מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מינוציקליןסיגל20/01/2010
שלום הילה ושאר חברי הפורום
אני בת 34 סובלת מנטייה לפיגמנטציה ועכשיו אובחנתי גם ברוזציאה!
הרופא- מומחה בכיר במכבי, רשם לי לרוזציאה - רוזקס פעמיים ביום, מינוציקלין כל ערב במשך שלושה חודשים, וקרם הגנה למרוח כל שעתיים.
יש לי מספר שאלות:
1. אני מאוד פוחדת לקחת את המינוציקלין כי היא גורמת לרגישות יתר לשמש.
הנתון הזה מהווה בעייה כי:
א. אני פוחדת שזה יחמיר את מצב הפיגמנטציה....?
ב. כי אני חייבת למרוח מייקאפ כל בוקר (כדי להסתיר את שתי הרעות החולות) אז אין בעייה למרוח קרם הגנה לפני המייק אפ (לפעמים פעמיים ברצף) אבל במשך היום כשאני בעבודה אני לא ממש יכולה למרוח קרם הגנה על המייק אפ, כי אני פוחדת שזה ייראה נורא... :(
2. האם מומלץ לקחת עם זה פרוביוטיקה, למנוע היווצרות פטריות?
3. האם במשך שלושת החודשים יש צורך לעשות בדיקות דם ותפקודי כבד, כי הרופא לא אמר לי על
זה שום דבר
4. מדוע "יש לציין בפני רופא שיניים על נטילת התרופה לפני ניתוחים או הרדמה", יש לי שתי עקירות כירורגיות בעוד שבועיים, האם זה עלול להוות בעייה?
וזהו... אני מקווה שלא העמסתי יותר מדי אינפורמציה...
אשמח לשמוע את דעתכם
המון תודה
וערב נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוצקלין
איציק21/01/2010סיגל שלום,
כאחד שמתמודד עם תופעות הרוזציאה זמן ארוך והשתמש כמעט בכול תרופה אפשרית ,ברצוני לשתף אותך ולאומר שמינוצקלין או כול אנטיביוטיקה אחרת תעזור לסימפטומים כול עוד לוקחים את התרופה. לצערי מינוציקלין לא פותר את הבעיה באופן קבוע. מנסיון רצוי לקחת תוספים פריביוטים כול עוד שלוקחים אנטיביטיקה. לעניין מקדם ההגנה נראה לי שלמרוח כול שעתיים מקדם הגנה זה קצת מוגזם , אלא אם את חשופה לשמש ונמצאת בחופשה בקאריבים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סיגל
21/01/2010ברוכה הבאה לפורום,
אני חושבת שלמרוח קרם הגנה כל שעתיים זה מוגזם,
אין צורך למרוח קרם הגנה אם לא נחשפים לשמש.
זאת אומרת שאם את לא נחשפת לשמש לפני ובזמן העבודה, אז אין בכלל צורך למרוח קרם הגנה נגד שמש.
יש מייקאפים שיש בהם הגנה מהשמש וזה מספיק בהחלט לחשיפה הקצרצרה לפני ההגעה לעבודה.
לי אישית אין נסיון עם מינוציקלין.
אני חושבת שלא יזיק לעשות בדיקות כל כמה זמן ולעשות הפסקות עם האנטיביוטיקה.
בהצלחה וסופ"ש נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אדמומיות באף ונימים בולטים בצבע כחול
שימוש ברטינול רפואי ללא חשיפה לשמש
שימוש בג`ל דואק והאם אפשר להיחשף לשמש
האם יש לי רוזציאה סובל מאדמומיות
רוזציה דרמטיטיס וקומפרוז בפנים- לייזר
רופאים מומלצים לטיפול ברוזציאה
טיפול ברוזאציה עם Invermectin 0.5% והופעת כתמים לבנים
התייעצות בטיפול ברוזאציה- איך כדאי לטפל
טיפול באקנה כתוצאה מרוזציאה
טיפול ברוזיצאה קרמים טבעיים
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?