מעט ארוך, אבל נראה לי חשוב מאוד...

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• מעט ארוך, אבל נראה לי חשוב מאוד...
    שלומציק
    31/07/2009

שוב שלום,
    בימים האחרונים מעסיקה אותי השאלה הבאה:
    כיצד הכי נכון לפעול לאחר שהסמקתי ואין ספק שהנוכחים ראו את זה?
    כידוע לכם זאת סיטואציה נורא מביכה. זה קורה לנו גם מבלי שהיינו נבוכים מהשיחה או משהו כזה. לפחות אצלי אני מרגיש שאני מפעיל איזה כפתור ונהיה אדום כולי. סוג של אובססיה לדבר שאני לא מעוניין בו. כמו מחשבה שאי אפשר לשלוט בה. מחשבה אובססיבית לדבר מסוים, שקופצת לי לראש בלי הזמנה, או שמא דווקא עם הזמנה...
    בסדר, אבל לאחר שהדבר מתרחש, ובהנחה שאכן יש לנו את התופעה הזאת, אולי ניתן לצמצם את המבוכה, דווקא באמצעות זה שנסביר לנוכחים: "אני לא מסמיק כרגע, אני לא מתבייש ממך, זאת תופעה פיזיולוגית מעט נדירה שקוראים לה רוזציאה, ויש לי את זה. זה לא ביג דיל, אני מבקש להתעלם מזה ולהמשיך בשיחה"...
    מה אתם אומרים?
    אגב, זה מזכיר לי בחורה שהכרתי שנולדה עם קטארקט ועשו לה ניתוחים לא מוצלחים שהשאירו אותה פוזלת במידה בלתי קיצונית, אך בהחלט נראית לעין. כאשר זאת הייתה קטנה, למשל בגן או בבי"ס יסודי, היו מן הסתם צוחקים עליה מדי פעם הילדים. התגובה שלה הייתה מדהימה בעיניי. היא לא התרגשה, לא נפגעה ולא נבוכה או נסוגה מפניהם. היא פשוט הסבירה להם מה בדיוק יש לה, נתנה מעין דיווח רפואי וסיפרה כיצד זה קרה, והכול בענייניות וקרירות מסוימת. הילדים היו מתייבשים במקום, דווקא מכבדים אותה, ומפסיקים לגחך...
    אולי אנחנו יכולים ללמוד מהסיפור הזה משהו... כמובן שהטיפול, ההיכרות עם התחום והגורמים שיכולים להפחית את התופעה הם הכרחיים, אבל Once זה קרה, הסמקתי, כולם מסביב נועצים מבטים, אני רוצה לקבור את עצמי במקום... אולי ניתן לתקן את הסיטואציה הזאת ולצאת מזה בהרגשה יותר טובה. אולי אפילו יכולה להיות לזה תועלת נוספת, אולי זה יכול להרגיע אותי אל מול אותם אנשים בסיטואציה הבאה שאפגש איתם, וכך אולי ההסמקה המזורגגת והבלתי רלוונטית הזאת תימנע בהמשך? חשוב לי לשמוע את דעתכם, כאנשים שכנראה מבינים בדיוק על מה אני מדבר... תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחי את צודק

יוסי הגנן
    01/08/2009

אני בדיוק כמוך באותה סיטואציה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האנשים רדודים

דוד
    01/08/2009

לא תמיד זה יכול לעבוד כי האנשים הם רדודים ולא תמיד מבינים עניין,
    אנחנו שסובלים מהתופעה צריכים להרגיש טוב עם עצמנו, לדעת שלא עשינו שום פשע, בדיוק הפוך, המצב הזה עושה אותנו גם רגישים יותר לאחר, וזה אומר שאנו אפ' טובים יותר בגלל זה,

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק!

ישראלית
    02/08/2009

מסכימה מאוד עם דוד.
    אנחנו לא צריכים להסביר את עצמינו, להתנצל או להרגיש לא בסדר אם אנחנו מסמיקים. זה אנחנו ואנשים צריכים לקבל אותנו כפי שאנחנו. ההסמקה אינה פוגעת באף אחד, ולכן אין לנו צורך להרגיש לא בנוח (אלא אם כן, ההסמקה מובילה לכאב בפנים, ואז זה כבר סיפור אחר...).
    אצלי, אם אני מסמיקה בחברת אנשים אחרים (ואפילו מסמיקה מאוד עד למצב שאני לא יכולה לגרום לזה להעלם, למשל בחדר חם, או כשחם מאוד בחוץ), אני פשוט מנסה להתעלם מזה. מנסיוני, אם אני אתנהג כאילו כלום לא קרה, זה מה שהאנשים בסביבתי יבינו, ויתנהגו אלי חזרה כאילו כלום לא קרה.
    בנוסף, שיטה מאוד טובה "להעלים" הסמקה או לפחות לגרום לה לדעוך, היא בעזרת דמיון מודרך. קחו נשימה עמוקה, נסו להרגעה ולרגע תדמיינו שאתם במקום קריר ורוח קרה נושבת על פניכם. אצלי זה עובד מצוין במקרים שההסמקה נובעת ממקור רגשי. אני ממש מרגישה את הדם יורד מהפנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזדהות

ס25
    27/09/2009

מזדהה עם כל מילה.
    לצערי עדיין לא מצאתי את נוסחת הקסם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו