אקנה רוזציאה / פריאורל דרמטיטיס

מנהל הפורום

יפית כהן
יפית כהן
לקביעת תור אצל יפית כהן ללא פרסום בפורום

• אקנה רוזציאה / פריאורל דרמטיטיס
    מיה
    18/04/2010

שלום רב, אבחנו אצלי סוף סוף, אחרי חודשים של סבל "פריאורל דרמטיטיס".
    הרופא אמר שזה נקרא גם אקנה רוזציאה, אבל בחיפושים באינטרנט אני מוצאת התייחסויות שונות לכל אחת מהתופעות. האם אכן מדובר באותו הדבר ואותו הטיפול? מה ההבדל בין אקנה רוזציאה ורוזציאה לבד?
    אני מקבלת טיפול אנטיביוטי ומשחה למריחה וכבר רואה הקלה, אם כי מרגישה שהנגעים "נודדים" לאיזורים חדשים בפנים וגם סובלת קצת מטשטוש בראיה. האם זה סביר? מתי זה צפוי להעלם לחלוטין? האם טיפול פוטו-תרפי יוכל לעזור והאם זה במסגרת הסל דרך קופות החולים?
    תודה מראש למי שיענה..!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי מיה

09/05/2010

ברוכה הבאה לפורום!
    אקנה רוזציאה זה רוזציאה,
    ברוזציאה יש תופעות שונות ובינהן אקנה (פצעים עם או בלי השחורים).
    הטיפול משתנה מאדם לאדם ורק רופא עור מוסמך לתת טיפול.

מהמידע שקבלתי מרופאי עור, רוזציאה מוגדרת כמחלת עור כרונית.

טיפול פוטו דינמי/תרפי לא מיועד לחולי רוזציאה, למרות מה שאומרים אלו שמפרסמים טיפול זה.

הנגעים עלולים לנדוד, איזה משחה נתנו לך?

מומלץ שתתייעצי עם רופא לגבי הטשטוש,
    לי זה גם קרה שהיה לי טשטוש בעיניים והתברר לי שהאנטיביוטיקה שלקחתי גרמה להפרשות בעיניים (יותר מבדר"כ) וזה גרם לטשטוש (זה לא היה מסוכן לעיניים).

מומלץ להמנע ככל האפשר מהדברים שמחמירים את המחלה, כמו חשיפה לחום/קור עז, שמש, מקלחות חמות, מאכלים חריפים, אלכוהול, פעילות גופנית מאומצת מידיי, לחץ נפשי.
    וגם לא לשפשף/ללחוץ חזק על עור הפנים. מומלץ לשמור על היגיינה.
    נכון שהטיפול הרפואי עוזר להקל קצת על התופעות של הרוזציאה, אך הטיפול לא יכול להגן מפני החשפות מוגזמת לדברים שמחמירים את המחלה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו