שאלה

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שאלה
    נטי
    30/12/2008

שלום רב, אובחנתי כחולה רוזציאה בלחיים. שמעתי שניתן לטיפול בעזרת IPL/Photoderm בשיטות VBEAM או YAG. מבקש התייחסותך בנוגע לאפשרויות טיפול באמצעים אלו או אחרים כפי שמוכרים לך. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום נטי

01/01/2009

שלום נטי וברוך הבא לפורום,

רופא העור שלי טוען שניתוחים אלו כרוכים בסיכון רב ולא המליץ לי על כיוון זה.
    טיפולי לייזר יכולים להחמיר את המחלה ולגרום לכוויות, גם אם הניתוח עוזר, הוא מאד יקר וצריך לחזור על הטיפול כל כמה חודשים.

בררתי איתו גם לגבי ניתוח IPL והוא טען שזה לא נועד לחולי רוזציאה! משום שזה סוג של פילינג וזה אסור לחלוטין לחולי רוזציאה!

ככל הידוע לי אין ניתוח פלסטי או תרופה/משחה שיכולה להעלים את המחלה לגמרי.

יש משחות שיכולות לעזור ולשפר את מצב המחלה, (במיקרים מסויימים גם כדורי אנטיביוטיקה).

כמובן שרק רופא עור יכול לאבחן ולתת את הטיפול המתאים לכל חולה.

רוזציאה היא מחלת עור כרונית ונכון לעכשיו אין תרופת פלא שמרפאת את המחלה , אבל ניתן לעצור את התפתחותה.
    חוץ מהתרופות/משחות רצוי לסגל סגנון חיים שיתאים למצב החדש, כמו להמנע (או לעשות אותם במינון נמוך יותר), מהדברים שמחמירים את המחלה, למשל:
    חשיפה לשמש, חום עז/קור עז, פעילות גופנית מאומצת מידי (אפשר לעשות כושר אבל לסירוגין, לא אימון אינטנסיבי של שעתיים אלא 20-30 דק' כל פעם, אני למשל רוכבת על אופניים- גם כושר וגם רוח קרירה בפנים),
    להמנע ממקלחות חמות, סאונה, מאכלים חריפים, אלכוהול, לחץ נפשי (מומלץ לכולם...)
    וכמובן יש את הדברים הסובייקטיבים שתרגיש לבד שלא טובים לך (למשל מאכלים מסויימים)

מקווה שעזרתי, אשמח לשמוע ממך שוב ולהתעדכן!
    ושיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו