סובלת מרוזציאה-תחליף לנאו מדרול

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• סובלת מרוזציאה-תחליף לנאו מדרול
    סיוון
    23/06/2021

שלום,
    אני בת 32 ומטופלת ברוזציאה כבר שלוש שנים.
    המשחה שהייתי מורחת בלילה בשם נאו מדרול כבר לא מסופקת בשום מקום ואין להשיגה. כשהלכתי לרופא עור, לאחר שזה שוב פעם התפרץ הוא המליץ לי להפסיק עם האנטיביוטיקה שאני לוקחת אחת לשבוע ואמר לי להמשיך עם המשחה של הבוקר בשם - רוזקס.
    רופא אחר שהייתי אצלו לפני שנתיים אמר שאם המצב מחמיר צריך לחזור על הטיפול ולהגדיל את המינון שלה אנטיביוטיקה- מאז עברתי קופת חולים .

המצב החמיר ואחרי שלוש שנים שוב יש לי התפרצות, האם יש משחה ללילה כמו נאו מדרול שיכולה לעזור? קבעתי תור חדש לרופא וזה רק בעוד חודש ואני חוששת שהמצב ימשיך להחמיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובלת מרוזציאה- תחליף לנאו מדרול

יפית כהן
    23/06/2021

סיוון יקרה,

ראשית, ברצוני להודות לך על פנייתך. בהסתייגות שלא אבחנתי את הסימפטומים בעורך חשוב להבין מהם הסימפטומים בעורך? האם קיימת רק אדמומיות או גם פצעונים והאם אובחן בעורך טפיל הדמודקס? חשוב לאבחן מה נעשה בתוך עורך באמצעות מערכות לדימות העור על מנת להבין מה הגורם לאדמומיות או לפצעונים ולמרקם עור לא אחיד אם אלו קיימים. כעקרון, מריחה של סטרואידים על העור במקרה של רוזציאה אינה מומלצת כלל וכלל שכן סטרואידים בטווח הרחוק יכולים לגרום להתמכרות העור לתכשיר וכל הפסקה עמם עלולה להחמיר עוד יותר עד כדי עשרות מונים את כלל הסימפטומים בעור. סטרואידים עלולים לדקק את העור ולהאיץ היווצרות של נימי דם ובנוסף, עלולים הם לגרום להתפרצות טפיל הדמודקס בעור. נאו מדרול כעקרון הינו תכשיר הניתן יותר כטיפול נקודתי לפצעי אקנה אבל "עילא וקוץ בא" שימי לב שהתכשיר מכיל סטרואידים ולכן חשוב להבין אם מרחת אותו על כל הפנים או רק נקודתי? באשר לרוזקס, תכשיר הניתן כ- "Gold Standard "למי שסובל מרוזציאה אך שוב אם עיקר האדמומיות בעור פניך נגרמת מצבר מיקרוסקופי של נימי דם הרי שתכשיר זה לא יעלים לך אודם שנגרם מנימי דם. במידה ויש לך שגשוג של טפיל דמודקס הרי שקיימים תכשירים טובים אחרים כדוגמת איברמקטין. שימי לב כי רוזקס עלול לייבש את העור ולעיתים לגרום לגרוי במיוחד אם עורך מיובש או שמן מיובש על כן יש צורך לשקם את העור ורק אז למרוח תכשיר תרופתי כזה או אחר. לסיכום, יש צורך ראשית לאבחן את הנעשה בעורך ואת הגורמים לאודם או לפצעונים ורק אז נכון יהיה להתאים לך פרוטוקול טיפולי מדוייק יותר. לשאלות נוספות תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית בנייד. בהצלחה, יפית כהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו