שלום לפורום

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שלום לפורום
    ורד
    12/01/2009

אני בת 28 ואצלי רוזציאה התחיל לפני קצת יותר משנה בתור מאין חצ'קון אחד מוזר על הלחי שלא רצה להעלם. תמיד היה לי עור פנים נקי ואף פעם לא היו לי חצ'קונים. לצערי בהתחלה הלכתי רק לבית מרקחת, כבר לאחר חודש הבנתי שמהו מוזר קורה לי. אחרי 9 חודשים סוף סוף ביקרתי אצל רופאת עור שאיבחנה שהיה לי רוזציאה. היא נתנה לי משחה אנטיביוטית המורכבת מ: 1,500 גרם מטרונידצול ו75,000 גרם קרם פיזיוג'ל ואמרה לי לשים כל בוקר לאחר שטיפת פנים עם מים בלבד. נראה היה שהמצב איכשהו המשיך להחמיר! חזרתי אליה אחרי 3חודשיים והיא נתנה לי אנטיביוטיקה לבליעה למשך 3 שבועות, ואמרה לי שעלי להמשיך עם אותה המשחה ואמרה לי שבהמשך אצתרך לעבור בדיקת אלרגייה, ואחרי זה בדיקה למחלת עיקול בשם הליקובקטר פילורי. עברו חודשיים וביקרתי אצל רופא עור אחר. הוא אמר לי שאין למחלה שום קשר עם מערכת העיקול, ואמר לי שלא כדאי למרוח את המשחה כל יום בבוקר אלא רק כאשר היא מחמירה, והוא נתן לי משחה בשם Rosiced שגם מכילה מטרונידצול למריחה כל יום פעמיים במשך 6 שבועות. הוא נתן לי שתי משחות לחות של חברת advene. אחת ירוקה שאמורה להפחית את האדמומיות, לי היא ממש לא עושה כלום. עוד אחת שיש לה spf10. שגם לא כזה מועיל. בנתיים המצב של עורי לאט לאט נראה כאילו הוא מחמיר למרות הכל. מה שמצחיק הוא שהוא גם מגרד לי בנקודות מסוימות בלחיים, במצח וגם באף. הגירוד הוא הדבר הכי מתריד. אני כל הזמן חוששת שזה פשוט הולך להחמיר. למישהו יש עצה? דרך אגב מצאתי מאמר מעניין באנגלית על טיפול בIPL ועל המעברים בין איזורי חום וקור ויכול להועיל. בנתיים אני מנסה להשאר במצבים חמימים ולא קרירים (אך כמובן לא ממש חמים) כדי לא לעורר הסמקה במעברים.
    דרך אגב יש אנשים שהתנסו בIPL פה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לפורום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ורד

18/01/2009

ברוכה הבאה לפורום! תודה על השיתוף!

בנוגע למשחות אני אמליץ לך להתייעץ עם רופא עור מוסמך (אני ממליצה על פרופ' רוני וולף בבית חולים קפלן).

על מנת שהמחלה לא תחמיר את צריכה להמנע (ככל הניתן או לעשותם במינון נמוך) מהדברים הבאים (בנוסף למשחות):
    חשיפה לשמש, חום עז/קור עז, פעילות גופנית מאומצת מידי (אפשר לעשות כושר אבל לסירוגין, לא אימון אינטנסיבי של שעתיים אלא 20-30 דק' כל פעם, אני למשל רוכבת על אופניים- גם כושר וגם רוח קרירה בפנים),
    להמנע ממקלחות חמות, סאונה, מאכלים חריפים, אלכוהול, לחץ נפשי (מומלץ לכולם...)
    וכמובן יש את הדברים הסובייקטיבים שתרגישי לבד שלא טובים לך (למשל מאכלים מסויימים)

לא מספיק למרוח משחות ! חשוב להמנע מהדברים שהזכרתי קודם, על מנת שהמחלה לא תחמיר.

לגבי ה-IPL , רופא העור שלי לא המליץ לי על כוון זה משום שהוא טוען שהטיפול לא נועד לחולי רוזציאה!
    בפורום כבר היה וויכוח לגבי טיפול זה, אני לא הייתי עושה על עצמי ניסויים... כדי לגלות שזה עובד/לא עובד... ההחלטה בידיך.

ֿמה לגבי איפור ומייק אפ? האם ניסית? אני בהחלט ממליצה.

שיהיה שבוע טוב ומוצלח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו