שאלה חשובה!

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה!
    דמיאן
    10/09/2009

אני רוצה להבין חברים כאשר אם יש לי רוזציאה, ואני עוסק בפעילות גופנית, שותה אלכוהול, או שוהה בשמש, אני מחמיר את המחלה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי דמיאן!

11/09/2009

הי דמיאן!

פעילות גופנית, אלכוהול ושמש מחמירים את המחלה, אך הכל תלוי במינון ובתחושה שלך,
    אתה יכול לעשות פעילות גופנית (אפילו בריא) אך לסירוגין (עם הפסקות בין תרגיל לתרגיל),
    לחולי רוזציאה מומלץ להמנע מאלכוהול אך אם אתה מרגיש שאתה ממש חייב לשתות- תשתדל לא לצרוך באופן קבוע ולא בהפרזה.
    שהייה ממושכת בשמש מחמירה רוזציאה ומכיוון שהעור רגיש גם ככה, אז העור חשוף לסכנות מהשמש יותר מרוב האנשים.

מנסיוני, אני מצאתי שכדי לחיות את החיים באמת, כדאי קודם כל להכיר בגבולות, למצוא את החופש המרבי שאתה יכול להשיג למרות הגבולות ולפעמים אפשר למתוח קצת את הגבולות אפילו עוד קצת...
    למשל אם אני ממש רוצה להצטרף לטיול/אירוע מתחת לשמש, אז כשאני בוחרת לעשות את זה, אני בוחרת להתעלם מתחושת האי נוחות בעור ופשוט להנות !

פעילות גופנית שמצאתי שאני מאוד נהנת ממנה זה אופניים- גם כושר וגם רוח בפנים...בתקופת הקיץ חם לי מידי, אך בתקופת הסתיו/חורף אני ממש נהנת מזה ולא ראיתי שהחמירה לי המחלה.

הכי חשוב שתעשה מה שאתה מרגיש שטוב לך !

סופ"ש מקסים!
    הילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילה..

דמיאן
    11/09/2009

תודה רבה לך על התשובות, אבל אני מתכוון שכאשר אני עוסק בפעילות גופנית, שותה אלכוהול או שוהה בשמש, האם ההחמרה היא רק לאותו זמן בו אני עושה את אחד מהדברים הללו, או לטווח ארוך גם לאחר מכן?? תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דמיאן

14/09/2009

תלוי במידת החשיפה לגורמים שמחמירים את המחלה, אם מיד אחרי חשיפה קצרה לשמש/חום/פעילות גופנית/צריכת אלכוהול במינון נמוך- מקררים את הפנים אז יש סיכוי טוב שההחמרה תהייה רק לאותו הזמן.
    אך אם החשיפה לאותם גורמים היא מוגזמת ההחמרה היא בדרך כלל גם לטווח הארוך.

זו הסיבה העיקרית שחולי רוזציאה אמורים להמנע ככל הניתן מהדברים שמחמירים את המחלה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו