מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהיפית05/10/2008
היי, עכשיו שמתחיל החורף רציתי לדעת: איזה עונה יותר קלה ונוחה לחולי רוזציאה, ולמה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יפית
05/10/2008מעבר לעובדה שלכל חולה רוזציאה יש העדפות משלו, יש כמה דברים משותפים:
גם לחורף וגם לקיץ יש חסרונות ויתרונות, קשה לי לומר איזו תקופה עדיפה עלי...
בקיץ רוב המקומות ממוזגים, כמו מקומות עבודה, מרכזי קניות, משרדים, מסעדות, מרפאות, תחבורה ציבורית וכו'.
במקרים הנדירים שלא מדליקים מיזוג, יותר קל ונורמטיבי לבקש שידליקו מזגן בתקופת הקיץ, רוב האנשים יעדיפו מיזוג ואין תחושת אי נעימיות לבקש שידליקו מזגן.
יותר קל במפגשים עם אנשים וחברים במקומות סגורים.
אבל לעומת זאת, חם מידי להסתובב בחוץ בשעות החום.
בשיא הקיץ, יש מקרים גם שלא נעים להסתובב בחוץ גם בערב.
טיולים בטבע בארץ לא באים בחשבון.
את כל הקניות שלי אני עושה במרכזי קניות ולא מסתובבת בחנויות ברחוב, אלא אם כן הן פתוחות בשעות הערב.
בחורף, זה הפוך, יותר קל בחוץ מאשר בתוך מקומות סגורים.
היו מקומות עבודה שעבדתי בהם בעבר, שהדליקו חימום, זה היה בלתי נסבל ונאלצתי לעזוב בגלל זה.
אני יכולה לומר לך שלקניון בחורף כשיש חימום אני לא מסוגלת להכנס או לשהות שם יותר מידי זמן, אבל אני יכולה לעשות קניות בחנויות ברחוב.
בימים קרים, אני יכולה לעשות טיולים בטבע, או סתם טיולים בערים במשך היום.
אני יכולה לומר לך שיש ימים, שלא קרים במיוחד (הרי הטמפרטורות בחורף בארץ מאוד מגוונות) כאשר רוב האנשים לובשים ארוך (כי באמת קר להם או שפשוט לובשים ארוך מתוך נורמה חברתית), לי מתחשק ללבוש קצר... פשוט נעים לי ואני לא מרגישה צורך להתכסות בבגדים ארוכים... מה שיכול להראות חריג...., בקיץ יותר קל מבחינת הלבוש. כבר התרגלתי לתגובות כמו "מה לא קר לך?!" ,"את תחטפי צינון!!!" ... :-)
בכל עונה אני משתדלת לנצל עד תום את כל הדברים שאני יכולה לעשות ולהנות מהעונה עד כמה שניתן!
מקווה שעזרתי, שיהיה חורף גשום (ו...קריר)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אדמומיות באף ונימים בולטים בצבע כחול
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?