מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חשובה!דמיאן10/09/2009
אני רוצה להבין חברים כאשר אם יש לי רוזציאה, ואני עוסק בפעילות גופנית, שותה אלכוהול, או שוהה בשמש, אני מחמיר את המחלה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דמיאן!
11/09/2009הי דמיאן!
פעילות גופנית, אלכוהול ושמש מחמירים את המחלה, אך הכל תלוי במינון ובתחושה שלך,
אתה יכול לעשות פעילות גופנית (אפילו בריא) אך לסירוגין (עם הפסקות בין תרגיל לתרגיל),
לחולי רוזציאה מומלץ להמנע מאלכוהול אך אם אתה מרגיש שאתה ממש חייב לשתות- תשתדל לא לצרוך באופן קבוע ולא בהפרזה.
שהייה ממושכת בשמש מחמירה רוזציאה ומכיוון שהעור רגיש גם ככה, אז העור חשוף לסכנות מהשמש יותר מרוב האנשים.
מנסיוני, אני מצאתי שכדי לחיות את החיים באמת, כדאי קודם כל להכיר בגבולות, למצוא את החופש המרבי שאתה יכול להשיג למרות הגבולות ולפעמים אפשר למתוח קצת את הגבולות אפילו עוד קצת...
למשל אם אני ממש רוצה להצטרף לטיול/אירוע מתחת לשמש, אז כשאני בוחרת לעשות את זה, אני בוחרת להתעלם מתחושת האי נוחות בעור ופשוט להנות !
פעילות גופנית שמצאתי שאני מאוד נהנת ממנה זה אופניים- גם כושר וגם רוח בפנים...בתקופת הקיץ חם לי מידי, אך בתקופת הסתיו/חורף אני ממש נהנת מזה ולא ראיתי שהחמירה לי המחלה.
הכי חשוב שתעשה מה שאתה מרגיש שטוב לך !
סופ"ש מקסים!
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה..
דמיאן11/09/2009תודה רבה לך על התשובות, אבל אני מתכוון שכאשר אני עוסק בפעילות גופנית, שותה אלכוהול או שוהה בשמש, האם ההחמרה היא רק לאותו זמן בו אני עושה את אחד מהדברים הללו, או לטווח ארוך גם לאחר מכן?? תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דמיאן
14/09/2009תלוי במידת החשיפה לגורמים שמחמירים את המחלה, אם מיד אחרי חשיפה קצרה לשמש/חום/פעילות גופנית/צריכת אלכוהול במינון נמוך- מקררים את הפנים אז יש סיכוי טוב שההחמרה תהייה רק לאותו הזמן.
אך אם החשיפה לאותם גורמים היא מוגזמת ההחמרה היא בדרך כלל גם לטווח הארוך.
זו הסיבה העיקרית שחולי רוזציאה אמורים להמנע ככל הניתן מהדברים שמחמירים את המחלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אדמומיות באף ונימים בולטים בצבע כחול
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?