שלום.

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שלום.
    שלום
    08/05/2009

לפני שנה בערך התחילה לי אדמומיות על העור.
    מדובר באדמומיות באזור הלחיים (ממש על עצמות הלחיים) לא חזקה (כמו מישהו שהיה בשמש)
    ולפעמים יש לי באותו מקום גם פצעונים קטנים.
    הלכתי לפני שבוע לרופא עור שאיבחן רוזיצאה קלה מאד. הוא נתן לי אנטיביוטיקה מינוציקלין למשך חודש (אמר שאיני חייבת כי המצב ממש קל, רק אם אני רוצה..) וגל רוזקס למרוח כשיש פצעים.
    שאלות:
    1. האם אצל כולם התחילה ככה המחלה והחמירה או שיש כאלה שהיא מופיעה אצלם בצורה קלה בלבד ונשארת ככה?
    2. האם יש אנשים שזה עובר להם באיזשהו שלב או שזה לכל החיים?
    3. לא כ"כ הבנתי..האם מטרת האנטיביוטיקה והג'ל היא להעביר את המחלה או רק לטפל נקודתית בפצעים המופיעים?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום!

09/05/2009

שלום וברוכה הבאה לפורום!

רוזציאה זו מחלת עור כרונית, (עד שימצאו דרך להחלים ממנה...נשאר אופטימיים :)
    המתחילה בהדרגה בהסמקות שבאות וחולפות ולאחר מכן עור הפנים נהיה אדמדם באופן קבוע (חלק מהתופעות הן: פצעונים, נימי דם, סימנים, רגישות גדולה לחום/קור עז, אי סבילות לשמש).
    החדשות הטובות הן שככל העולים על המחלה מוקדם יותר, (כמו במצב שלך), כך ניתן לעצור את התפתחותה, ובגלל שזו מחלה כרונית, רצוי לשים את המשחה (רוזקס) כל יום (פעם 1 עד 3 פעמים ביום) ולא רק כשמופיעים פצעים (אנטיביוטיקה נועדה לעצירת הפצעים, רוזקס נועדה להפחתת האדמומיות. שני אלו נועדו לטפל במחלה ולא על מנת לעצור אותה).

לא מספיק לשים משחות, צריך גם להמנע מהדברים שמחמירים רוזציאה (ככל הניתן או לעשותם במינון נמוך):
    חשיפה לשמש, חום עז/קור עז, פעילות גופנית מאומצת מידי (אפשר לעשות כושר אבל לסירוגין, לא אימון אינטנסיבי של שעתיים אלא 20-30 דק' כל פעם, אני למשל רוכבת על אופניים- גם כושר וגם רוח קרירה בפנים),
    להמנע ממקלחות חמות, סאונה, מאכלים חריפים, אלכוהול, לחץ נפשי (מומלץ לכולם...)
    וכמובן יש את הדברים הסובייקטיבים שתרגישי לבד שלא טובים לך (למשל מאכלים מסויימים)

אני בטוחה שיש דרך להחלים מרוזציאה רק שעדיין לא התנסיתי בכך בעצמי...ועדיין אין מושג מהי...

כמובן שרק רופא עור מוסמך לתת חוות דעת לגבי משחות/כדורים ודרכי טיפול במחלה,
    אני ממליצה על פרופ' רוני ווף בבית חולים קפלן, טל: 08-9441327

שיהיה בהצלחה! ואשמח לשמוע ממך שוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך נשמה

יוסי הגנן
    11/05/2009

נעים מאוד יוסי טוב שהגעת לכאן שהבעיה אצלך רק התחילה
    כי אין רוזציאה קלה מאמי
    זה רק מחמיר מניסיון וזה באמת מפחיד וחסר אונים
    אני מציע לך שתלכי לרופא מומחה כדי שיציע לך
    טיפול למניעת חומרת המחלה האכזרית הזאת מניסיון אישי
    וכמובן תימנעי מהגורמים שמחמירים את המחלה וזה השמש פעילות מאומצת אוכל חריף אלכוהול
    אני מקווה שעזרתי לך כי במילחמה יומיומית עם המחלה המטונפת הזאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו