מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוזציאה?חייל16/12/2009
שלום,
מאז שאני זוכר את עצמי יש לי סומק בלחיים, כמובן שזה מחריף כאשר חם\קר לי ,מאמץ גופני , אלכוהול, מקלחת חמה, מצבי לחץ (דיון בפני עצמו ששווה להתייחס אליו בנפרד, איך מתמודדים עם הבעיה? מה גורם להסמקה? מבוכה? אני יכול להעיד שאצלי לא רק.) ועוד..
לפני שהתגייסתי הלכתי לרופאת עור שנתנה לי רוזקס, אך לא השתמשתי בו בקביעות.
רופאי העור בצבא לא יודעים לאכול את המצב מכיוון שלא מדובר בפגיעה פיזית (תחושת הבעירה בלחיים במקרים קשים אכן יכולה להציק ומוציאה מריכוז בהרבה מקרים, מישהו שותף לכך? יכול להסביר איך זה מתבטא אצלו?) ולרוב מגמגמים, נתנו לי ניזורל (מישהו מכיר?) אך מפקפוק ברופאה גם בו לא השתמשתי.
אני מבין שאתם לא רופאים וכמובן שאלך לרופא מומחה כאשר אשתחרר\העניין יציק לי ממש ואלך לרופא פרטי\יפריטו את רפואת הצבא , אך האם על פי התיאור שלי אני רוזציאיסט? (המחלה מתוארת כמחלה של אנשים יותר מבוגרים)
לפני שאני ממשיך, רציתי להבין\להציע למה אתם (או את הילה, אהמ) לא מאחדים כוחות ויוצרים הודעה מפורטת ומעוגנת בראש הפורום שתחסוך הרבה תשובות להרבה שאלות ובה תרכזו את כל הטיפולים (משחות טבעיות ולא טבעיות, כדורים והלייזר הקיצוני, יש עוד?) ,תוצאות והמלצות.
הבנתי שכל המשחות זה ניסוי וטעייה ואין משחת פלא שעובדת לכולם.
האם מישהו החליף מספר משחות עד שהוא מצא אחת שעובדת? כמה זמן הוא נתן לכל משחה?
המון אנשים מדברים פה על שינוי באורח החיים שעזר להם להתמודד עם המחלה ואשמח אם תוכלו לפרט קצת מעבר ללא לשתות אלכוהול ולהתאפק עם הסחוג בלאפה.
אין לי פצעים בכלל, ראיתי שאצל חלק שחולים במחלה יש, האם זה בא עם הזמן?
אשמח לקבל תגובות בדגש על הפתרון שהפחית את התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חייל!
20/12/2009ברוך הבא לפורום!
אני ממליצה לך לגשת לפרופ' רוני וולף לקבלת איבחון מקצועי.
בבית חולים קפלן, רחובות.
המחלה נפוצה בגילאי 30-40, אך יכולה להתפרץ כבר מגיל ההתבגרות.
אצלי המחלה התפרצה כשהייתי בת 22-23.
אצל כל אחד המחלה יכולה להתבטא בצורה שונה,
לא בטוח שלך יהיו פצעים/פפולות.
המחלה יכולה להתבטא בסימנים אדמדמים, נימי דם, פפולות/פצעים, הסמקה, עור אדום (במיקרים נדירים, כשהמחלה מחמירה, יכולה להתרחש הגדלה בלתי סימטרית של האף) .
המחלה מתפרצת אך ורק בפנים (ובמקרים נדירים גם על הצוואר, חזה ואוזניים).
כמובן שרצוי להמנע מהדברים שמחמירים את המחלה.
אני שמה רוזקס באופן קבוע כל בוקר, ואלידל בערב (אני עושה הפסקות עם משחת אלידל, משום שזה לא מומלץ להשתמש באופן קבוע)
אני חושבת שאם משחה מסויימת לא עובדת, כדאי לבקש מהרופא שייתן פתרון אחר.
אני עשיתי שינויים בחיים, כמו להגדיל את הדברים שאני אוהבת לעשות (שלא מחמירים את המחלה), כמו אומנות, ציור.
וויתרתי על דברים שמחמירים את המחלה, כמו טיולים בטבע ביום חם מתחת לשמש.
בחורף אני מסתובבת יותר בחוץ, בעיר, או בטבע.
בקיץ אני מסתובבת יותר במקומות סגורים, כמו קניונים, מסעדות/פאבים(בלי אלכוהול...) בבית עם חברים, סרטים וכו'.
עשיתי רישיון נהיגה וקניתי רכב (זה נהיה בלתי אפשרי לנסוע באוטובוסים, בקיץ בגלל ההליכה לתחנה בחום והזמן שמחכים לאוטובוס) ובחורף כי מדליקים חימום.
הפסקתי לעשות כושר אינטנסיבי, אני עושה כושר עם הפסקות גדולות בין תרגיל לתרגיל, במקום קריר.
עזבתי מקומות עבודה שלא התאימו, כמו מקום שיש מיזוג מרכזי, ומדליקים חימום בחורף או לא מקררים מספיק בקיץ.
מצאתי מקום עבודה שמתאים למקצוע שלי, עם מזגן אישי (שאני אשלוט על הטמפרטורה....) ועם התנאים שרציתי.
התחלתי להתאפר (לא עשיתי את זה קודם...).
ֿוהכי חשוב החלטתי לחיות את החיים בדגש על חשיבה חיובית, ותמיד למצוא פתרונות !
למצוא מה עושה לי טוב ולהמשיך עם זה, למצוא דברים חדשים שאני כן יכולה לעשות ולשים פחות דגש על מה שלא.
אני חושבת שהרעיון שהעלת מעולה, רק ש-
הפורום לא מתיימר להיות פורום רפואי, אלא יותר תמיכה נפשית של חולים בחולים אחרים.
כמובן שכל אחד יכול להעלות על הכתב את הסיפור שלו, דרכי הטיפול וההתמודדות שלו עם המחלה.
לא ניתן להוסיף דפים/קטגוריות מבחינת המגבלות של האתר.
ובלי קשר אני מעדיפה לתקשר עם חברי הפורום ולענות לכל אחד בנפרד (אחרת כולם יקראו ולא נדע עליהם כלום... :-)
אשמח לשמוע ממך שוב
המון הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אדמומיות באף ונימים בולטים בצבע כחול
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?