קוסמטיים כגון סבוקלם.
    בשנה האחרונה חלה החמרה דרמטית ובנוסף לאזורים הרגילים (סנטר צידי האף והמצח) הופיעו כתמים אדומים נרחבים על כל הפנים ללא התתקלפויות ועם תחושת צריבה וחום. הלכתי לרופא עור והוא התלבט האם אני סובלת גם מרוזצאה (באותו יום שבאתי זה בדיוק היה רגוע יחסית) והחליט לאחר שהראתי לו תמונות שלי שצילמתי בימים קשים לתת לי מינוציקלין וקרם רוזקס. עד אז לא שמעתי שיש דבר כזה רוזצאה אבל כשנכנסתי לאינטרנט וראיתי את התיאור הבנתי שזה אחד לאחד מה שיש לי. לאחר שבוע עם המינוציקלין והרוזקס היה נראה שהמצב משתפר מאוד אבל אז הכתמים האדומים חזרו ובגדול. לקח לי זמן להשיג תור חדש וכשהגעתי לרופא המצב היה נראה אחרת יותר מתקלף בסגנון סבוריאה אז הוא חזר בו מאבחנתו שזה רוזצאה אם כי אמר לי להמשיך עם המינוציקלין עוד כמה שבועות אבל להפסיק עם הרוזקס ונתן לי משפת אולוקום שלא ניסיתי בעבר. תהיתי בקול לגבי זה כי קראתי שסטרואידים אסורים לרוזצאה מה שהכעיס את הרופא שאמר שאקשיב לו ולא לאינטרנט. אז בינתיים מורחת את האולוקום והמצב השתפר פלאים .
    אז אולי זה לא רוזצאה? אז מה היו הכתמים האדומים האלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם סבוריאה או רוזצאה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום נטע

לילך קפלן
    15/11/2017

אכן נשמע שיש בלבול רב באבחנה ובטיפול. קטונתי. המקרה הינו לרופאים בלבד.
    מאחלת לך בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו