טיפול ברוזציאה: קרם איברמקטין 0.1% פעם אחד ביום לחודש ימים. ואיזו רופא מומלץ לטיפול ברוזציאה דרך מכבי בבאר שבע?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• טיפול ברוזציאה: קרם איברמקטין 0.1% פעם אחד ביום לחודש ימים. ואיזו רופא מומלץ לטיפול ברוזציאה דרך מכבי בבאר שבע?
    יוליה
    30/01/2021

שלום, רופא עור הבחן שיש לי רוזציאה ורשמ לי קרם איברמקטין 0.1% פעם אחד ביום לחודש ימים. לאחר להמשיך ב קרם RET AVIT למשך 4 חודשים פעם אחד בלילה. שאלתי: האם מספיק למרוח איברמקטין חודש כדי להפחית אדמומיות ולטפל ברוזציאה? שאלה נוספת היא : לא ראיתי הרבה המלצות לטפל ברוזציאה ב RET AVIT ומאחר והעור שלי מאד רגיש האם טיפול ברטינול למשך כל כך הרבה זמן לא יזיק לעור שלי? האם יש להשתמש במקדם הגנה נגד קרני השמש במהלך הטיפול? לפי דעתי זה טיפול אגרסיבי מאד. בנוסף רופא כלל לא הסביר לי על דיאטה מסויימת ברוזציאה, לכן אני שוקלת להחליפו. איזה רופא מומלץ באיזור באר שבע של קופת מכבי?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ברוזציאה- קרם איברמקטין

יפית כהן
    16/04/2021

שלום רב,
    איברמקטין הינה משחה הניתנת במרשם לצורך טיפול בשגשוג טפיל הדמודקס בעור או במצבים בהם מאובחנת רוזציאה עם שגשוג של טפיל הדמודקס. את המשחה מומלץ למרוח לפחות כחצי שנה ברצף כל לילה. מריחה של חודש ימים אינה מספקת שכן מניסיוני בטיפול ברוזציאה רב המטופלים מבחינה סטטיסטית מבחינים באיזשהיא הטבה בעור רק אחרי כחודש ימים. שנית, מריחה של רטווית בעור עלולה לגרום ליובש רב בעור ולהחמיר עוד יותר אדמומיות. חשוב מאד להיזהר ממריחה יומיומית בתכשיר זה אם עורך מגורה ודלקתי. בד"כ תכשיר זה נרשם למצבים בהם קיימת הפרשת יתר של בלוטת חלב קרי עור שמנוני אך אם עורך הינו שמנוני ומיובש הרי שמריחה של תכשיר זה על העור עלולה להגביר עוד יותר את תחושת היובש. שנית, רטווית מורחים בלילה ומומלץ למרחו בעיקר בתק החורף. בנוסף, חשוב להבין מהו הגורם לאדמומיות בעור פניך שכן אם עיקר האודם נגרם מצבר מיקרוסקופי של נימי דם הרי שגם איברמקטין וגם רטאווית לא יעזרו לך במקרה זה ויש לשלב טכנולוגיות לטיפול כמו לייזר או IPL. על כן, אבחון העור נעשה באמצעות מערכות מיוחדות לדימות העור המאפשרות לנו לאבחן מה קורה בעור עד לעומק של 1 מ"מ. כך ניתן יהיה לאבחן מהם הגורמים לאדמומיות אם נימי דם או הפרשת יתר של בלוטות חלב או שגשוג של טפיל דמודקס או גם וגם ורק אז ניתן יהיה לקבוע לך פרוטוקול טיפולי מדיוק יותר. להתייעצות אישית תוכלי ליצור עימי קשר. בברכה, יפית כהן- המרכז לטיפול ברוזציאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו