האם אני חולה רוזציאה?

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• האם אני חולה רוזציאה?
    אייל
    22/01/2009

אתאר בפניכם את בעייתי אני בן 22, מאז גיל 14 בערך אני אדמומי בלחיים, בעיקר בקור, חום, חדרים סגורים, מאמז פיזי, חוסר שתייה, לחץ, חשיפה לשמש ועוד. לפניי 4 שנים סבלתי גם מפצעים, אבל טופלתי בראוקוטן ומאז יש לי פצע בודד מידי פעם.. אם באת מה שיש לי זה רוזציאה, מה אפשר לעשות כדי להפטר מזה לתמיד? טיפול לייזר תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני חולה רוזציאה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחדד את השאלה..

אייל
    22/01/2009

יכול להיות שפשוט יש לי נימים מורחבים שקרובים מידי לעור, וזה לא רוזציאה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, יכול להיות

ישראלית
    25/01/2009

אבל התיאור שלך (של אדמומיות כתוצאה מחום, שמש, קור וכו') נשמע אופייני מאוד לרוזציאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אייל

25/01/2009

זה אכן נשמע כמו רוזציאה, אך כמובן שמומלץ לקבל אבחנה מרופא עור.

ככל הידוע לי, רוזציאה זו מחלה כרונית ואי אפשר להחלים ממנה, אך ניתן לעצור את התפתחותה.

לי המשחות עזרו מאד, העור נראה טוב יותר (רוזקס הפחית לי את האדמומיות והאלידל ריכך לי את העור שהיה מתוח לפני כן).
    רופא העור שלי לא המליץ על טיפול לייזר משום שהטיפול יכול להזיק (יכול לגרום לכוויות).

אתה יכול להמנע מדברים שמחמירים רוזציאה כמו: חשיפה לשמש, חום/קור עז, אלכוהול, מקלחות חמות, אימון פיזי מאומץ (אפשר אימון מתון של 20 דק' כל פעם או אופניים בערב, גם רוח קרירה בפנים וגם כושר).

בהצלחה! אשמח לשמוע ממך שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל לא בדיוק ברור לי

אייל
    25/01/2009

מה זאת אומרת לעצור את ההתפתחות? כי אצלי הכל מאוד מאוד זמני. אם בערב אני יוצא עם חברים אז בבוקר ובצהריים אני שותה הרבה, לא מתעמל או משהו כזה, לא נחשף לשמש וכו אבל כשאני בצבא אין לי בעיה לעשות ריצה לפני שאני הולך לישון, כי לא מפריע לי ללכת לישון עם פנים אדומות איך מקלים את המצב, בטווח הארוך..? מאוד מעניין אותי הטיפול לייזר כי זה משהו שיכול לטפל במחלה הנוראית הזאת אחד ולתמיד, ואין דבר שאני רוצה יותר.. יש משהו שעבר את הטיפול? עלה בי הספק שזה לא רוזיציה כי אומרים שזה בדרך כלל אצל נשים בגיל 30-40, וגם תמונות שראיתי באחד באתרים, היו קצת שונים מהבעיה שלי.. שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אייל

26/01/2009

מחלת הרוזציאה מופיעה לרוב בין הגילאים 30-40 אך יכולה להתפרץ גם בגיל ההתבגרות (לרוב הרוזציאה מופיעה אצל נשים אך היא חמורה יותר אצל גברים).
    המחלה יכולה להתפרץ גם אצל גברים וגם אצל נשים.

המחלה התפרצה אצלי בגיל 22-23, לקח 4 שנים בערך עד שאובחנתי, כך שראיתי איך המחלה מחמירה עוד ועוד ללא הטיפול.

מאז שאובחנתי וטופלתי עברו כ-3 שנים.
    הטיפול שקבלתי עזר לי מאד, כמו שציינתי העור נראה טוב יותר ולא פחות חשוב הבנתי מה כדאי לי לעשות או לא לעשות על מנת שלא להחמיר את המחלה.
    אם אני עושה השוואה לתקופה שלא טופלתי, לפי הנראות של עור הפנים שלי, אני רואה שהתפתחות המחלה נעצרה אצלי.

שתיית אלכוהול לא מומלצת לחולי רוזציאה, אפשר קצת בדגש על קצת.
    אימון גופני הגורם להסמקה חריפה בפנים לא הכי מומלץ לחולי רוזציאה (בהנחה שלא רוצים להחמיר את המחלה), אפשר לעשות כושר במינון נמוך, לסרוגין , עדיף במזג אויר קר. לי האופניים עושה ממש טוב ולא גורם לי להסמיק.

רוב התמונות שמופיעות באתרי הרוזציאה הם של חולי רוזציאה שלא שמרו על עצמם ולכן המחלה החמירה מאוד (לכן אני ממליצה להשתדל לא להחמיר את המחלה). למחלה יש שלבי התפתחות, היא לא מופיעה לפתע במצב החמור שלה.
    הרוזציאה נראת שונה מחולה לחולה, כמובן יש קווי דמיון בין החולים אך אל תשכח שסוג העור שונה מאדם לאדם.

טיפול לייזר- גם אם הוא הצליח והכניס את הנימים פנימה (לא את הכתמים/סימנים, הטיפול נועד להעלמת נימים), תהייה חייב לחזור על הטיפול כל כמה חודשים, הוא לא מונע את ההסמקות ועדיין תהיה חייב להמנע מהדברים שמחמירים את המחלה שהזכרתי בתגובה הקודמת שלי.
    כך שאין טיפול "קסם", עדיין אי אפשר להפטר מהמחלה, זו מחלה כרונית, אך אפשר לסגל סגנון חיים שיתאים יותר למצב החדש.

כשתלמד לחיות עם המחלה, תגלה שהמחלה לא כל כך נוראית כמו שאתה חושב, תחפש מה אתה כן יכול לעשות וכל המגבלות לא יבלטו כל כך.
    כולנו היינו מעדיפים לא להיות חולים בכלל, אבל תזכור שיש מחלות טובעניות הרבה יותר ומסוכנות הרבה יותר!

שיהיה בהצלחה, אשמח אם תמשיך לעדכן ולשתף!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו