מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רופא מומחה רוזציאהסו אלן10/08/2009
שלום לכולם, אני בן 31 ולפני כשנה וחצי אובחנה אצלי רוזציאה. עברתי מספר רופאי עור שניסו לטפל בזה בדרכים שונות.
הפצעים פחתו משמעותית ומופיעים בתדירות נמוכה מאוד, מה שנשאר באותו מצב היא הרוזציאה עצמה- האדמומיות, ההסמקה, תחושת ה"חום" בעור, הנימים שיוצאים וכו'.
הרופא הנוכחי שלי (שעזר מאוד בעניין הפצעים) טוען שאין לו טיפול עבורי. מתוך עיון באתרים אמריקאיים על רוזציאה, נראה שיש מגוון עצום של טיפולים שאפילו כלל לא הווצע לי ע"י הרופאים אצלהם הייתי.
האם ישנו רופא עור בארץ שהוא מומחה לרוזציאה?אני מאוד רוצה לפתור את הבעייה,מכיוון שהיא פוגעת לי מאוד באיכות החיים והייתי מאוד רוצה להתייעץ עם רופא אשר עוסק במחלה זו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה לא מעודדת לצערי...
ישראלית10/08/2009היי,
למיטב ידיעתי, הידע לגבי רוזציאה אצל הרופאים בארץ אינו מתקרב לזה של רופאים בחו"ל (בעיקר בארה"ב ואנגליה), וכך גם מגוון הטיפולים המוצע עבור המחלה.
ידוע לי שפרופ' רוני וולף מגדיר את עצמו כמומחה מס'1 בארץ לרוזציאה, אך מביקורים רבים אצלו (הייתי מטופלת שלו כשנה וחצי), אני יכולה לומר שהוא מכיר את המחלה בדיוק כמו רופאי עור אחרים שהייתי אצלם.
אם אתה מתעניין בטיפולי לייזר להפחתת האדמומיות והנימים, הומלץ לי מאוד (ע"י רופאי עור בכירים) על ד"ר לפידות בהרצליה מדיקל סנטר. בנוסף ישנו גם הפורום הדרמטולוגי בתל השומר שמתכנס אחת לכמה זמן ושם תוכל לקבל חוות דעת ממספר רופאים בו זמנית (כדי להשתתף בפורום הנ"ל צריך להשיג הפניה, ולחכות פרק זמן לא מבוטל).
אתה יכול גם לנסות להשתמש בקרם לחות עם גוון ירקרק. זה עוזר לטשטש את האדמומיות.
ישנם הרבה מאוד דברים אחרים אפשר לעשות כנגד האדמומיות וההסמקה, שקשורים בתזונה, אורח חיים ומצב נפשי, אבל אני מניחה שאתה כבר מודע לכל אלו.
השורה התחתונה לדעתי היא שאם אתה רוצה לבקר אצל מומחה "אמיתי" למחלה, זה רק בחו"ל, שם יש נסיון רב בטיפול ברוזציאה.
שיהיה בהצלחה, ואם תמצא רופא מוצלח אל תשכח לספר לנו :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה יש קרם לחות גוון ירקרק?
יוסי הגנן11/08/2009היכן קונים וכמה זה עולה איזה חברה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם לחות עם גוון ירקרק
ישראלית20/08/2009ישנם לא מעט כאלו. אני משתמשת בקרם שך חברת אוון שקניתי בחו"ל ולא קיים בארץ, אבל אני יודעת שלקליניק יש קרם כזה וגם הקרם "רוביאלין" שהוזכר כאן בפורום הוא בגוון ירקרק. את שניהם ניתן להשיג בסופר-פארם או בבתי מרקחת.
בנוסף ישנו איפור שמסתיר אדמומיות, אבל זה כבר סיפור אחר, ולצערי איני מבינה באיפור ולא אוכל ליעץ.
דבר נוסף שיכול לעזור להסתיר אדמומיות הוא שימוש בקרם עם גוון (לא ירקרק, אלא גוון של עור). כאלו ישנם בשפע (למשל לסבוקאלם יש אחד בשם "טריפל קאלם" וגם למקדמי הגנה רבים יש גוון). רק צריך לוודא שהגוון משתלב יפה עם גוון העור שלך.
צריך לזכור שהקרמים האלו לא יעלימו לך את האדמומיות, הם רק יסתירו אותה קצת, או יבהירו אותה. כדי להסתיר ממש דרוש מייקאפ (איפור) עם כיסוי טוב.
הכי טוב לדעתי - לגשת לסופר פארם ולשאול על קרם לחות עם גוון. הם ידעו להמליץ לך ולכוון אותך. אולי גם תוכל לקבל דוגמית וכך לנסות את הקרם לפני שאתה רוכש אותו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחירים יש?
הילה31/08/2009הי ישראלית.
האם את יכולה לרשום מה המחירים של האוון הזה? ולא הבנתי - האם יש אותו בישראל או רק בחו"ל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככל הידוע לי - רק בחו"ל
ישראלית31/08/2009אפשר למצוא אותו בקלות בצפון אמריקה (ארה"ב וקנדה) ובאירופה.
יצא לי לדבר עם דיילת של אוון בבית מרקחת והיא אמרה שלא נראה לה שזה אי פעם יגיע לארץ.
אולי אפשר להזמין את הקרם דרך האינטרנט.
אגב, בחו"ל יש המוני קרמים בסגנון הזה, ואני מניחה שאת חלקם ניתן להזמין לארץ אז שווה לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי המחיר - עלה כ-30 דולר
ישראלית31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תימצא אחי
יוסי הגנן11/08/2009גם בישבילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לי אלייך
אילנה10/09/2009האם תוכל לפרט איזו מישחה עזרה כדי לטפל בפצעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?