רוזציאה וטיפול קוסמטי

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• רוזציאה וטיפול קוסמטי
    ענבל
    03/06/2009

שלום לכולם,
    הופתעתי לגלות שיש פורום תמיכה לחולי רוזציאה.
    נורא נחמד ונעים לדעת שאתה לא לבד...
    אצלי הרוזציאה התפרצה לפני כ- 4 שנים, לאחר לידת הילד הראשון שלי.
    אני בת 32 ואמא ל-2 ילדים, הקטן בן שנה, ולאחר הלידה שלו, הרוזציאה ממש החריפה.
    פעם אחת פניתי לרופא עור, שלא דיבר איתי בכלל על רוזציאה, אבל כן תיאר את כל הדברים שיש להימנע כמו מאכלים חריפים, מקלחות חמות/קרות וכו'...וחשיפה לשמש...נתנו לי איזה ג'ל שלא עזר בכלל והתייאשתי ופשוט כיסיתי את עצמי במייק-אפ במשך שנים.
    לפני כחצי שנה עברתי לגור באזור הדרום וחברה לעבודה הכירה לי קוסמטיקאית שאיבחנה את המחלה כרוזציאה. מאז אני בטיפולים של פילינג שמקלף כל פעם את שכבת העור - גם אצלי הרוזציאה היא בעיקר באזור הלחיים אך גם באזור הסנטר. אני עם תכשירים שמיועדים לחולי רוזציאה -
    1. פעמיים ביום לפחות שוטפת את הפנים עם סבון מיוחד שגם מבהיר את העור
    2. מורחת כל יום על הפנים מקדם הגנה 50 SPF כל יום - חובה !!!!
    3. שמה קרם פנים/ סרום - הכל על בסיס מים שלא יחמיר את המצב...
    4. ועל הכל כמובן גם מייק אפ של חברת "סוטיס" הכי מעולה שהשתמשתי בחיי....(המחיר בהתאם לצערי)
    הטיפולים מאוד לא זולים והתכשירים במיוחד - סדרה של 5 פילינגים + 5 טיפול של קרמים ומסיכות מרגיעות עלתה לי 5000 ש"ח !אבל, אני חייבת לציין שהפנים שלי התחילו להראות סימן של תקווה...
    האדמומיות הפכה לצבע ורדרד יותר. הפצעים הולכים וחוזרים, אבל בשכיחות פחותה יותר
    הגירודים שיכלו לשגע אותי...פחתו. הקוסמטיקאית לא הבטיחה לי מעולם שהמצב יהיה מעולה, היא אמיתית מאוד !!! ואכן יש תוצאות.
    אשקר אם אגיד שאני מרוצה ב-100%, אני לא ! וגם לי יש ימים שאני כמה בדיכאון ובא לי להחליף את הפרצוף הזה שמשתף מהמראה...ממש ימים שאני בוכה על איך שהפנים שלי נראות...
    אבל יש תקווה...
    אני מקווה שבעוד מס שנים ימצאו גם תרופה למחלה הזו וכולנו ניהיה מאושרים...
    אני באופן אישי נגד תרופות כימיות ולכן לא פניתי לרופאי עור...
    זהו,
    רק רציתי לשתף אתכם.
    שיהיה לכם יום נפלא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוזציאה וטיפול קוסמטי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לייזר

יוסי הגנן
    04/06/2009

אומרים שזה הכי טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ענבל

08/06/2009

ברוכה הבאה לפורום!
    תודה על השיתוף, אבל פילינג לא מותאם לחולי רוזציאה! ואני אסביר:

כשאובחנתי, הלכתי לוועדה מיוחדת בבית חולים קפלן, בה השתתפו קוסמטיקאים, פלסטיקאים ורופאי עור מהטובים בתחום וממה שהם טענו שפילינג לא מיועד לחולי רוזציאה, משום שהבעיה היא לא רק מעל פני השטח, בעור החיצוני, אלא מתחת לפני העור- נימי הדם עולים כלפי מעלה לשכבת העור החיצונית. לכן לא רק שפילינג לא עוזר לחולי רוזציאה הוא מחמיר אותו!
    לכן עולה פה שאלה האם אובחנת נכון? משום שאם פילינג אכן עוזר לך, יכול מאוד להיות שאת לא חולה ברוזציאה....

אני ממליצה לך לקבל איבחון מרופא עור מוסמך. קוסמטיקאית לא מוסמכת לאבחן רוזציאה!

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו