כתמי עור בפנים כתוצאה משימוש בתרופה או משהו אחר?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• כתמי עור בפנים כתוצאה משימוש בתרופה או משהו אחר?
    יהודה
    31/03/2021

שלום. אני מאובחן עם פוליצטמיה וורה ומטופל בהידראה. יש לי כתמים חומים בפנים ורופאת עור אמרה שמחקרים בקנדה מראים שהכתמים הם תואה של השימחש בתרופה הידראה. רופאת עור אחרת איבחנה את הכתמים כ- demodicosis hyperpigmented. עם המלצה לטיפול ארוך מאד במשחה וג'ל. אני מבולבל.. איזה רופא עור צודק ומה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמי עור בפנים

יפית כהן
    16/04/2021

יהודה שלום,
    על מנת לאבחן מהם אותם כתמים בעורך יש צורך לאבחן מה נעשה בעומק העור. אבחון זה נעשה באמצעות מערכות לדימות העור המאפשרות לאבחן את הנעשה בעור עד לעומק של 1 מ"מ. לא ניתן על סמך שאלותיך לקבוע איזה רופא צודק וממה אתה סובל שכן יש צורך לאבחן במה מדובר. Demodicosis הינה תופעה עורית שבה קיים שגשוג של טפיל הדמודקס בעור. מניסיוני בטיפול בדמודקס אציין כי דמודקס הינו טפיל מיקרוסקופי "שעין בלתי מזויינת" בד"כ אינה יכולה לאבחן רק מהסתכלות אל עבר עור פניך. על כן, חשוב לדעת אם אותם רופאי עור בדקו אותך עם דרמוסקופ שהינו זכוכית מגדלת קטנה או שרק העיפו מבט? בברכה, יפית כהן- המרכז לטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמי עור בפנים

יהודה
    16/04/2021

שלום. תודה על המענה. כן, נבדקתי בדמוסקופ. יש דמודיקוסיס, ובנוסף יש גם כתמים כתוצאה מהידראה. אז.. יש גם וגם. להבנתי יש טיפול לדמודיקוסיס, ולכתמים האחרים אין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו