אבחון עצמי

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• אבחון עצמי
    דפנה
    11/03/2010

אני חושדת שיש לי רוזציאה. האם זה משהו שאני יכולה לברר לבד או שיש צורך לפנות לרופא? אשמח גם לדעת מה הטיפול הקיים והאם הוא עוזר וזה עובר? אני ממש לחוצה, אבל שונאת רופאים ומעדיפה לא ללכת לרופאץ. האם זה לכל החיים? שאלה נוספת - האם בינתיים יש משהו שאסור לי לאכול או למרוח על העור או משהו כזה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון עצמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוקר טוב דפנה

15/03/2010

הי דפנה,

רוזצאה מתבטאת גם בנראות על עור הפנים וגם בתחושה,
    תופעות כמו (לפעמים יש רק חלק מהתופעות) עור אדמדם, הסמקות מרובות, סימנים, נימי דם, פפולות דומה לפצעים ללא השחורים.
    ובתחושה, יש רגישות גדולה לחום ולשמש, כשנחשפים לחום/שמש העור שורף/כואב.

אני ממליצה ללכת לרופא עור על מנת שיאבחן את המחלה,
    אצלי כשרק התפרצה המחלה והעור היה מידי פעם מאוד אדום, לרופאים היה קושי לאבחן אותי, משום שהמחלה יכולה להראות כמו התרגשות, אלרגיה, סבוראה.
    לכן אני אמליץ לך על רופא עור שהצליח לאבחן אותי-
    פרופ' רוני וולף בבית חולים קפלן.

בינתיים מומלץ להמנע מהדברים שיכולים להחמיר את המחלה, כמו:
    חשיפה לשמש, חום/ קור עז, אלכוהול, מאכלים חריפים, פעילות גופנית מאומצת מידיי לאורך זמן (כשעושים כושר מומלץ לעשות הפוגות בין תרגיל לתרגיל ולהיות בסביבה קרירה),
    מקלחות חמות, לחץ נפשי, מאכלים חמים מידיי.

מומלץ להשתמש בקוסמטיקה היפואלרגנית, לא לשפשף את העור ולא ללחוץ עליו, לנגוע בעור בעדינות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו