מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך אדע?!מיקי כץ18/04/2009
שלום, אני בחור בן 28. לפני כחודש נעקצתי ע"י פשפשים (או משהו דומה) בידיים ומעט בפנים. טופלתי בכדורים נוגדי אלרגיה ובסטרואידים (שמרחתי גם על אזור הפנים). לאחר כשבועיים הגירודים עברו, אך החלה להופיע צריבה באזורים שונים בפנים, כולל אזור העפעפיים (כיום, בעיקר אזור זה הוא הבעייתי). אזור האף וסביבתו אדמומיים לסירוגין, אך אין כל סימן לפצעים מוגלתיים (אם כי הנקבוביות מלאות). הייתי אצל שני רופאי עור שלא איבחנו רוזצאה, אך אני עדיין סקפטי. המצב הכניס אותי למתח נפשי אדיר, ובגדול, לא מאפשר לי לעשות כלום! האם ייתכן שרופא עור לא עלה על הבעיה מיידית? האם ייתכן מצב בו שבועיים מאז התחילה הצריבה והאדמומיות, כאשר אין הופעת פצעים, עדיין יעיד על רוזצאה? אנא עיזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיקי
19/04/2009כמובן שרק רופא עור מוסמך לאבחן רוזציאה, אני ממליצה על פרופ' רוני וולף שבבית חולים קפלן, טל' מרפאה- 08-9441327.
אם כל זה קרה לפני כחודש, אני מניחה שזה קשור לעקיצה והטיפול שעברת (כמובן שאני לא יכולה לדעת במאה אחוז).
הסבר מקוצר על התפתחות הרוזציאה-
רוזציאה מתפתחת בשלבים, בשלב הראשון מופיעות הסמקות חריפות לסירוגין- לפתע מופיעות, לעיתים נשארות לכמה ימים ופתאום עוברות, מתחילה רגישות לחום/שמש, (יכול לקחת תקופה ארוכה, כ-מספר חודשים) בשלב הבא ההסמקה והאדמומיות נהפכות קבועות על הפנים.
כמובן שאצל כל חולה רוזציאה המחלה נראת בצורה שונה, לחלק יש רק נימי דם/סימנים/פצעונים או הכל ביחד /חלק מהתופעות.
לכן קשה לומר אם יש לך רוזציאה או שזה קשור לעקיצות ולטיפול בהן.
אני ממליצה לנסות לקבל חוות דעת נוספת.
מאחלת לך בריאות ושיהיה בהצלחה!
אשמח אם תעדכן אותי
שיהיה שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקי תקשיב מניסיון
יוסי הגנן19/04/2009הרופאים לא מודעים תמיד לטעויות שלהם
תלך לרופא מומחה או בכיר שיתן לך הבחנה מיקצועית אומנם זה יעלה לך יקר אבל זה שווה למען השקט הנפשי שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אדמומיות באף ונימים בולטים בצבע כחול
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?