מינוציקלין

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• מינוציקלין
    סיגל
    20/01/2010

שלום הילה ושאר חברי הפורום
    אני בת 34 סובלת מנטייה לפיגמנטציה ועכשיו אובחנתי גם ברוזציאה!
    הרופא- מומחה בכיר במכבי, רשם לי לרוזציאה - רוזקס פעמיים ביום, מינוציקלין כל ערב במשך שלושה חודשים, וקרם הגנה למרוח כל שעתיים.
    יש לי מספר שאלות:

1. אני מאוד פוחדת לקחת את המינוציקלין כי היא גורמת לרגישות יתר לשמש.
    הנתון הזה מהווה בעייה כי:
    א. אני פוחדת שזה יחמיר את מצב הפיגמנטציה....?
    ב. כי אני חייבת למרוח מייקאפ כל בוקר (כדי להסתיר את שתי הרעות החולות) אז אין בעייה למרוח קרם הגנה לפני המייק אפ (לפעמים פעמיים ברצף) אבל במשך היום כשאני בעבודה אני לא ממש יכולה למרוח קרם הגנה על המייק אפ, כי אני פוחדת שזה ייראה נורא... :(

2. האם מומלץ לקחת עם זה פרוביוטיקה, למנוע היווצרות פטריות?

3. האם במשך שלושת החודשים יש צורך לעשות בדיקות דם ותפקודי כבד, כי הרופא לא אמר לי על
    זה שום דבר
    4. מדוע "יש לציין בפני רופא שיניים על נטילת התרופה לפני ניתוחים או הרדמה", יש לי שתי עקירות כירורגיות בעוד שבועיים, האם זה עלול להוות בעייה?

וזהו... אני מקווה שלא העמסתי יותר מדי אינפורמציה...
    אשמח לשמוע את דעתכם
    המון תודה
    וערב נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינוציקלין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינוצקלין

איציק
    21/01/2010

סיגל שלום,
    כאחד שמתמודד עם תופעות הרוזציאה זמן ארוך והשתמש כמעט בכול תרופה אפשרית ,ברצוני לשתף אותך ולאומר שמינוצקלין או כול אנטיביוטיקה אחרת תעזור לסימפטומים כול עוד לוקחים את התרופה. לצערי מינוציקלין לא פותר את הבעיה באופן קבוע. מנסיון רצוי לקחת תוספים פריביוטים כול עוד שלוקחים אנטיביטיקה. לעניין מקדם ההגנה נראה לי שלמרוח כול שעתיים מקדם הגנה זה קצת מוגזם , אלא אם את חשופה לשמש ונמצאת בחופשה בקאריבים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סיגל

21/01/2010

ברוכה הבאה לפורום,

אני חושבת שלמרוח קרם הגנה כל שעתיים זה מוגזם,
    אין צורך למרוח קרם הגנה אם לא נחשפים לשמש.
    זאת אומרת שאם את לא נחשפת לשמש לפני ובזמן העבודה, אז אין בכלל צורך למרוח קרם הגנה נגד שמש.
    יש מייקאפים שיש בהם הגנה מהשמש וזה מספיק בהחלט לחשיפה הקצרצרה לפני ההגעה לעבודה.

לי אישית אין נסיון עם מינוציקלין.

אני חושבת שלא יזיק לעשות בדיקות כל כמה זמן ולעשות הפסקות עם האנטיביוטיקה.

בהצלחה וסופ"ש נעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו