שאלה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דני
    23/10/2008

שלוןם רב, האם רוזציאה מציקה יותר בחורף או בקיץ? ולמה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוזציאה בחורף/קיץ

26/10/2008

שלום דני
    מעבר לעובדה שלכל חולה רוזציאה יש העדפות משלו, יש כמה דברים שסביר להניח שיהיו משותפים, גם לחורף וגם לקיץ יש חסרונות ויתרונות:

בקיץ רוב המקומות ממוזגים, כמו מקומות עבודה, מרכזי קניות, משרדים, מסעדות, מרפאות, תחבורה ציבורית וכו'.
    במקרים הנדירים שלא מדליקים מיזוג, יותר קל ונורמטיבי לבקש שידליקו מזגן בתקופת הקיץ, רוב האנשים יעדיפו מיזוג ואין תחושת אי נעימיות לבקש שידליקו מזגן.
    יותר קל במפגשים עם אנשים וחברים במקומות סגורים.
    אבל לעומת זאת, חם מידי להסתובב בחוץ בשעות החום.
    בשיא הקיץ, יש מקרים שלא נעים להסתובב בחוץ גם בערב.
    טיולים בטבע בארץ בשעות היום, לא באים בחשבון.
    את כל הקניות שלי אני עושה במרכזי קניות ולא מסתובבת בחנויות ברחוב, אלא אם כן הן פתוחות בשעות הערב.

בחורף, זה הפוך, יותר קל בחוץ, באוויר הפתוח, מאשר בתוך מקומות סגורים.
    לדוגמא, אני לא מסוגלת להכנס או לשהות יותר מידי זמן בקניון עם חימום, אבל אני יכולה לעשות קניות בחנויות ברחוב.
    בימים קרים, אפשר (ומומלץ...) לעשות טיולים בטבע או סתם טיולים בערים במשך היום.

קשה לי לומר אם המחלה מציקה יותר בקיץ או בחורף, פשוט כי אני נהנת מהיתרונות של כל תקופה ופחות מסתכלת על החסרונות.
    אני רואה בכל עונה את ההזדמנות לעשות משהו שלא יכולתי לעשות בעונה הקודמת.
    אני מניחה שזה סובייקטיבי.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו